|
🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (98. sayfa)
-
-
Bu kartın bana göre en önemli özelliği istanbul havaalani lounge özelliği olmuş.Bu karti alıp sadece amexi kullanırsak 15.000 tl yi odemeyip 850 tl ile kurtarabilir miyiz acaba. -
Şimdilik İstanbul Havalimanı için lounge özelliği yok hocam, aşağıda listelenen lounge'lardan yılda 8 kez yararlanabilirsiniz. THY Lounge'larını kullanmak söz konusu değil, onun için hala Miles&Smiles Statü programında olmanız lazım.
Ancak şu "yurt dışı lounge" detayı ile ilgili bir açıklamam yok çünkü Garanti, yurt dışı lounge hizmetini tüm kartlar için kapatmıştı. Muhtemelen loungekey geri gelecek olabilir.
quote:
Yurt İçi lounge ayrıcalıklarınız:
- İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç ve Dış Hatlarda bulunan " Plaza Premium Lounge ".
- Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlarda yer alan "Primeclass Lounge".
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlarda yer alan "Primeclass Lounge".
- Milas Bodrum Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bulunan "Primeclass Lounge"
- Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan "Primeclass Lounge".
- Dalaman Havalimanı İç Hatlar terminalinde yer alan "Primeclass Lounge".
Miles&Smiles Garanti BBVA Privé ve Miles&Smiles Garanti BBVA Özel Bankacılık müşterileri bu lounge'lara yılda 1 kez ücretsiz girebilirken, Diamond müşterileri 8 kez girebilecek.
-
Sistem şu an müsade etmiyor hocam ancak her ihtimalde yalnızca AMEX talep edemezsiniz. Ek Diamond istetilebilseydi bile iki kart olarak gelirdi.
Mastercard/VISA'yı kapatıp ya da kullanmayıp sadece AMEX ile devam edemiyorsunuz. AMEX olan kart Mastercard/VISA'nın alt kartı gibi işliyor.
Ekstre, direkt olarak Mastercard/VISA'ya geleceği için onun da aidatı alınabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 25 Aralık 2024; 12:38:56 > -
Selam kartı teslim aldım loungekey var dolayısıyla iga lounge aktif diye anlıyorum. Daha kullanmadım. Detayları yazarım.quote:
Orijinalden alıntı: iDoctor
Şimdilik İstanbul Havalimanı için lounge özelliği yok hocam, aşağıda listelenen lounge'lardan yılda 8 kez yararlanabilirsiniz. THY Lounge'larını kullanmak söz konusu değil, onun için hala Miles&Smiles Statü programında olmanız lazım.
Ancak şu "yurt dışı lounge" detayı ile ilgili bir açıklamam yok çünkü Garanti, yurt dışı lounge hizmetini tüm kartlar için kapatmıştı. Muhtemelen loungekey geri gelecek olabilir.
quote:
Yurt İçi lounge ayrıcalıklarınız:
- İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı İç ve Dış Hatlarda bulunan " Plaza Premium Lounge ".
- Esenboğa Havalimanı İç ve Dış Hatlarda yer alan "Primeclass Lounge".
- İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlarda yer alan "Primeclass Lounge".
- Milas Bodrum Havalimanı İç Hatlar Terminali'nde bulunan "Primeclass Lounge"
- Milas Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan "Primeclass Lounge".
- Dalaman Havalimanı İç Hatlar terminalinde yer alan "Primeclass Lounge".
