< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
🟦 American Express® Türkiye [ANA KONU] (99. sayfa)
-
-
Arkadaşlar selam.
Ben 3-4 ay önce pek araştırmadan, sadece çok sık uçakla seyahat ettiğimden ve havalimanlarının lounge'larında gördüğümden amex platinum kart çıkarttım.
Sonra bir baktım ki, aidatı 7250 tl, iade edilmiyor ve ilk alışverişten sonra 2. ayda direkt yansıyor ekstreye..
Bu yüzden kartı hiç ellemedim - kullanmadım.
Derken başka banka kredi kartı limitini yükseltmek için amex'imin limitini 1 tl'ye kadar indirdim..
Sonra dedim ki ne uğraşıyorum, iptal edeyim.. ve iptal etmek istedim, kayıt açıldı. 2 gün sonra mh aradı ve 9 ay açık klaması halinde 600.000 puan verileceğini, iletti.
Ben de kabul ettim, hiç yoktan kar kardır diye.
Hatta sordum ''ben kredi kartı harcaması hiç yapmasam da bu puanı harcayabiliyor muyum'' diye ve 'evet' dendi.
Bu puanı nerede nasıl kullanacağıma dair hiçbir fikrim yok.
Sitesi falan mı var anlamadım.
edit: ha bu arada limiti 1 liraya kadar düşürdüğüm için kullanmam halinde kredi kartıma 7250 tl'yi nasıl yansıtacaklar merak ettim :)
eksi bakiyeye düşmesi durumu mu olacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doory -- 26 Aralık 2024; 15:47:14 >
-
Ziraat'in Bankkart Prestij Plus'i da ayni Mastercard programinda. Wings Elite'ten once cikti diye hatirliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rothloriel -- 26 Aralık 2024; 18:1:52 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amex metal kartımdan puan kullanarak otel rezervasyonu yaptım. 1 TL çekildi karttan karta aidat ne kadar sürede yansıyor harcama sonrası o ay içinde mi yoksa 2. ekstrede mi yansır?
-
2. Ekstrede yansır hocam
Vay çakallar, sadece puan kullanılınca aidat yansımayacağını söylemişti bana MH.
-
Merhaba arkadaşlar nasılsınız mevcutaki bütün kart ve hesaplarımı kapattım tek kart olarak THE PLATINUM METAL CARD bunu kullanmayı düşünüyorum eşim Almanyada ikamet ediyor bende eğer vize çıkarsa çocukla birlikte 1 sene içinde almanya ya yerleşmiş olucam sizce bu kart iyi bir seçim mi olur yoksa farklı bankalarla mı çalışmalıyım direk amerikan ekspres olmasından dolayı bu kartı düşündüm ve yılık suan için 10.750 istiyor bir seferlik sanırım sürekli kullanımda her defa heralde bu rakamı istemicek benden yardımcı olabilirseniz engin tecrübeleriniz ile çok sevinirim
-
Merhaba, Almanya'da da American Express'in geçerliliği Türkiye'den pek farklı değil. Pek çok işlermede kartınızı kullanamayabilirsiniz, tek kartınız bu olacaksa Mastercard/VISA seçeneklerine yönelmenizi tavsiye ederim.
Kart aidatı yıllık olarak ikinci ekstrenizde size yansıtılır, her yıl dönümünde bankanın yeni belirlemiş olduğu aidat tarafınızdan tahsil edilir. Tam olarak sorunuzu anlamadım ama yılda bir kez tahsil ediliyor kart aidatı, sonraki yıl tekrar yeni aidat tahsil edilecek.
Şu an 10.750 TL ancak bu ücretten artık yararlanamazsınız, Ocak ortası gibi yeni aidatlar açıklanacak, 17.500 TL civarına yükselmesini bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 3 Ocak 2025; 19:6:39 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Garantinin miles and smiles kartı var yıllık aidatı 15.000 sanırım onu önerirmisiniz yada private olanını almanyada işimi görürmü türkiyede dediğiniz gibi amex karlar her yerde malesef çalışmıyor
-
almanya'da her amex/mastercard/visa kart teknik olarak işinizi türkiye'de gördüğü gibi görecektir. ama uzun süreli kalmayı düşünüyorsanız bir alman bankasından kart çıkartmanızda fayda var. yoksa yurt dışı işlemlerinizde bir miktar kur dönüşüm komisyonu ödemeniz gerekecek. garanti yanılmıyorsam %2 gibi bir komisyon alıyor, ülkemizde de yine yanılmıyorsam foreign transaction fee almayan bir kart bulunmuyor.
