Forumlarda çok okudum, araştırdım. Ama araştırdıkça ve okudukça ne yapacağımı bilemez oldum. 11 Mart 2011 tarihinde Amerika' dan Iphone 3GS 8 GB cihaz getirttim ve hala kutusunda hiç çıkartmadım. Cihazın arkasında AT&T yazısı mevcut ve yüksek ihtimal sim kilitli bir telefon. Pazartesi günü pasaport kayıdını yaptıracağım ve o andan itibaren sizlerin vereceği sağlıklı bilgiler doğrultusunda ya evde kendim JB ve unlock işlemini yapacağım yada 100 TL gibi ciddi bir tutarı servise vereceğim. Kutusunda çıkartıp bilgisyayara ilk bağlama anına ve sonrasında ne yapılacağını anlatacak arkadaşlarıma şimdiden çok teşekkür ederim.
Forumlardan okuduğum kadarı ile aklıma takılanlar;
Baseband sürümü ?? ne demekse onunla alakalı işlemler var sanırım. SHSH kaydını almak Jailbreak işlemi Unlock işlemi
Sizden ricam bu işi bilmiyorum sadece bir link vererek burdan bak yap dememeniz. En başından anlatırsanız beni büyük bir detten kurtarmış olursunuz.
Saygılarımla,
bende konu açıcakdım amazondan iphone 4 almayı planlıyorum lakin bir dünya ıvır zıvır var yapılması gerekn şeyler nelerdir bilen birileri açıklarsa çok memnun eder
Amazondan Türkiye ye gelemez o ürün
Sanırım kimseden bir açıklama veya yardım anlamında birşey gelmeyecek.
Arkadaslar bu bahsettıklerınız cok farklı konular o yuzden ısın neresınden tutupta sıze anlatalım.Ama su varkı bu ıslerı bılen bır arkadasınız ıle gorerek ve pratik yaparak bır sefer tecrube edınırsenız ınanınkı cok sey ogrenırsınız.Iphone ılk cıktıgı gunden bu yana legal ve illegal cok yol aldı.Neresınden tutupta anlatalım.Bu sebepten dolayı bılen bır arkadasınız ıle bır sefer dahı olsa bu konuları pratık yapmanız.Okumak ıle olacagını zannetmıyorum.Helekı hıc bılgınız yoksa .Yada bır cıhaz alacaksınız forumları okuyup yap boz mısalı cıhaz uzerınde kendı kendınızı yetıstıreceksınız.Fakat buda akıllıca degıl.Çunku cıhaza yanlıs bır versıyon yuklersenız bu seferde uzerındekı versıyonun kırlmasını bekleyeceksınız onu bekleyene kadarda cıhaz dan soguyarak forum sayfalarına ve arkadaslarınıza BEN BU CIHAZI SATIYORUM dıye bagıracaksınız ama KENDINIZE VE IPHONE a HAKSIZLIK EDIP HARIKA BIR DUNYANIN DISINDA YASAMINIZA DEVAM edeceksınız.O yuzden ben derımkı ısı bılen bır kısı ıle bu ıslemlerı bır seferlıgıne pratık yapın.HZ.YUNUS EMRE ne demıs.GEZEN OKUYANDAN DAHA COK BILIR.Okuyan kısılere ve bılım adamlarına ve insanlarına sozum yok -ki bende okuyan bır ınsanım.Sadece Pratık en ıyı tecrubedır mantıgı yanı.KOLAY GELSIN SAYGILARIMLA.
AIRTEC
""Burdan bak yap demeyin"" diye rica etmişsiniz ancak bunu anlatmak o kadar kolay değil.Hatta "unlock+jailbreak"i anlatmak yapmaktan daha kolay diyebilirim.Telefonunuzun sürümü 4.2.1 olduğunu tahmin ediyorum.Google"da ""iphone 3 gs unlock ios 4.2.1"" yazıp aratırsanız hem türkçe hem ingilizce (video görüntüleri ile birlikte) yüzlerce sayfaya ulaşabilirsiniz.Size bir işlem sırası olması bakımından yapmanız gerekenleri sıralayayım;
2.Shsh kaydı alın (Şu anda ios 4.3 yayınlandığı için bunu şu an alamanız mümkün olmayabilir)
3.Customfirmware ile unlock yapın.(Eğer cihazınız 4.2.1 değilse farklı ve daha kolay yöntemle unlock edilebilir)
4.Jailbreak yapın.
5.Jailbreak sonrası işlemleri yapın.
Bu basamakların hepsi forumda mevcut.Kolay gelsin.
quote:
Orijinalden alıntı: mic check
bende konu açıcakdım amazondan iphone 4 almayı planlıyorum lakin bir dünya ıvır zıvır var yapılması gerekn şeyler nelerdir bilen birileri açıklarsa çok memnun eder
Cep telefonlarının yurtdışından posta ile alınması yasaktır.Alacağınız telefon çok büyük bir ihtimalle gümrüğe takılacak ve size ulaşmadan geri gönderilecektir.Bir üst mesajda yazdığım işlem sırası iphone 4 için geçerli değildir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme