Şimdi Ara

Amerika dan dell disüstü aldık. Fişi bizim prizlere uymuyo...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
8.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir arkadaşım Amerika dan dell dizüstü almış. Ama fişi prizlere uymuyor. Türkiye distribütörlerini aradım, Biz yurt dışından gelen ürünlere bakmıyoruz dediler ve aldığımız yere yönlendirdiler. Bilgisayarcıda kablosunu buldum, 5 ytl dediler ama cesaret edemedim. Alıp kullansam sorun yaşar mıyım?
    Bir sorun daha var tabi, ingilizce vista yüklü... Türkçeye nasıl çevrilir? Biraz araştırdım, nette programlar var türkçeye çeviren... Buprogramlardan kullanmak güvenilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 3 Haziran 2008; 13:20:43 >

• klavyesi icin yapistirma alip yapistircaksin ve turkce karakterde kullancaksin makinani , fis icinse ucuna bir aparat takicaksin bizim fise uymasi icin ,3-5 ytl en fazla, ben adim sorun olmaz, onemli olan adaptorun elektrik araligi , genelde 110 ile 240 watt oluyor adaptor elektrik araligi ,
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnow78

klavyesi icin yapistirma alip yapistircaksin ve turkce karakterde kullancaksin makinani , fis icinse ucuna bir aparat takicaksin bizim fise uymasi icin ,3-5 ytl en fazla, ben adim sorun olmaz, onemli olan adaptorun elektrik araligi , genelde 110 ile 240 watt oluyor adaptor elektrik araligi ,
    bende bu konuyla ilgili birşey sorcaktımm , banada yurtdışından HP Pavilion DV2620CA marka laptop geliyor , ordaki elektrik voltajı olarak 120 kullanılıyor , yollayan arkadaşın demesine göre yeni bir adaptör yani converter almam gerelirmiş voltaj aralığınına bakınca 110-240 olması gerekmiyormu bunlar , elektirkle ilgili bi problem yaşarmıyım ? (yakmıyalım laptopu kullanmadan ) ayrıca bu ingilizce klavyeyi değiştirme imkanımız yokmu varsaa kaçe patlar ?

• quote:

Orijinalden alıntı: evildoer_61

bende bu konuyla ilgili birşey sorcaktımm , banada yurtdışından HP Pavilion DV2620CA marka laptop geliyor , ordaki elektrik voltajı olarak 120 kullanılıyor , yollayan arkadaşın demesine göre yeni bir adaptör yani converter almam gerelirmiş voltaj aralığınına bakınca 110-240 olması gerekmiyormu bunlar , elektirkle ilgili bi problem yaşarmıyım ? (yakmıyalım laptopu kullanmadan ) ayrıca bu ingilizce klavyeyi değiştirme imkanımız yokmu varsaa kaçe patlar ?

Alıntıları Göster
    arkdaşlar bu tip fişler için elektrükçi ve elektronikçilerde fişler var.direk alıp bize uymayan fişe takıp kullnıyorsunuz.Herhangi bi bağlantı söz konusu olmuyor.Yani tak kullan gibi...

Yalnız şu hususa dikkat edin adaptörünüz 110/220(hemn 110 volt hemnde 220 volt) desteklemesi lazım yoksa adaptörü uçurursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: kantırcı_1

arkdaşlar bu tip fişler için elektrükçi ve elektronikçilerde fişler var.direk alıp bize uymayan fişe takıp kullnıyorsunuz.Herhangi bi bağlantı söz konusu olmuyor.Yani tak kullan gibi...

Yalnız şu hususa dikkat edin adaptörünüz 110/220(hemn 110 volt hemnde 220 volt) desteklemesi lazım yoksa adaptörü uçurursunuz...

Alıntıları Göster
    bu kadar zamazingo ile ugrasana kadar Türkiyeden alsaydın ya,bi kac kurus ucuza alayım derken bak nelerle ugrasıyosunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: getaway

bu kadar zamazingo ile ugrasana kadar Türkiyeden alsaydın ya,bi kac kurus ucuza alayım derken bak nelerle ugrasıyosunuz

Alıntıları Göster
    hediye ye gelme diyemessin dimii , kanada dan geliyorr , bende isterdim burdan almayı imkanım olsaaa

• quote:

hediye ye gelme diyemessin dimii , kanada dan geliyorr , bende isterdim burdan almayı imkanım olsaaa

Alıntıları Göster
    İş için gidince bir de dizüstü kapmış gelmiş... Klavyede sorun yok zaten... Fiş olayını hallettik.

Ama ingilizce vistayı türkçeye çevirmek için çözüm yok sanırım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gülşenn

İş için gidince bir de dizüstü kapmış gelmiş... Klavyede sorun yok zaten... Fiş olayını hallettik.