-
Dolar/euro ekstresi ilgili kartta açık olduğunda ve pos işlemlerinde o ülkenin para birimi seçildiği takdirde, "foreign transaction fee" alınmıyor. Eğer ABD doları veya euro ülkenin ana para birimi değilse, %1-%3 arasında transaction fee + dcc komisyonu oluyor diye biliyorum.
-
bu konuda haklısınız ben niyeyse euro ekstresi seçeneği olduğunu unutmuşum. MH ile son konuşmamda (yaklaşık bir yıl oldu) üçüncül para biriminden dolara çevirimde %2 komisyon koyduklarını söylemişlerdi aklımda o kalmış, dediğim yanlış olmuş.
-
bu bilgi doğruluğunda o zaman direk ilk sorduğum karta geçmek sanırım benim için mantıklı olucak çünkü eşim hali hazırda 5 aydır orda olduğu için alman bankalarından kartı var bende dediğiniz şekilde amex kartıma euro özelliği yaparsam sanırım sıkıntı olmuyor bizim için bu haber süper oldu gerçekten çok sevindim =)
-
Bu arada haklısınız evet metal kartı şuan aldırmıyor Garanti bir altını aldırıyor bizlere malesef ama shop and smiles ile turk hava yollarının diamond kartını alabiliyorum ama istediğim amex i aldırmıyor bu üzücü oldu benim için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DESRQUES -- 4 Ocak 2025; 1:12:54 > -
Merhabalar
bu ayki ekstreme yıllık kart aidatım yansıdı 10.750 TL olarak. Aradığımda 400.000 MR puan teklif ettiler. Belki sonradan tekrardan arasam teklif değişebilirdi ama emin olamadığım için ve kartı kullanmaya devam edeceğim için kabul ettim.
Bilgi amaçlı yazayım.
400.000 MR karşılığı = 2.000 TL seyahat uçak (Metal Kart) ve 1.538 TL Beymen hediye çeki.
Ek bilgi olarak hediye MR puanların kullanım süresi 3 yıldır. 3 yıl sonunda siliniyor.
Bir de sorum olacak mesela bizim MR puanlarımız son kullanma tarihi geldi ve o kadarını harcadım diyelim hediye MR yerine normal kazandıgım MR lardan kullanmazlar dimi öyle bi karışıklık olmaz deneyimleyen var mı
-
Aldırmıyor dediğiniz garanti uygulaması üzerinden mi hocam? Mobil bankacılıktan metal karta başvurulmuyor fakat müşteri hizmetlerinden veya bonusflaştan başvurabilmeniz lazım.
-
Bonus flashtan başvurdum Red yedim mobil uygulamadan zaten izin vermiyor ama shop and smiles diamond kart için ise beklemedeyiz müşteri temsilcisi dönüş yapıcakmış bakalım o kart çıkıcak sanırım
-
Merhabalar
Bir sorum olacaktı. Gold kart başvurusu yaptım basılmayı bekliyor. Gold kartın yıllık ücreti ödendikten sonra yapılan platinum başvurularında, platinum’un ücreti ayrıca tahsil edilir değil mi? Aradaki fark alınmaz yani?
İki ödeme yapmamak için gelecek olan gold’u hiç kullanmadan platinuma başvurup, onay alıyor olmam gerekiyor sanırım.
Son olarak malum yıllık kart ücretine zam geliyor olacak. Örneğin gold kartın aylık restoran indirimi olan 500 TL de aynı oranla artıyor olacak değil mi (ve select üye işyerleri indirim miktarı da)?
Teşekkürler
Merhaba, ayrı ayrı isteteceğiniz için evet iki kart ücreti alınır ancak şube temsilciniz varsa (MH değil), kendisine bir danışırsanız upgrade durumlarında bir alt statüdeki kartın ücretinin iade edilmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor.
Yinede kart ücretleri çok yükseldiği için bu riski hiç almayarak direkt istediğiniz karta başvuru yapmak daha mantıklı olacaktır.
Otel ve Restoran İndirimleri ile Selects İndirimleri 4 ay önce bir güncelleme aldı, kesin bir şey diyemem ama her sene yeni kart aidatları ile birlikte hemen bir yenileme gelmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDoctor -- 5 Ocak 2025; 0:42:57 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Herkese merhaba.
Bu hafta amercn express metal karta basvurdum. Sormak ıstedıklerım sunlar;
1- aidatın iadesi konusunda yada kapatmama sözüne son zamanlarda teklif alan oldumu?
2- ekstrem kesildiğinde ve kart aidatı yansıdıgında 4 ay kartı kullanıp kapattgnda kullanmadgn aylara tekabul eden aidatı geri alabiliyor muyuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X