Şimdi Ara

Amerika'dan Nokia N95 8GB Getirme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Amerika'dan yakinda gelecek bir arkadasimdan asagidaki N95'i getirmesini rica edecegim.

http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=207383634

Forumu arastirdim ama yurt disindan getirtilen cep teller hakkinda cok fazla birsey bulamadim. Bir sorun olmadan Turkiye de kullanabilirim diye dusunuyorum ama sizlere bir danismak istedim.

Tesekkurler

• eğer arkadaşın yanında getiricekse sorun yok..kayıt ettirdikten sonrada rahatça kullanabilirsin...

kayıt ettirmenin şartı da pasaport giriş tarihinden 1 ay içinde yaptırmak zorundasın kaydı..ayrıca artık 2 yılda bir aynı pasaportla kayıt yaptırılıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 21 Nisan 2008; 22:16:19 >
  • Hizli cevap icin tesekkurler Enigma !

Kaydi arkadasimin pasaportu uzerine mi yaptirmak zorundayim? Yanlis mi anladim yoksa iki senede bir bu kaydi kaydi yenilemek mi gerekiyor?

Keske bu kadar fiyat farki olmasaydi da Turkiye den alsaydim. Insanin icine sinmiyor oyle uzaktan getirtmek. Ama arada iki katindan daha fazla fiyat farki var, olacak is degil yahu...
  • aynen fiyat farkı herkezde değişik arayışlara sürüklüyor..

bir kez yapılıyor ancak bir daha aynı pasaport üzerinden başka bi telefon kayıt ettirmek istersen 2 yıl beklemek zorundasın ..arkadaşınınkiyle yapmak zorunda değilsin .sadece yurtdışına çıkmış ancak Tr ye giriş tarihi 1ayı doldurmamış olması şartı aranıyor
  • hazır topic varken sorayım dedim acaba avrupada fiyatlar ne durumda?
  • www.buy.com ne gibi bir politika uyguluyor öncelikle bunu araştırmak gerek bence.. ben senin yerine ufak bir araştırma yaptım..

www.nokiausa.com 'da N95 8GB'ın internet satış fiyatı %0.9 tax (vergi) dahil 779$ olarak görünmekte.. sense 609$'dan bulmuşun..

ama bildiğim kadarıyla onlarında bizdeki gibi paralel ithalat ve KVK - GENPA garantisi gibi garanti çeşitleri var.. bunlardan birine denk gelmemeni öneririm.. çünkü Chicago - North Michigan Avenue NOKIA SHOP'da bu konu hakkında konuşmuştum oradaki yetkiliyle..

onların tek garantileri Club NOKIA ama bazı şirketler ekstra garanti hizmeti veriyormuş.. dünyanın neresine gidersen git IMEI numaran kontrol edilerek servis veriliyor ama bizdeki paralel ithalat usulü kaçak bir cihaz alırsan yine Club NOKIA'da telefonunu yaptırabiliyorsun ama ücreti karşılığında..

şimdi buy.com bizdeki ereyon.com.tr usülü çalışıyorsa pasaporta kayıt ettirmesiyle fln uğraşmak bence işin en sıkıcı tarafı olacaktır.. hiç uğraşmaya değmez.. kaldıki bildiğim kadarıyla 110V uyumlu şarj aleti burada çalışmayacağı için orjinal nokia şarj aleti alman gerekecek onunda fiyatı 25YTL..

yani kısacası telefonda bir problem çıkarsa elinde kalır gibime geliyor.. çünkü bir sorun olduğunda kalkıp buy.com'a derdini anlat telefonu gönder fln uğraşılmaz..

ucuza getireyim diyorsan en azındanwww.nokiausa.com 'dan al diyeceğim ama bu seferde cihaz 100$ üstünde olduğu için gümrüğe takılacak filan falan.. içini kararttıysam özür dilerim ama bunları araştırıp o şekilde almak gerek..

çünkü bu iş Apple Store'dan iPhone ya da iPod almaya benzemiyor. problem çıktığında buradaki Apple Storelar ilgilenir ama NOKIA SHOP'a götürdüğünde servis ücreti alırlar diye düşünüyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.alkan -- 22 Nisan 2008; 0:03:35 >

• quote:

Orjinalden alıntı: c.alkan

www.buy.com ne gibi bir politika uyguluyor öncelikle bunu araştırmak gerek bence.. ben senin yerine ufak bir araştırma yaptım..

www.nokiausa.com 'da N95 8GB'ın internet satış fiyatı %0.9 tax (vergi) dahil 779$ olarak görünmekte.. sense 609$'dan bulmuşun..

ama bildiğim kadarıyla onlarında bizdeki gibi paralel ithalat ve KVK - GENPA garantisi gibi garanti çeşitleri var.. bunlardan birine denk gelmemeni öneririm.. çünkü Chicago - North Michigan Avenue NOKIA SHOP'da bu konu hakkında konuşmuştum oradaki yetkiliyle..

onların tek garantileri Club NOKIA ama bazı şirketler ekstra garanti hizmeti veriyormuş.. dünyanın neresine gidersen git IMEI numaran kontrol edilerek servis veriliyor ama bizdeki paralel ithalat usulü kaçak bir cihaz alırsan yine Club NOKIA'da telefonunu yaptırabiliyorsun ama ücreti karşılığında..

şimdi buy.com bizdeki ereyon.com.tr usülü çalışıyorsa pasaporta kayıt ettirmesiyle fln uğraşmak bence işin en sıkıcı tarafı olacaktır.. hiç uğraşmaya değmez.. kaldıki bildiğim kadarıyla 110V uyumlu şarj aleti burada çalışmayacağı için orjinal nokia şarj aleti alman gerekecek onunda fiyatı 25YTL..

yani kısacası telefonda bir problem çıkarsa elinde kalır gibime geliyor.. çünkü bir sorun olduğunda kalkıp buy.com'a derdini anlat telefonu gönder fln uğraşılmaz..

ucuza getireyim diyorsan en azındanwww.nokiausa.com 'dan al diyeceğim ama bu seferde cihaz 100$ üstünde olduğu için gümrüğe takılacak filan falan.. içini kararttıysam özür dilerim ama bunları araştırıp o şekilde almak gerek..

çünkü bu iş Apple Store'dan iPhone ya da iPod almaya benzemiyor. problem çıktığında buradaki Apple Storelar ilgilenir ama NOKIA SHOP'a götürdüğünde servis ücreti alırlar diye düşünüyorum..

ya ofiyat farkı garantiden dolayı oluyor sadece 2 yıllık garantili 100$ fazla işte

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çin den gelecek iphone
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: godfather09

ya ofiyat farkı garantiden dolayı oluyor sadece 2 yıllık garantili 100$ fazla işte

e tmm işte bende onu diyorum.. şimdi arkadaş amerikadan getirecek, problemli gelirse al başına belayı..
  • walla paralel ithalatlar 1300 ciwarlarındayken mıllet sadece garanti için 250-300 ytl daha fark werıp kvk-genpa garantili alıolar ona göre düşün
  • quote:

quote:

e tmm işte bende onu diyorum.. şimdi arkadaş amerikadan getirecek, problemli gelirse al başına belayı..

amerikadaki garanti malesef burada geçmiyor zaten

• Cevaplar icin sagolun ustadlar... Ozellikle C.Alkan kardese detayli bilgi icin tesekkur. Risk almayi ben de sevmem ama sigortam atiyor bu Turkiye deki satis fiyatlarina. Yahu iki katindan pahali olur mu be kardesim. Hani bi 100 dolar olsa anlarim ama bu kadar da olmaz ki. Bilen biri allaskina anlatsin bu ucurumun sebebi nedir? Vergi mi oduyoruz biz bi telefon kadar nedir?

Diyelim bi sorun cikti, gidip ikinci bi tane aldirsam veya parayi bastirip tamir ettirsem yine daha karli olacak gibi gozukuyor.

Epey bi dusundum ve sanirim haziran ayinda gelirken getirmesini isteyecegim bizim arkadastan. Telefon ne de olsa quad-band, yani hem amerika hem de burada calismasi lazim. Ortada bir US bir de International version geziyor. Amazon dan baktim ikisinin de "Item model number: 002D2Q8" i ayni. Buyur burdan yak. Yahu bi sarj aleti yuzunden mi koydunuz bu US / International tantanasini? Bu kod ya N95-3 yada N95-2 icindir diye tahmin ediyorum. Cunku N95-4 un kodu daha farkli (su an hatirlayamadim)

Hangi model olursa olsun aradaki fark firmware yazilim, yuklenmis dil destegi ve sarj aletinin voltaji gibi seyler olsa gerek diye dusunuyorum. Hatam varsa bir bilen lutfen duzeltsin. Firmware i degistirebiliyoruz diye biliyorum (telefonlar unlocked oldugu icin). Garantisi bu sekilde gider ama zaten amerika dan gelen tel in turkiye de garantisi olmayacaktir. Bide kendime burdan bir sarj aleti alirsam bu is olur gibime geliyor. Ne dersiniz arkadaslar? Dogru yolda miyiz :)

• quote:

quote:

quote:

amerikadaki garanti malesef burada geçmiyor zaten

ben garanti burada geçiyor demedim zaten..

farklı bir yerden alındığında bizdeki KVK tarzı garantileri var ama Amerika'da NOKIA SHOP'dan alınan cihazın 2 yıl Club NOKIA garantisi var ve tüm dünyada geçerli!!!

buy.com'dan alınan cihazda bu da yok demek istiyorum!!!

fakat oranın malı olduğu için burada çok mırın kırın ederler..

• quote:

Orjinalden alıntı: intron06

Cevaplar icin sagolun ustadlar... Ozellikle C.Alkan kardese detayli bilgi icin tesekkur. Risk almayi ben de sevmem ama sigortam atiyor bu Turkiye deki satis fiyatlarina. Yahu iki katindan pahali olur mu be kardesim. Hani bi 100 dolar olsa anlarim ama bu kadar da olmaz ki. Bilen biri allaskina anlatsin bu ucurumun sebebi nedir? Vergi mi oduyoruz biz bi telefon kadar nedir?

Diyelim bi sorun cikti, gidip ikinci bi tane aldirsam veya parayi bastirip tamir ettirsem yine daha karli olacak gibi gozukuyor.

Epey bi dusundum ve sanirim haziran ayinda gelirken getirmesini isteyecegim bizim arkadastan. Telefon ne de olsa quad-band, yani hem amerika hem de burada calismasi lazim. Ortada bir US bir de International version geziyor. Amazon dan baktim ikisinin de "Item model number: 002D2Q8" i ayni. Buyur burdan yak. Yahu bi sarj aleti yuzunden mi koydunuz bu US / International tantanasini? Bu kod ya N95-3 yada N95-2 icindir diye tahmin ediyorum. Cunku N95-4 un kodu daha farkli (su an hatirlayamadim)

Hangi model olursa olsun aradaki fark firmware yazilim, yuklenmis dil destegi ve sarj aletinin voltaji gibi seyler olsa gerek diye dusunuyorum. Hatam varsa bir bilen lutfen duzeltsin. Firmware i degistirebiliyoruz diye biliyorum (telefonlar unlocked oldugu icin). Garantisi bu sekilde gider ama zaten amerika dan gelen tel in turkiye de garantisi olmayacaktir. Bide kendime burdan bir sarj aleti alirsam bu is olur gibime geliyor. Ne dersiniz arkadaslar? Dogru yolda miyiz :)

malesef Türkiye'nin vergi sistemi ve distribütör firmaların garanti güvencesi politikaları fiyatları bu kadar yükseltiyor..

e problemle inşallah karşılaşmazsın en büyük temennimiz bu.. ama tamir ettirmek her şekilde daha ucuza geliyor ama ben sana çok basit bir örnek vereyim.. 2 hafta önce Pazartesi günü Turkcell KVK'dan aldım N95 8GB.. tam 3 gün sonra perşembe günü ekranın sol tarafında 2 tane milimetrik göçükler farkettim ve hemen götürdüm.. cuma sabah aldılar telefonu kutusuyla cumartesi akşam üstü sıfır kutu açtılar.. yani bu bence çok büyük bir avantaj.. sonuçta KVK o telefonu NOKIA'ya geri iade edecek ve parasını alacak ama KVK'da 1.500YTL karşılığı 2 tane N95 8GB verdi bana bu da 1.500YTL'nin bedavaya geldiğini gösterir.. bu noktada KVK'dan almanın çok büyük avantajları var..

ewt.. o kod işinde de bayağı bir saçmalamışlar.. çünkü T-Mobile, at&t gibi firmalar direk UTMS çalışıyor.. GSM tarzı değil.. elbette GSM var ama Amerika'da esas yaygın olan şebeke türü UTMS.. N95 8GB her ikisinide desteklediği için problem yok ama sadece UTMS destekli N95 8GB'larda mevcut buna çok dikkat edilmeli..

bunun dışında zaten International versiyon N95 8GB alırsan NSS ile product kodunu 0550370'e çevirir ve NSU ile Türkçe dil destekli yeni versiyonu yüklersin o işin en basit tarafı..

dediğim gibi NOKIA SHOP'dan alınırsa 2 yıl Global Club Nokia garantisi var.. ama yazılımla oynanacağı için gidebilir.. ya da sadece donanımsal problemlerde garanti geçerli olabilir.. bu konuda o kadar detaylı bilgi almadım malesef..

• ya garanti konusuna takılıo herkes ama allah korusun teleona bısı oldumu tamirci dolu heryer kvk bıle bellı bı ucret karsılıgı cihazı onarıyor cok problem olmasa gerek
  • Normalde hak her kişide 1 taneyle sınırlıdır.Ancak özellikle biz yani Türkler birden fazla cep telefonu kullandığımız için sorun olmaz 2tane mesela ama yine de sakat bir durum..Havaalanından çıkarken biri kontrol etmezse ozmn getirebildiği kadar getirir..yeter ki havaalanından çıkarmayı başarsın.Ancak İstanbul Havaalanlarında bu iş biraz sıkı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi énigma -- 23 Nisan 2008; 7:16:17 >
  • 2-3 tane telefon getirmek havalimanında sorun yaratmıyor. Ancak kayıt esnasında sorun yaşayabilirsiniz. Yeteri kadar pasaport varsa o ayrı tabi.
  • selam herkese
    Nokia n95 8gb telefnum yurtdışından geldi
    simlock var.. açtıran var mı? kaça yaptırdınız?
    şimdiden teşekkürler
  • kimse simlock ile uğraşmadı mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.