Şimdi Ara

Amerikaya dil okuluyla gidersek çalıştığımız işyerindeki işveren sponsor olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sizlerde biliyorsunuz ki avustralyaya dil okuluyla gidenlerin çalıştıkları işyerindeki işveren sponsor olabiliyor.ve bu sayede dil okulu öğrencisi avustralyada kalabiliyor.peki bu Amerika içinde geçerli mi? amerikaya dil okuluyla gidersek herhangi bir işyerinde çalıştığımızda işveren bize sponsor olabilir mi?

• Olabiliyor aslında olabiliyordu diyeyim. Bugünlerde geçecek bir yasa söz konusu ve bu yasa geçtiği taktirde sponsor olsa dahi vizelerde kısıtlama getirilecekmiş. Ayrıntılı bilgi için VOA 'in Türkçe sayfasını ve Mehmet Sümer'i (twitter.com/mehmetsumer_ ) takip edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polipeptit

Olabiliyor aslında olabiliyordu diyeyim. Bugünlerde geçecek bir yasa söz konusu ve bu yasa geçtiği taktirde sponsor olsa dahi vizelerde kısıtlama getirilecekmiş. Ayrıntılı bilgi için VOA 'in Türkçe sayfasını ve Mehmet Sümer'i (twitter.com/mehmetsumer_ ) takip edebilirsiniz.

kısıtlama getirilmesi amerikada kalmaya engel değil ki.eğer biliyorsan cevaplar mısın? ben mesela dil okuluyla amerikaya gittim.bir mcdonalds ta mutfakçı olarak iş buldum.işveren bana sponsor olabilir mi? sponsor olursa amerikada devamlı kalabilir miyim?
  • Sword Master kullanıcısına yanıt
    Öncelikli olarak dil okuluyla gittiğiniz taktirde çalışma izniniz olmaz. Kaçak çalışacam derseniz işvereniniz kabul ettiği sürece yasal olmayan yollarla çalışabilirsiniz. Bu konuda bir şey demek istemiyorum ama eğer yasal olarak çalışacam derseniz öncelikle kalifiye eleman olmalısınız ki işveren sizin için sponsor olsun. Sponsor olmak demek size ait tüm riskleri firmanın üstlenmesi demek. McDonald's gibi bir yerde çalışmak isterseniz sizin için sponsor olmaları çok çok çok küçük bir ihtimal.Hali hazırda çalışma izni olan birini alırlar. Örneğin bilgisayar mühendisisiniz ya da başka bir meslekten size sponsor olacak bir firma buldunuz. Daha sonrasında çalışma izni için başvurmanız gerekiyor ve az önce bahsettiğim yeni yasa ile bu çalışma iznini almak çok zor hale getirilecek.
    Amerika'da kalmak ile çalışma iznine sahip olmak farklı şeyler. Vize türlerine göz atmanızda fayda var bence.

• quote:

Öncelikli olarak dil okuluyla gittiğiniz taktirde çalışma izniniz olmaz. Kaçak çalışacam derseniz işvereniniz kabul ettiği sürece yasal olmayan yollarla çalışabilirsiniz. Bu konuda bir şey demek istemiyorum ama eğer yasal olarak çalışacam derseniz öncelikle kalifiye eleman olmalısınız ki işveren sizin için sponsor olsun. Sponsor olmak demek size ait tüm riskleri firmanın üstlenmesi demek. McDonald's gibi bir yerde çalışmak isterseniz sizin için sponsor olmaları çok çok çok küçük bir ihtimal.Hali hazırda çalışma izni olan birini alırlar. Örneğin bilgisayar mühendisisiniz ya da başka bir meslekten size sponsor olacak bir firma buldunuz. Daha sonrasında çalışma izni için başvurmanız gerekiyor ve az önce bahsettiğim yeni yasa ile bu çalışma iznini almak çok zor hale getirilecek.
    Amerika'da kalmak ile çalışma iznine sahip olmak farklı şeyler. Vize türlerine göz atmanızda fayda var bence.

ama dil okulu öğrencileri maddi yetersizliklerini göstererek yasal çalışma hakkı alabiliyorlar.yasal çalıştığım zaman mcdonalds ta mutfakçı ya da bir restaurantta komi olarak çalışırsam işveren bana sponsor olabilir mi?

• Sword Master kullanıcısına yanıt
    Maddi yetersizlik göstererek çalışma izni alma durumu aslında sandığınız kadar kolay bir konu değil. Uzun belge toplama maratonundan sonra posta ile gönderilen belgeler 3 ay içinde sonuçlanıyor. Olumlu ya da olumsuz olacağı tamamen verilecek karara bağlı. Universite ve college öğrencilerinden alabilen duydum ama dil okulu hiç duymadım. Sorunuza gelecek olursak teorik olarak olabilir ama pratikte olmazlar. Sponsor olsalar bile çalışma izni alamama olasılığınız yüksek. Bence dil okulu yerine work and travel ya da co-op programlara başvurmanız daha iyi olacaktır.
  • quote:

Maddi yetersizlik göstererek çalışma izni alma durumu aslında sandığınız kadar kolay bir konu değil. Uzun belge toplama maratonundan sonra posta ile gönderilen belgeler 3 ay içinde sonuçlanıyor. Olumlu ya da olumsuz olacağı tamamen verilecek karara bağlı. Universite ve college öğrencilerinden alabilen duydum ama dil okulu hiç duymadım. Sorunuza gelecek olursak teorik olarak olabilir ama pratikte olmazlar. Sponsor olsalar bile çalışma izni alamama olasılığınız yüksek. Bence dil okulu yerine work and travel ya da co-op programlara başvurmanız daha iyi olacaktır.

tamam teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sword Master -- 19 Nisan 2017; 21:57:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.