Şimdi Ara

Amerikadan iphone 6, 6xx, 7, 7xx getirme (Fiyatlar, kontrat meselesi ve eyalet vergileri) (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.426
Cevap
51
Favori
130.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yapıp kontrol ettiğimde 946 dolar oldu.
  • Iphone 6s almak istiyorum ama bütçem 1900-2000tl.Çin veya Avrupa ülkelerinden alabilirim.Sizce ne zaman fiyatı iner,kasım,aralık gibi daha da ucuzlar mı 7'nin çıkmasıyla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bordo_BERE kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler için tşkler
    İphone 7 plus 32gb Newyorktan %8.5 vergisi ve bizdeki kayıt parasıyla
    (Türk parasıyla)2650tl gibi bir fiyata geliyor
    Tr satış fiyatının 3800tl olduğunu düşünürsek karlı bir alışveriş oluyor
    Yanlız benim anlamadığım bazı arkadaşlar iki adet getiriyorlarmış
    bir pasaporta İki yılda sadece bir kayıt yapılıyor.bunlar diğer telefonu ne yapıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mik.mik -- 2 Ekim 2016; 18:57:41 >
  • LeonHotsky kullanıcısına yanıt
    Yurtdışından alma imkanınız varsa bekleyin bence hocam 7 alın. Vergiyi geri alınca zaten 2300 gibi bir fiyata gelir size. Bu saatten sonra yurtdışından 6s alınmaz 200-300 lira fark için.

• zgronrn kullanıcısına yanıt
    200,300 lira önemli benim için,ama dediğiniz gibi beklemek daha mantıklı.Bu arada 7'nin tasarımını hiç sevmedim,6s'teki anten çizgileri ve kameranın silindirik olması bence güzel bir detay.

• quote:

Orijinalden alıntı: mik.mik

Hocam verdiğiniz bilgiler için tşkler
    İphone 7 plus 32gb Newyorktan %8.5 vergisi ve bizdeki kayıt parasıyla
    (Türk parasıyla)2650tl gibi bir fiyata geliyor
    Tr satış fiyatının 3800tl olduğunu düşünürsek karlı bir ticaret
    Yanlız benim anlamadığım bazı arkadaşlar iki adet getiriyorlarmış
    bir pasaporta İki yılda sadece bir kayıt yapılıyor.bunlar diğer telefonu ne yapıyorlar

forumda 150 tl ye pasaportunu kullandıran(kiralayan-satan ne derseniz deyin tanımına) kişiler var.Bu kişiler e devletten vergiyi yatırdıktan sonra kendi pasaportlarına kaydediyor cihazları.Yani cihazı kayıtsız getirirseniz(2 ve üstü gelen cihazlar adına sormuştunuz) bu şekilde kaydetmeniz lazım.Kaydetmeden 4 ay kullanabilirsiniz.

150 TL'yi fırsatçılık olarak görmüyorum çünkü bir pasaporta telefona kaydedilince 2 takvim yılı başka cihaz kaydedilmiyor.Özetle 2 senelik pasaport kirası gibi bir şey oluyor bu, ülkede bu kadar hac-umre yapan kişi olmasa hayatta 150-200 bandında vermez bu hakkını kimse, pasaport bulunamadığı için 500-600 lere kiralar insanlar.

• Bordo_BERE kullanıcısına yanıt
    Doğru diyorsunuz hocam pasaport kiralama gibi oluyor
    Biz iki kişi gideceğiz newyorka birer tane 7plus 32gb almayı düşünüyoruz
    O zaman kişi başı 3800-2650=1150gibi bir karımız oluyor
    O artan parayla los angalesede geçelim diyoruz kim bilir bir daha gidip gidemeyeceğimiz bile belli değil
    Cevabınız için teşekkürler
  • zgronrn kullanıcısına yanıt
    Hocam belli eyelerler dışında(kuş uçmaz kervan geçmez eyaletleri😀)
    Telefonda vergi iadesi olmuyormuş
  • arkadaşlar amerikadan iphone 7 hangi seri almak lazım Türkiyede de garantisinin devam edebilmesi için. Birde direk apple mağazasından nakit olarak alabiliyoruz değil mi yoksa internet üzerinden mi almamız lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spidynelly -- 2 Ekim 2016; 21:39:13 >
  • spidynelly S kullanıcısına yanıt
    önceki mesajlarda yaziyordu ama isterseniz direk Apple tr yi arayip sorabilirsiniz de.

• i phone 7 nin sim free ne zaman çıkacağıyla ilgili bilgisi olan var mı acaba?
  • Merhaba arkadaslar.az once central park apple storedan a1660 model iphonenumu aldim . Alirken iki farkli uzmanla konustum ikisininde soyledigini size aktariyorum . Amerika storelarindan aldiginiz butun iphonelar sadece amerika operetorleri icin simlockedmis. Yani diger ulke operatorleri icin herhangi bir lock olayi yok . Aldiginiz cihaz ister a1660 ister 1778 olsun tum ulke apple magazalari tarafindan 1 sene garanti kapsaminda oluyor ...

