Şimdi Ara

Amerikadan Araba Getirilebilirmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ( başlıklara baktım bu soru için en uygun başlık burası gibi geldi bana eğer hatalı ise özür dilerim)

Merhaba Arkadaşlar,

Amerikada 2. el araç fiyatlarının ne kadar ucuz olduğunu biliyorsunuzdur. oradan satın aldığımız; sıfır ,1 veya 2 yaşındaki bir aracı türkiyeye nasıl getirebiliriz hadi getirdik diğelim, burada ne gibi sorunlar ve masraflar ile karşılaşırız? hiç uğraşmayıp buradan almak dahamı mantıklı ve ucuz ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.

• araçların ucuz olduğu doğru ama araçları tr'ye sokmak basit bir olay değil.amerika'ya kadar uzanmana gerek yok hem.almanya'daki fiyatlara bakarsan aynı durumu görebilirsin.bildiğim kadarıyla belirli bir yaş haddi var.ayrıca azımsanmayacak da bir vergisi.
  • Teşekkür ederim , aracı satın alarak buraya gönderilmesini sağlayabilirim ama burada neler ile karşılaşacağım hakkında bilgim yok. Asıl öğrenmek istediğim türkiyede aracı kullanabilmek için hangi aşamalardan geçilmesi gerektiği.
  • ya tamam getirdik vergiyide odedik herseyi yaptik

ama bunun lada bitmiyor allah muhafaza bir lambasini kirdin veya bir yerine bir sey oldu parca isini ne yapacagiz esas bunu dusunmek lazim bence
    birde amerikan arabalarinin nasil benzin yaktigi bilinir

boyle bir butce ayirdi isen bence normal ekonomik bir araba al ve amerikan a biniyormussun gibi benzin parasini bir yerde biriktir bir kac yil sonra guzel bir araba alirsin
    iyi fikir ama dimi

isin ciddi si cok masraf li olacak bir is
  • quote:

Orjinalden alıntı: laserin

( başlıklara baktım bu soru için en uygun başlık burası gibi geldi bana eğer hatalı ise özür dilerim)

Merhaba Arkadaşlar,

Amerikada 2. el araç fiyatlarının ne kadar ucuz olduğunu biliyorsunuzdur. oradan satın aldığımız; sıfır ,1 veya 2 yaşındaki bir aracı türkiyeye nasıl getirebiliriz hadi getirdik diğelim, burada ne gibi sorunlar ve masraflar ile karşılaşırız? hiç uğraşmayıp buradan almak dahamı mantıklı ve ucuz ? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.

yenisin belli,bu forumda bu konu hakkında ne başlıklar açıldı hepsi de hüsranla sonuçlandı.en son biri ya H3 ya da yeni kasa 2007 silverado getircekti...

amarkada 5 yıllık bi cadillac ı 5000dolara almak mümkün.ya da burda ikinci elini 50000$ aldığmız bi arabayı ondabir fiyatına almak da.
    sorun getirmesi.amarkancı olduğm için araştırdığm bi konu yazdıklarımda bana güven.bi kere 3 yaşından büyük 2.el bi aracı tc sınırları içine sokman imkansız!!!tek bi yolu var 30 yıl bekleyip arabanın klasik sınıfına girmesini beklemek.

şimdi getireceğn arabalar illaki 3 yaş üstü olması gerek.diyelim ki bi 2006 model dodge charger buldun 10000dolara.taşıma ücreti +sigortası cart curt sana 3000 dolara gelecek.kolay olan kısmını geçtik.araba gümrüğe geldiğinde onbin dolar üzerinden verilendirilmeyecek.gümrük o arabaya ne kadar fiyat biçiyorsa ki eminim en az 40000dolardır onun üzerine %128(3 aşşa 5 yokarı oynayabilir) vergi bindirrecek yani 90000dolara gelecek.e zaten 0ını alsan burdan pek bişi farketmez.bi de okadar uğraşmağ değmez.

ama sözkonusu araç eski bi klasikse o daha kolay.

• Peki mesela ben çalışmak için rusyaya gittim.Oradan bi araç aldım.Ben 6 ayda bir gümrükten geçmek şartıyla arabayı Tr de tutabilirmiyim.Tutabilirsem araba 6 ay burada 6 ay orada kalmak zorunda mı??Yoksa 6 ayda bir kapıdan giriş yapmam yeterli mi??Eğer böyle bir olay olursa yine vergi ödemek zorundamıyız.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Peki mesela ben çalışmak için rusyaya gittim.Oradan bi araç aldım.Ben 6 ayda bir gümrükten geçmek şartıyla arabayı Tr de tutabilirmiyim.Tutabilirsem araba 6 ay burada 6 ay orada kalmak zorunda mı??Yoksa 6 ayda bir kapıdan giriş yapmam yeterli mi??Eğer böyle bir olay olursa yine vergi ödemek zorundamıyız.

onu da 3 aya indirdiler sanırım.bi de en az 24 saat dışarda kalman gerekiyormuş.yani eskisi gibi dön kapıdan içeri gel cinliğini kaldırmış gümrük
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bulgaristandan araba getirmek
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 24 Saat dışarıda kalmak ne demek? Birde 30 yaşın üstündeki araçlar için uygulanan prosedür nedir? Örneğin 1969 Camaro getirtsem, klasik sınıfına girdiği için ne tür işlemlere maruz kalacak?

