Şimdi Ara

Amerikada kiralık araç kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kısmetse cuma günü amerikaya gidiyorum , new york - los angeles - sanfrancısco - newyork - hepsi 3er gün , toplamda 2 adet mustang convertible - 1 adet escalade kiraladım ilk 3 gün metro otobus bınıp halka karısalım ıstedım.

Tavsiyeleriniz varmıdır? Nerelere gidelim - gezmek görmek - trafikle ilgili herhangi birşey olabilir.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

• Universal studios a git. Kelle başı 90 dolar ama girmişken değer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende arabayla bime gidecem neler alsam acaba( konuya araba yazınca otomobil forumuna yazdım)

• trafik ışıkları yolun karşısında, en büyük farklılık bu.

Bir de polisler fena pusuya yatıyor, gazlayacaksan çok dikkatli olman lazım yoksa bir anda aynada polis ışıklarını görebilirsin.
  • Mustang kaç motor bilmiyorum.Ama kontrol etmesi biraz zor diyorlar şayet lastikler kötüyse ona dikkat edin.
    Bir de Escalade virajlarda beklediğinizden daha fazla yatacak duyduğum kadarıyla buna hazırlıklı olun çok hızlı girmeyin virajlara diyorum.
  • Polis durdurur ise arabadan inme. Talimatlarını dinle ve neder ise onu yap. Yanına geldiğinde ellerin direksiyonun üstünde olsun ve görebilsin. Evraklarını ulaşabileceğin yere koy. Sigorta mutlaka yaptır. Otoparklar bazı eyaletlerde aşırı pahalı dikkat et. Yol üstü araba parkını sadece izin verilen noktalarda yap. Stop yazan ikazlarda yol boşta olsa dur kontrol et ve öyle çık. Kısacası dikkatli ol.

• Arabadan neden inilmiyo hocam merak ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

Arabadan neden inilmiyo hocam merak ettim.

Tehdit olarak algılıyorlar sanırım. Düzen farklı orada, arabadan in demedikçe inmiyorsun. Lisanlarını anlamakta bazen güç oluyor, lehçeler farklı olabiliyor. O yüzden sakin kalmak önemli. Kibarca anlamadım derseniz tane tane yapmanız gerekenleri söylüyorlar. Tabi bu dediklerim korkutmasın sizi. Oldukça efendi ve saygılılar.

• New yorkta zaten araba hiç gerekmiyor metro heryere gidiyor ve otoparklar merkezi yerde günlük 45 dolar fln. Ama los angeles sf fln tam araba sehirleri, rahat rahat gezersiniz polisten fln korkmaya gerek yok kurallara uyun yeter.

O civarda mutlaka in and out burgerlar var ugramadan dönmeyin. Animal style 4x4 menü alın bana tesekkür edersiniz sonra :) googledan bakabilirsin.

https://www.google.com.tr/search?q=in+and+out+4x4+animal+style&client=safari&hl=tr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAgQ_AUoAWoVChMIgsbf9MPbxgIVifxyCh2NPQ6x&biw=768&bih=960

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realburaq -- 15 Temmuz 2015; 0:09:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 500-600 dolar a mekaniğinin ve motorunun temiz olduğuna emin olduğun bir araba al

kaportaya bakma dönüşte bir evsiz e verirsin içinde yatar
  • Doğrusu bu aslında.

Hayır da işlemiş olunur.

Arabadan inince polis direk kafaya sıkıyo.

Bi de hepsinde Desert Eagle falan var.

Ortalık leş oluyor.
  • Polis çevirmesinde arkadaşlar da söylemiş ben de hatırlatayım;

Her iki el görünür şekilde direksiyonda, polis istemedikçe araçdan inmeyin, ayrıca akşam ise kesinlikle aracın iç aydınlatmasını açın, zaten fenerle yaklaşırlar ş.dışı yollarda korkmayın yüzünüze tutarlarsa.. Aksi halde, tehdit algıladığı bir durum olursa, sorgusuz, sualsiz vururlar...

Bizim memlekette polis şiddeti falan diyoruz da, orada kanunlara uyanlar için sorun yoktur, ama buradaki gibi atar, gider, sen kimsin falan, artistlik yapmaya çalışanı anında indirirler..
  • teşekkürler arkadaşlar yeni kasa mustang olur herhalde. inşallah v8 olurda gürüldetirim
  • Geçen yıl 1 ay san francisco da kaldım. Gezilecek çok ama çok yer var. Ve istisnasız Amerikanın en güzel şehri Arabayı orada kiralamanız iyi olur. Gezilecek yerleri araştırın planlayın. Golden gate köprüsü, Parkı, Japanese Tea Garden çoğunun ismini unuttum bile :) Hava biraz serin olur orada ona göre giyinin :) Los Angelesta da 1 hafta sonu kaldım. Orada da arabayla Hollywood walk of fame, Beverly Hills ı gezebilirsiniz. Hollywood yazısını da görmeyi unuymayın belli bir yakınlığa kadar gidebiliyorsunuz arabayla. Universal Studios a gitmeyi sakın unutmayın. Ancak 1 gününüz oraya gidecek onun için iyi planlayın. Araba kullanışları çok farklı gelebilir dikkatli kullanın. Stop levhası olan yerlerde durun. Hız sınırlarına uyun. Polis mevzusunu yukarıda arkadaşlar anlatmış zaten. Şimdiden iyi tatiller :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

trafik ışıkları yolun karşısında, en büyük farklılık bu.