• batist kullanıcısına yanıt
    hocam güzel bi bilgi paylaşmışsınız teşekkürler.Peki bu garanti olayıyla ilgili yazılı bi belge varmı acaba türkiye de 1 yıl garantisinin olduğuna dair.Çoğu arkadaş türkiye de ki apple görüştüğünde garanti vermediği bilgisini paylaşıyor.En azından elimizde resmi bir evrak olursa sıkıntı yaşamayız...Bir de vergi olayını aydınlatırsanız sevinirim.Sizin aldığınız yerde vergisi ne kadar ve vergi iadesinin kesin olup olmadığıyla ilgili de baya bir bilgi kirliliği var,net bir bilginiz varsa ve paylaşırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batist

Merhaba arkadaslar.az once central park apple storedan a1660 model iphonenumu aldim . Alirken iki farkli uzmanla konustum ikisininde soyledigini size aktariyorum . Amerika storelarindan aldiginiz butun iphonelar sadece amerika operetorleri icin simlockedmis. Yani diger ulke operatorleri icin herhangi bir lock olayi yok . Aldiginiz cihaz ister a1660 ister 1778 olsun tum ulke apple magazalari tarafindan 1 sene garanti kapsaminda oluyor ...

Hocam bende A1660 almak zorunda kaldım renk ve stoktan dolayı. Garanti olayı şöyle aslında ben 6 aldığımda yine böyle bir seri almıştım Tr garantisiz diye geçen. Kardeşimin telefonu bozulmuştu mesela buradaki apple götürdüğümüzde adamlar burada garantisi geçmiyor demiyor bunların antenleri mi farklıymış tam bilmiyorum bizim teknik ekibimiz bunlara bakamıyor demişlerdi. Kardeşimde Almanya'da yaptırmıştı. 6s'i Tr garantili aldırmıştım ama 7yi zor bulunca bu seriden aldırdım.

Tabii bu söylediğimden 2 sene geçti garanti durumu değişmiş olabilir.

• GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Sağol dostum cevabın için , siparişi iptal edip pick up yaptırdım hemen alındı @GörünmezAdam

• Abd den alacak arkadaşlar pick up seçeneği ile alsın stoklarda bir sorun yok sadece T-mobile seçsinler modellerindede kuşku yaşamazlar;)

• Arkadaşlar bilgi vermek amacıyla yazayım belki faydalanan olur. Geçen hafta los angelestan 2 adet ıphone 7 128 gb ( free sim abd de yok daha çıkmadı verizon modelini kontratsız ) vergi dahil 809 dolara aldık . Türkiyede sorunsuz çalışıyor . Bilginize
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofear114

Arkadaşlar bilgi vermek amacıyla yazayım belki faydalanan olur. Geçen hafta los angelestan 2 adet ıphone 7 128 gb ( free sim abd de yok daha çıkmadı verizon modelini kontratsız ) vergi dahil 809 dolara aldık . Türkiyede sorunsuz çalışıyor . Bilginize

Faydalı bilgi teşekkürler hocam,%8 vergi ödemişssiniz sanırım,peki bu verginin iadesi söz konusu mu? Bi de garanti mevzusu 1 yıl geçerli mi acaba tüm dünya da?
  • quote:

Orijinalden alıntı: alihsan33

quote:

Orijinalden alıntı: nofear114

Arkadaşlar bilgi vermek amacıyla yazayım belki faydalanan olur. Geçen hafta los angelestan 2 adet ıphone 7 128 gb ( free sim abd de yok daha çıkmadı verizon modelini kontratsız ) vergi dahil 809 dolara aldık . Türkiyede sorunsuz çalışıyor . Bilginize

Faydalı bilgi teşekkürler hocam,%8 vergi ödemişssiniz sanırım,peki bu verginin iadesi söz konusu mu? Bi de garanti mevzusu 1 yıl geçerli mi acaba tüm dünya da?

Merhaba Abd de apple store için vergi iadesi mevcut değil . Bildiğim kadarıyla garanti 1 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: mik.mik

Doğru diyorsunuz hocam pasaport kiralama gibi oluyor
    Biz iki kişi gideceğiz newyorka birer tane 7plus 32gb almayı düşünüyoruz
    O zaman kişi başı 3800-2650=1150gibi bir karımız oluyor
    O artan parayla los angalesede geçelim diyoruz kim bilir bir daha gidip gidemeyeceğimiz bile belli değil
    Cevabınız için teşekkürler

Konuyla alakasız ama öyle bir planınız varsa, biletleri önceden alın. Son dakika Amerika içi biletler çok pahalı oluyor. 2 ay öncesinde, 150$ vermeyip, 2 gün sonrası için 600$ verdim New York - Orlando gidiş dönüş bileti için.
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.