Miles&Smiles Garanti BBVA Privé ve Miles&Smiles Garanti BBVA Özel Bankacılık müşterileri bu lounge'lara yılda 1 kez ücretsiz girebilirken, Diamond müşterileri 8 kez girebilecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrmillionaire -- 25 Aralık 2024; 12:16:6 >
-
Teşekkür ederim cevabınız için,ben Diamond kart için yazmıştım,lounge olayını, tabii belirtmediğim için yanlış anlama oldu,amex için de diamond master kart 15.000 tl amex için ise 850 tl ücreti,master kart kullanmasam diğer lounge ayrıcalıklarindan faydalansam diye düşündüm.Benim miles smiles prive da böyle kullandım,sadece amex ucreti alındı geçen sene,şimdi değişti mi bilmiyorum.Siz bu konuda çok emek veriyorsunuz,garanti bankasi musteri hizmetlerinden daha bilgilisiniz,bu diamond kart için de bir bölüm açsanız çok faydalaniriz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gezginci06 -- 25 Aralık 2024; 12:43:15 > -
Evet bence de incelediğim kadarıyla iga aktif gözüküyor,istanbul havaalanindaki en büyük sıkıntı hiç lounge kullanabileceğim kart bulamamıştım.Bu diamond şimdilik bunu çözüyor -
Estağfurullah, teşekkür ederim hocam ama bu konuda kesin bir cevap veremeyeceğim çünkü kart çok yeni. MH'nin sözlerine de dediğiniz gibi pek güven olmaz. Geriye yalnızca deneyimlemek kalıyor ki deneyimin bedeli 15.000 TL olacak gibi duruyor :)
Diamond için yeni konu değil ama eskiden açılmış bir Miles&Smiles konusunu admin'ler ile konuşarak alabilirim, onu da ANA KONU olarak revize ederiz. -
Size yakışır,çok emek veriyorsunuz. -
Teşekkür ederim cevabınız için. Peki 2 kartı da alsak ve amexi aktif olarak kullansak Mastercard’ı veya visayı pasifte bıraksak 15.000₺den kaçabiliyor muyuz? -
Yukarıda arkadaş belirtmiş daha önce yaptığını; denemek lazım :)
IGA Lounge konusu netleşti mi acaba?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 25 Aralık 2024; 13:40:26 > -
"Kart bilgilerini ve gerekli diğer bilgileri girerek hesap oluşturulur. İlgili kartın internet ve yurtdışı işlemlere açık olması gerekmektedir. Bu adım esnasında karttan 1 USD çekilir ve işlem doğrulandığında anında karta iade edilir."
Şeklinde bir bilgi var; burada AMEX kullanılamaz ise diğer karttan çekim olunca aidat yansır sanırım.
-
amex metal, otel indirimlerinde başkası için rezervasyon yapılabilirmi?
listedeki otel fiyatlarına baktığımda , booking daha uygun gözüküyor fiyatlar, booking üzerinden bu otellere rez yapıp , otelde ödeme amex metal yapınca indirim oluyormu .
-
Diğer kart kullanıldığı an yansır.Ben prive amexi thy bileti için kullanmıştım, yüksek mil kazanmak için.MasterCard kullanmadım,sadece amex kart ucreti verdim.Lounge için bilgim yok maalesef. -
AMEX ile Loungekey aktif edilebiliyor mu acaba?
-
Selam. Öyle bir konu mevcutsa devredilmesi neden olmasın? Sahibiyle konuşup aranızda anlaşırsanız devredilir.
-
Hocam tüm kartlarda yüksek ücretli lounge dahil türler tanıtılıyor (wings elite, crystal metal, m&s diamond) sanki amex metal aidatı da kallavi artıp lounge getirecek (loungeme gibi) diye görüyorum, sizin görüşünüz nedir
-
Hocam geçen sene American Express kartlara ortalama %63 zam yapılmıştı, bu senede benzer bir senaryo olacak gibi. Bu durumda Metal The Platinum Card'ın yıllık ücreti muhtemelen 17.500 TL civarına yükselecek.
Miles&Smiles Diamond ile birlikte LoungeKey gerl geldiği için muhtemelen American Express'e de aynısı gelecektir. Bankanın tek bir ürünü için LoungeKey ile çalışacağını zannetmiyorum.
Farklı planlar, farklı ayrıcalıklar düşünmüşlerdir diye umut ediyorum.
Garanti BBVA müşterilerinin aklında otomatik olarak şöyle bir soru oluşacak; "15.000 TL'ye M&S Diamond mı, 17.500 TL'ye Metal The Platinum Card mı?" ve dolayısıyla bu rekabeti eşitleyebilmek ve AMEX'i piyasadan sildirmemek için adım atarlar diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 25 Aralık 2024; 23:39:30 > -
Bence de diamonda LoungeKey getirilirken daha pahalı olacağını varsaydığımız amexe getirilmemesi gerçekten tuhaf olur. Artık hemen her banka loungekey vermeye başladı, amexin de sunması gerekiyor diye düşünüyorum.
Ben şahsen miles&smiles kullanmamayı tercih ederim, ama loungekey sadece diamonda getirilirse değerlendirmek gerekecek.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X