Dodge Charger 10.000$ demişsin, gümrüğe geldiği anda 40.000$ değilde, şöyle 20.000$ olarak geçirip, %128 ile 50.000$'a mal edilemezmi. Yani 10k'Lık araca 40k diyeceğine standart 10k'da bırakması için bir şey yapılamazmı gümrüklerde?

Bu arada, maşallah %128 vergi. Yahu ne biçim bir ülkede yaşıyoruz, o kadar sinirleniyorumki şu vergi sistemine. Öldürmek, parçalamak geliyo içimden herkezi, o kadar büyük bir sinir. Yahu elin gavuru %5'lik artışta neler yapıyor, biz bu kadar vergiye sus pus. Şehiri yakıp yıkmamız lazım bu kadar vergiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TSMC -- 6 Şubat 2007; 2:38:28 >

• ben almanyadan 69 mustang getirsem, ona ne kadar fiyat biçerler gümrükte? astarı yüzünden pahalıya gelir mi?
  • ya 25 ya da 30 yaş üstü (bazı) araçlar klasik sınıfına giriyor.klasik oto derneklerine sorup hangi modelin kalsiğe girdiğni öğrenebilirsiniz.
    69 kamaro da mastenk de klasik sınıfında.ben de burdan bi tane çok düzgün 69 mastenk buldum ama trafikte değel neyse...

eskiden klasik getirmek çokkolaydı,şimdi milletin yararlandığınıı görünce onu da kaldırıverdi devlet.eskiden klasik amrkan getirmek için klasik otoderneğinden(amarkadan getirceğniz bütün 30 yaş üstü amarkanları klasik sayıyorlar) getirtçeğn araba için belge çıkarıyordun 1500(binbeşyüz)liraya.sonna bu belgeyle amarkaya gidip arabayı bu belgeyle birlikte faturaya işletiyordun.ondan sonna bitti bukadar...

getirmek için 2000lira para,gümrükte indir bindir 500 dolar,sonna bi daha vergi yok.bin gez,plakayı da veriyolardı eline.ama 5 yıl satmamak koşuluyla getirebiliyodun.bilmiyom artık 69 mastenk getirip de canısıkılıp satçak adam var mıdır??

ama kaktı

şimdi yasalar nassı işliyo bilmiyom

• Öff, aslında aklıma şöyle bir cinlik geldi. Hani bazı firmalar istek üzerine 7.0 Elanor üretiyor ya, Discovery Channel'de söylemişti.

Bunları klasik olarak sokabiliriz, nede olsa 67 Mustang değilmi

Ah ulan ah, devlet o kadar kötüki, tam bir izole yani. Sizene yani bizim kullanacağımız araçtan. 2 dirhem mutluluk bile çok görülüyor.

İç-dış tamamen vergi. Her gün 1000 kere küfür ediyorum bu sisteme, düzene önüme ne gelirse. Tv'de konuşurlarsa Tv'ye ana avrad sövüp kapatıyorum. Tahammülüm kalmadı yani. Yapabilecekte bir şey olsa keşke. Bende devlete vergi kazandırmamaya çalışıyorum. Parça alacaksam 2.el alıyorum vs.
  • quote:

Orjinalden alıntı: daturkishulan

quote:

Orjinalden alıntı: aBaBaDaN

Peki mesela ben çalışmak için rusyaya gittim.Oradan bi araç aldım.Ben 6 ayda bir gümrükten geçmek şartıyla arabayı Tr de tutabilirmiyim.Tutabilirsem araba 6 ay burada 6 ay orada kalmak zorunda mı??Yoksa 6 ayda bir kapıdan giriş yapmam yeterli mi??Eğer böyle bir olay olursa yine vergi ödemek zorundamıyız.

onu da 3 aya indirdiler sanırım.bi de en az 24 saat dışarda kalman gerekiyormuş.yani eskisi gibi dön kapıdan içeri gel cinliğini kaldırmış gümrük

Yani 3 ayda bir kapıdan girip 24 saat orada kalıp geriye dönersek istediğimiz gibi arabayı burada tutabiliriz ve vergi ödemeyiz.Doğru mu anladım??

• Şöyle bi cinlik yapsak mesela, hasarlı aracı getirmek istesek ve bunun yedek parçalarınıda ayrıca getirsek. amaç burada düzeltmek tabi. Aracın fiyatının hesaplanmasında düşüş olurmu?
    belki saçma bi soru ama , olamazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dfgdfurin -- 6 Şubat 2007; 18:00:30 >
  • almanyada da ayni olabilir belcikada klasik oto belli bir yastan sonra sanirim yirmi yas gidip arabani klasik yapiyorsun ve vergisi neredeyse hic yok gibi bir sey amaaaaa
    arabayi her zaman her saate kullanamiyorsun ve 90km/h ti gecemiyorsun turkiyede varmi bilmiyorum ama yurt disindan klasik olarak kaydettirilmis araba turkiye de de klasik olurmu veya vergi lerden yine muaf olurmu bilmiyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.