Bildirim
Romanya'dan iPhone almak?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
AB Sınırlı garantisi geçerli olur 1 sene, romanya AB üyesi olduğu için cihazın burada da işlem görür.
garanti süresi 1 mi 2 yıl mı tam emin değilim ama -
Dostum benim bildiğim avrupadan alınan ürünlerde sıkıntı olmuyor yani bir model no oluyor o Türkiyedekiyle örtüşüyorsa burdada garantisi geçiyor.
Garanti sorunu avrupa dışı ürünlerde oluyor genelde
Örn: ABDden alınan iphonelarda bir kaç tane Model No oluyor Farklı model no olunca türkiyedekinden türkiyede geçmiyor garantisi ama türkiyedeki model no ya uygun alırsanız garanti oluyor diye biliyorum. -
Hocam peki Türkiye'deki ve buradaki model noları nasıl öğrenebilirim? -
quote:
Orijinalden alıntı: c@sper
Hocam peki Türkiye'deki ve buradaki model noları nasıl öğrenebilirim?
Hocam forumda mevcuttuda hangi konu hatırlamıyorum ama googlea yazsanız çıkar iphone türkiye model no donanımhaber gibisinden.
Edit: Hocam iphone6 da alabilrsiniz bence 5s artık küçük ekran yeni telefonlara göre ama tabi karar sizin ben öneri sundum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pokexec -- 15 Kasım 2015; 18:16:53 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunları buldum hocam uyuşuyor. Peki garanti 1 yıl mı 2 yıl mı oluyor biliyor musunuz?
-
quote:
Bunları buldum hocam uyuşuyor. Peki garanti 1 yıl mı 2 yıl mı oluyor biliyor musunuz?
Hocam uyuşuyorsa sıkıntı yok. Garanti 1 yıl oluyor yurtdışı ürünlerinde.
Uluslararası garanti 1 yıl oluyor. Trde satılan ürünlerde telefonlarda galiba 2 yıl olma zorunluluğu gibi birşey var o yüzden trden alınca 2 yıl garanti.
Ama tabi yurtdışında heryerde oluyor mu bilmiyorum ama apple care diye bi şey de var telefonu alırken 130$ yakın bi fiyat veriyorsunuz 1 yıl ek garantiniz oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Türkiye'de 1 yıl olacaksa almaya değmez hocam o zaman bence genelde 2. yıllarına yakın bozuluyorlar sanırım. Benim LG G2 öyle oldu. -
quote:
Türkiye'de 1 yıl olacaksa almaya değmez hocam o zaman bence genelde 2. yıllarına yakın bozuluyorlar sanırım. Benim LG G2 öyle oldu.
Hocam apple ile lg yi lütfen bir tutmayın destek ve ürün kalitesi bakımından. Şuan elimde iphone 4s var ve hiç bi sıkıntı yok ve ayrıca iphonelarda eğer sıkıntı varsa 1 yıl içinde çıkar eğer yoksa büyük ihtimalde sıkıntı çıkmadan devam edersiniz.
Babam ve abimde iphone 6 var aynı şekilde hata çıkmadı kuzenimde iphone 6 vardı 6-7 ay sonra bi cihazda sorun çıkmıştı garantiye götürdü direk yeni cihaz vermişlerdi.
Ama dediğim gibi apple da çıksada lg kadar sorun çıkcağını düşünmüyorum ayrıca zannedersem iphone 5s iphone 6 kadar sorun çıkaran bir cihaz değil ama iphone 6 da şimdi böyle deyince sanki çok sorun çıkaran bi cihazmış gibi oldu ama bence abd den getirtebiliyosanız iphone 6 veya iphone 6s alın 2000-2500 tlye alıp 2200-2700 e bütün kaydı falan halledersiniz. Tabi iphone 5s te getirtebilirsiniz. Sıkıntı çıkcağını sanmıyorum yani benim tanıdıklarımda çok çok nadir gördüm hatta sadece kuzenimde ördüm diğer gördüklerim küçük hatalardı tuş çalışmıyo vs vs
-
Yani tabi LG kadar çıkmaz ondan artık iphone a geçmeyi düşünüyorum ama mesela 2. yılda büyük bir sorun çıkmasa da yine çıkan sorun için garantiye göndermem gerekebilir ve garantisi olmadığından tekrar servise de para vermek istemiyorum. 1 ay sonra TR'ye gelip alıp tekrar döneyim en iyisi -
quote:
Yani tabi LG kadar çıkmaz ondan artık iphone a geçmeyi düşünüyorum ama mesela 2. yılda büyük bir sorun çıkmasa da yine çıkan sorun için garantiye göndermem gerekebilir ve garantisi olmadığından tekrar servise de para vermek istemiyorum. 1 ay sonra TR'ye gelip alıp tekrar döneyim en iyisi
Siz bilirsiniz hocam. Ama yurtdışından 1 yıl garanti yok diye almamak saçma geliyor çünkü türkiyede iphone daha pahalı ve o 1 yıl içinde diyelim cihazınız arızalandı tr ve romanyadaki iphone fiyat farkıyla arızanızı yaptırırdınız. Ama işte o 1 yıl içinde cihazınız arızalanmassa karda olan siz olursunuz :)
-
Hocam burada 2300 lei en ucuz gördüğüm mağazada o da yaklaşık 1600 tl yapıyor üstüne pasaport kayıt da koyarsanız denk bir fiyat çıkıyor. -
her türlü yurtdışından almak karlıdır şu zamanda,garantiyi pek sorun etmeyin derim. imkanınız varsa romanya'dan alın. bükreş'te bir de kahve içersiniz mis :)
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
alınabilecek durumda mı telefonlar arası fark ?
başka ne alınabilir, oraya özgü birşeyler var mı *
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X