Bir de polisler fena pusuya yatıyor, gazlayacaksan çok dikkatli olman lazım yoksa bir anda aynada polis ışıklarını görebilirsin.

Arkadasin ne dedigini anladinmi bilmiyorum ama bu konudaki en onemli mesaj bu. Bizdeki gibi kirmizi isigin altina gidip durursan diger yolun tam ortasinda durmus olursun yandan girerler. İsiklarin hepsi yolun karsisindadir. Bir de arac kullanirken yoldaki cizgilere ve tabelalara dikkat et. Dur yaziyorsa durman gerekir. Sola donuslerde bazi yerlerde yesilde donebilecegin gibi bazi yerlerde kirmizi yanarken de donebilirsin' yield to turn left' gibi bir tabela olur. NYde national history museuma git, baltimore da yengec ye, alisverisi sadece outletlerden yapmaya calis bir tek orasi ucuz, diger yerler hep turkiyeden pahali. Ben daha 2 hafta once geldim, her yil yaklasik bir 8-10000 km yol yaparim abdde sorun olursa ozelden yadimci olabilirim.

• Bir de genelde buyupk yollarda 65 yazan yerde herkees 70-80 ile gidiyorsa sen de akima uy yavas gitme, sikinti olmaz. Tek tuk arac varsa hiz sinirina kesin uyman lazim.

• Sokak üzerindeki çoğu park yeri için park bilet alman gerekir. Tabelaları iyi kontrol edip bilet gerekiyorsa alın, yoksa geldiğinizde ceza makbuzu ile karşılaşırsınız.

Şehirlerarası yollarda hız sınırı 30-35 mil ise bile bunu dikkate alın. 38 mil ile giderken mısır tarlalarının içinden aniden bir polis aracı çıkıp peşinize takılabilir. Ve kesinlikle araçtan inmeyin. Elleriniz polisin görebileceği yerlerde olsun. Yabancı ve zararsız bir turist olduğunuzu anladıklarında genelde yardımcı oluyorlar. Navigasyona rağmen otelimi bulamayıp üstüne tek yöne girdiğimde karşıdan dev projektörü aniden yanan polis aracındaki officer'a durumu anlatınca bana otelime kadar eşlik etmişti mesela.

Ghetto'lardan uzak durun. Zenci mahalleleri olarak da geçen yerlerde yabancıları ve özellikle beyazları hiç sevmezler. Araç içinde bile olsanız tehlikeli.

Benzini kendiniz alıyorsunuz. Hatta çoğu benzinlikte görevli kişi kafes gibi bir şeyin içinde durur can güvenliği için. Ona sadece parasını vermen lazım. Pompa kullanmayı bilmiyorsanız internetten bir göz atın sorun çekmeyin.

Türkiye'deki gibi orta şeritte durup sağa veya sola dönmeye çalışmayın. Hemen şikayet ederler ceza yersiniz. Eğer bir tarafa dönecekseniz o tarafın şeridinde uzun kuyruk bile olsa siz de kuyruğa girip bekleyin. Eğer düz gidecekseniz ve bir şeritte dönme işareti varsa o şeride geçip beklemeyin.

Kırmızı ışıklarda mili saniyeyle bile olsa geçmeyin, nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama %90'a yakın yakalama başarıları var. Ve öyle bir para cezasıyla kurtulamıyorsunuz, mahkemeye çıkmanız gerekiyor mahkemede para cezası veriliyor. Kısa tatilinizde böyle bir olay yaşarsanız ve nasıl olsa dönecem diye düşünürseniz havaalanında çıkış yaparken sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yayalara her zaman yol verin. Yine şikayet edilip ceza yeme şansınız yüksek eğer bir yaya yoldayken ona yol vermezseniz.

Gezecek yerler için internette güzel öneriler bulabilirsiniz. Biraz kısaymış süreniz. 3'er gün yetmeyecek o şehirler için. Bu yüzden görmek istediğiniz öncelikli yerleri gezersiniz. Outlet alışveriş merkezlerini navigasyondan bulun. Genelde şehirdışlarında olurlar ancak gittiğinize değer. Ve tabiki araçlarda navigasyon yoksa navigasyon istemeyi unutmayın. Daha fazla uzamaması için son bir öneri ile kesiyorum. En son NYC'ye 3 gün için geri dönmek yerine bu 3 günü birer gün olarak ilk NYC günlerinize ve LA, SF zamanınıza eklerseniz her şehir için 4'er gün daha mantıklı olur. En son SF'den NYC'ye gelip dönüş uçağınıza binersiniz.

• Güzel bilgiler var...İnşallah kısmet olur da biz de görürüz dünya gözüyle...
  • Bizde dolmuşmuş şoförleri trafik polisi kovalıyor

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.