Ama ingilizce vistayı türkçeye çevirmek için çözüm yok sanırım

Alıntıları Göster
    xp yapsakk daha mı iyi olurrr , vista ağır gelmiyormu xp e oranla laptoplara ...
  • quote:

xp yapsakk daha mı iyi olurrr , vista ağır gelmiyormu xp e oranla laptoplara ...

Alıntıları Göster
    Lisanslı vistası var üstünde... Bana kalsa 64 bit xp yüklerim ama Şimdi bi lisans parası daha ödetilmez değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gülşenn -- 3 Haziran 2008; 21:29:10 >
  • quote:

Lisanslı vistası var üstünde... Bana kalsa 64 bit xp yüklerim ama Şimdi bi lisans parası daha ödetilmez değil mi

Alıntıları Göster
    satmak ıstersen alırım o lap topu sen yenısı alırsın ıstersen
  • quote:

Orijinalden alıntı: break_dans_34

satmak ıstersen alırım o lap topu sen yenısı alırsın ıstersen

Alıntıları Göster
    Türkçe için baştan yüklemen lazım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirmehmed

Türkçe için baştan yüklemen lazım...

Alıntıları Göster
    hocam sen hiç uğraşma, satmayı düşünüyorsan fiyat at.
    Çalıştığım firma ABD den bilişim cihazları ithal ediyor, gelen her cihazın fişi ABD uyumlu.
    alttarafı bir çevirici ile bu işlem tamam
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaferk

hocam sen hiç uğraşma, satmayı düşünüyorsan fiyat at.
    Çalıştığım firma ABD den bilişim cihazları ithal ediyor, gelen her cihazın fişi ABD uyumlu.
    alttarafı bir çevirici ile bu işlem tamam

Alıntıları Göster
    yok hocam satmayı düşünmüyorum. Zaten sahibi ben değilim

Türkçeye çevirdim. Güncelleştirmelerde türkçe dil paketini yükleyince oluyo. Fiş olayını da ucunu kesip bizim fişlerden taktırmayı düşnüüyorum. Elektrikçi arkadaşa sordum olur dedi.

• quote:

yok hocam satmayı düşünmüyorum. Zaten sahibi ben değilim

Türkçeye çevirdim. Güncelleştirmelerde türkçe dil paketini yükleyince oluyo. Fiş olayını da ucunu kesip bizim fişlerden taktırmayı düşnüüyorum. Elektrikçi arkadaşa sordum olur dedi.

Alıntıları Göster
    ya sakın ucunu kesip bizim fişlerden falan bağlama! nasıl elektrikçiymiş ki o???

110V luk makineye adaptörsüz 220V uygularsın öyle yaparsan..

Adaptör alacaksın. Git bimeks yada teknosaya böyle böyle de, sana verirler adaptörü.

• quote:

Orijinalden alıntı: pelstina

ya sakın ucunu kesip bizim fişlerden falan bağlama! nasıl elektrikçiymiş ki o???

110V luk makineye adaptörsüz 220V uygularsın öyle yaparsan..

Adaptör alacaksın. Git bimeks yada teknosaya böyle böyle de, sana verirler adaptörü.

Alıntıları Göster
    kardes ben yıldız teknık elektrık 3 sınıfı bu sene bitirdim yani yarı muhendis sayılırım.Oncelikle sunu soyleyim bende ingilterden dell 1520 aldım benim fişin ucuda dikdortgen sekline olduğu için uymadı hanı bizimkiler yuvarlak ya o bakımdan ama herhangi bir mahhalle arası elektrıkcısıne gıtsen bile sana bır uc değiştirici verecektir.hani şu kablosuz üçlü fişler var ya onun gibi bir sey sadece senin fişim ucuna takıyorsun o kadar. Şimdi işin teknik boyutuna gelirsek turkiyede 220 V şehir şebekesi kullanılıyor oncelikle senin adaptorun bu değere uymalı. ikinci olarak ve bence asıl sorun bilidiğim kadarıyla ABD de elektriğin frekansı 60 Hrtz ama bizim elektriğin frekansı 50 Hrtz ama çoğu uluslar arası kullanılacak cihahızın ustunde(cep telefonu bataryaları gibi) hem 60 hemde 50 HRTZ frekansta calısır der sen bir de buna bak adaptorun ustunde boyle bir sey yazıyor mu.Sadce 60 hrtz için yazıyorsa o zaman birde frekans dönüştürücü alman gerekecek yardımcı olabildimse ne mutlu umarım bilmişlik taslamış gibi olmamışımdır

• quote:

Orijinalden alıntı: zabatron

kardes ben yıldız teknık elektrık 3 sınıfı bu sene bitirdim yani yarı muhendis sayılırım.Oncelikle sunu soyleyim bende ingilterden dell 1520 aldım benim fişin ucuda dikdortgen sekline olduğu için uymadı hanı bizimkiler yuvarlak ya o bakımdan ama herhangi bir mahhalle arası elektrıkcısıne gıtsen bile sana bır uc değiştirici verecektir.hani şu kablosuz üçlü fişler var ya onun gibi bir sey sadece senin fişim ucuna takıyorsun o kadar. Şimdi işin teknik boyutuna gelirsek turkiyede 220 V şehir şebekesi kullanılıyor oncelikle senin adaptorun bu değere uymalı. ikinci olarak ve bence asıl sorun bilidiğim kadarıyla ABD de elektriğin frekansı 60 Hrtz ama bizim elektriğin frekansı 50 Hrtz ama çoğu uluslar arası kullanılacak cihahızın ustunde(cep telefonu bataryaları gibi) hem 60 hemde 50 HRTZ frekansta calısır der sen bir de buna bak adaptorun ustunde boyle bir sey yazıyor mu.Sadce 60 hrtz için yazıyorsa o zaman birde frekans dönüştürücü alman gerekecek yardımcı olabildimse ne mutlu umarım bilmişlik taslamış gibi olmamışımdır

Alıntıları Göster
    bende ingiltereden aldım laptopu sormak istediğim yukarda bir arkadas yapıştırma klavyeden bahsetmiş nasıl bir sey ve nerden bulabilirim acaba ve fiyetı ne kadardır

• quote:

Orijinalden alıntı: zabatron

bende ingiltereden aldım laptopu sormak istediğim yukarda bir arkadas yapıştırma klavyeden bahsetmiş nasıl bir sey ve nerden bulabilirim acaba ve fiyetı ne kadardır

Alıntıları Göster
    şimdiye kadar tüm laptoplarımı abdden getirdim hiç problem yaşamadım adaptör için ek bi başlık veya tamamen adaptorle fiş arasında bi kablo işinizi görür hiçbir problem yaşamazsınız. Klavyeyi türkçe çıkartmalarla halledebilirsiniz. İşletim sistemi dili için eğer işletim sistemi vista ultimate ise dil paketi güncellemelerini yükleyerek halledebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: quentin

şimdiye kadar tüm laptoplarımı abdden getirdim hiç problem yaşamadım adaptör için ek bi başlık veya tamamen adaptorle fiş arasında bi kablo işinizi görür hiçbir problem yaşamazsınız. Klavyeyi türkçe çıkartmalarla halledebilirsiniz. İşletim sistemi dili için eğer işletim sistemi vista ultimate ise dil paketi güncellemelerini yükleyerek halledebilirsiniz.

Alıntıları Göster
    bi ara kablo edinip işimizide gördük te bu adaptör fazla ısınıyor normalmidirr , ilk defa laptop kullandığım için merak ettimm . yoksa adaptör şokamı girdii , 110 volttan 220 volta çıkınca şaşırdı garibanımm bunu merak etmiştim arakdaşlar yardım ederseniz sevinirimm. teşekkürler

• quote:

bi ara kablo edinip işimizide gördük te bu adaptör fazla ısınıyor normalmidirr , ilk defa laptop kullandığım için merak ettimm . yoksa adaptör şokamı girdii , 110 volttan 220 volta çıkınca şaşırdı garibanımm bunu merak etmiştim arakdaşlar yardım ederseniz sevinirimm. teşekkürler

Alıntıları Göster
    evildoer_61 hemen hemen bütün laptopların adaptörü öyledir.yüksek sıcaklıkta çalışır.

• quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

evildoer_61 hemen hemen bütün laptopların adaptörü öyledir.yüksek sıcaklıkta çalışır.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: kralkobra_kralkobra

saol kardeşim dedim fazlamı ısınıyor nee , ayrıca bi sorum olcaktıı adaptörle priz arasında bizim prizlere uyumlu kablo aldımm , yalnız bilemiyorum elektriğe takılıyken bir şarj etmediğni farkettimm laptop üzerindeki fişi çıkarıp taktımm yok şarj etmiyorr , normal prizle adaptör arasındaki ekle oynuyayım dedimm alev attı hemen laptoptan çektim fişii allah şükür laptopa birşey olmadıı , acaba elektrikte topraklama yoktu ondanmı yoksa elektrik akımı fazlamı geldi anlıyamadım , adaptör şuanda sağlammı bilmiyorum tekrar bağlamaya korkuyorum laptopu yakarım diye . bu konuda ne yapabilirimm . elektrik elektronikçilere gitcem de bugünn pazar kapalıdırlar. değerli bilgilerinizi bekliyorum teşekkürlerr ...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.