Bayramdan sonra iş için Amerika'ya gidiyorum ve gitmişken de bir DSLR makina almayı düşünüyorum. Yaklaşık iki senedir bir SLR Like makineyle fotoğraf çekiyorum ve uzun süredir bunun bana yetmediğini farkettim, aslında alır almaz pişman oldum da diyebiliriz. DSLR'a bir türlü uygun bütçeyi ayıramadığım ve hangisi bana daha uygun olur diye kafam çok karışık olduğu için bugüne kadar bir DSLR alamadım; çünkü önceki gibi hayal kırıklığı yaşamak istemiyordum.
Önceki makinemde SLR Like olduğundan ISO-Enstatntane-Diyafram bilgim var, ama fotoğraf bilgimi geliştirmek istiyorum ve amatörden professonelliğe doğru gidebildiğim kadar gitmek istiyorum. İlk etapta amacım öyle çok pahalı profesyonel lensler almak değil, zaten belli bir professonelliğe ulaşmadan o tür lensleri almamın da bir anlamı yok gaiba. Amacım en azından belli bir süre ilgi alanıma göre alabileceğim lensleri takabileceğim ve en önemlisi kısa sürede pişman olmayacağım, keşkelerimin olmayacağı bir makina almak.
Yukarıda anlattıklarımın ışığında siz tecrübeli arkadaşlara birkaç sorum olacak; naçizane önerilerinizi bekliyorum.
Uzun araştırmalardan ve bu forumda geçirdiğim uzun saatlerden sonra kabaca şu üç model arasında kaldım diyebilirim;
Canon 450D 18-55 Kit Lens, Pentax K200D 18-55 Kit Lens, Pentax K20D Body + 70-300 Apo Lens (Türkiye'den Canon 450D alabileceğim fiyata Amerikadan alabiliyorum aşağı yukarı.)
1. Sizce hangisini tercih etmeliyim, neden? 2. Daha önce hiç DSLR kullanmadım ve 18-55 Lenslerde herkes tarafından eleştiriliyor. Bu lens hiç mi işimi görmez? Bunun yerine başlangıç için hangisini önerirsiniz: 3. K20D daha yeni bir model olduğu için yazdım. K10D ile çok farklı mı? 4. K100D Super mi daha iyidir yoksa K200D mi? (K100D Superin K10D den aldığı özellikler var, K200D de böyle bir durum varmı?) K100D nin megapixeli çok düşük ilerde sorun yaratmazmı?
Hepinize önerileriniz için şimdiden çok teşekkür ederim. Son olarak bütçem en fazla 1500 $
Hepinize yardım ve önerileriniz için çok teşekkür ederim!! (Çok meşguldünüz herhalde)
Neyseki yabancı sitelerin forumları var, orda açtığım konuya bir sürü yardım eden tecrübeli fotoğrafçı oldu ve sanırım kararımı verdim.
Pentax K200D alıcam, K20D bana biraz fazla gelicek ilk etapta muhtemelen ve belkide fotğraftan soğumama neden olucak.
Küçük ama sağlam adımlarla ilerlemek istiyorum...
Bu arada dil bilenlere yabancı forumları şiddetle tavsiye ederim. Burada biraz kendi içnizde sıkışıp kalmışsınız gibime geldi.
Yabancı forumlarda ise; Amerikalısı, Avustralyalısı, Ingilizi yani aklınıza gelebilecek her milletten fotoğrafçı var ve hepside çok yardımsever ve paylaşımcı. Hiç aklıma gelmeyecek konular ve örneklerle beni aydınlattılar...
k200d güzel seçim olur ama nikon d60'ıda es geçme derim
Arkadaşım sakin ol İşte falandır millet. O yüzden hemen cevap alamamışsındır. Bekle biraz hele :)
yazdığın 3 makina aynı sınıfta değiller buna dikkat et bence!!
quote:
Orjinalden alıntı: sepulturgay
yazdığın 3 makina aynı sınıfta değiller buna dikkat et bence!!
Aynı sınıfta olmadıklarının farkındayım. Daha önce hiç SLR makina kullanmadığım için benim asıl çıkmazım;alabilecek imkanım varken orta sınıf bir makina mı (K20D)almalıyım yoksa başlangıç seviyesi bir makina mı (K200D, 450D)?
Ama sanırım başlangıç seviyesi bir makina almak daha doğru; zira yeni öğrenmeye çalışırken K20D nin bana ağır gelmesinden ve hevesimin kaçmasından korkuyorum.
bir haber grubunda okumuştum ordaki arkadaş abd den d80almış ama şarj ünitesinde 120v yazıyormuş orada öyleymiş türkiyede 220-240 sorun olup olmayacağını sormuştu aklınızda bulunsun
quote:
Orjinalden alıntı: muratalt
bir haber grubunda okumuştum ordaki arkadaş abd den d80almış ama şarj ünitesinde 120v yazıyormuş orada öyleymiş türkiyede 220-240 sorun olup olmayacağını sormuştu aklınızda bulunsun
Onların dönüştürücüleri olması lazım, ama her halükarda kendim gideceğim için dikkat ederim. Uyardığınız için teşekkürler..
arkadaşım bu tür başlık çok sayıda mevcut forumda bence önce onları incelemeliydin hemen foruma çamur atmana gerek yoktu... herneyse ben yerinde olsam o paraya canon 40d alırdım hatta eğer sıfırını getirme imkanın varsa buraya haberim olsun belki ben de alabilirim...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme