Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

AMERİKAYA YERLEŞTİM..SÜREKLİ GÜNCENLLENİCEK..RESİMLER EKLENDİ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
44
Favori
7.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ne demek dostum zaten bende yardımcı olmak için açtım bu konuyu istediğini sorabilirsin.
    Yurtlar campüsün içinde yani ulaşım parası vermezsin okula gitmek için.Ama şehire inmek istersen otobüs kullanabilirsin fakat saatlerini iyi takip etmen gerekiyor türkiye gibi otobüs seferleri amerikada yok çünkü herkes arabayla gidip geliyor.
    Ben evde kaldığım için okula arabayla gidip geliyorum.
    Şimdi çalışma olayının iki şartı var.Birincisi okulda çalışabilirsin okul buna izin veriyor sanırım saati 7-8$ civarı ve sana okula işte buluyolar.
    İkinci yöntem ise iyi ilişkilerin olursa herhangi bi iş veren seni işe alabiliyor ama bu biraz zor çünkü okulla konuşman gerekiyor vize statüsün değişiyor filan yani biraz uğraşman lazım.
    Üçüncü yöntem ise kaçak çalışma ama bu gerçekten imkansıza yakın cünkü amerikalılar buna kesinlikle yanaşmıyor cok büyük cezaları var ve sende yakalanırsan ülkeden atılıyorsun direk.
    Tabi bu dediklerim dil okulu için eğer 4 yıllık bi bölüm okursan çalışma şartları daha farklı

Okul saatleri hafta içi her gün sabah 8 öğlen 12 arası 4 saat. Bide haftada seçiceğin 2 gün (pazartesi-çarşamba veya salı-cuma) 1.5 saat ekstra toefl dersleri var.

Cuma öğleden sonraları aktivite günü.Her cuma uluslararası öğrenciler için farklı aktiviteler oluyor.Şehir gezisi bowling sinema gibi hem şehri hem amerikan kültürünü tanıtma amaçlı ve bunlar ücretsiz oluyor.

• Sana amazondan bir sey siparis etsek sende onu bize kargo ile gonderebilir misin bu konuda guven verebilir misin?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Imralis kullanıcısına yanıt
    Hangi okula gittiğini öğrenebilir miyim ?

Gitmeden önce mi okulu ayarlıyoruz? Okullamı konuşmam gerekiyor önceden ? Birde yurdu biz m ayarlicaz yoksa okul yardımcı olacak mı okulun yakınında demiştin

Olduda vizeyi alamadık önceden okulu ayarladık maddi olarak zarara mı uğruyorum o zaman ?
  • Hocam okul ücretini ödemek için kredi çekebiliyor musun?
    Ve şu başvuru işlemlerini iyice ayrıntılı yazar mısın? Vizeden önce okula mı başvurdun ve okula nasıl başvurdun türkiyedeyken mi? Biraz detayla anlatır mısın

• Hocam bu dil okulu nasıl oluyor tam olarak? Yani burada bir firma ile anlaşıp yurt dışında dil eğitimi mi alıyoruz?
    Üniversite değil de sadece yurt dışında dil eğitimi almayı düşünüyorum bunun için soruyorum
  • Darısı başıma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tebrikler hocam burada olumsuz yorum atanları takma kıskançlıklarından yapıyorlar.

Yerimizi alalım.REZ
  • rez
  • Önlerden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Imralis

.Birincisi okulda çalışabilirsin okul buna izin veriyor sanırım saati 7-8$ civarı ve sana okula işte buluyolar.
    İkinci yöntem ise iyi ilişkilerin olursa herhangi bi iş veren seni işe alabiliyor ama bu biraz zor çünkü okulla konuşman gerekiyor vize statüsün değişiyor filan yani biraz uğraşman lazım.
    Üçüncü yöntem ise kaçak çalışma ama bu gerçekten imkansıza yakın cünkü amerikalılar buna kesinlikle yanaşmıyor cok büyük cezaları var ve sende yakalanırsan ülkeden atılıyorsun direk.
    Tabi bu dediklerim dil okulu için eğer 4 yıllık bi bölüm okursan çalışma şartları daha farklı

Calisma konusunda bi aciklik getirmeliyim, zaten meksikalilarin cogu kacak calisiyor bu konuda, bi sey yapilacaksa en basta onlardan baslarlar,

benim zamanimda , ogrenci olup claisan cok kisi vardi eminim hala oyledir, kacak calisma cok yaygin, problem yasamazssiniz ama gelipte apple, veya wall-mart sizi ise alip kacak calistirmaz
    (gerci zamaninda wallmart kacak calistirdigi olduhttp://www.nytimes.com/2005/03/19/business/walmart-to-pay-us-11-million-in-lawsuit-on-illegal-workers.html?_r=0 ) ama olayi anladiniz herhalde, oyle cok kalifye olmayan islerde calisirsiniz, ki bence bir ogrenci icin ideal

hic merak etmeyin gittiginiz her sehirde turk isletmeciler vardir eminim, binin yaninda is bulursunuz vyea pizzacida, fast foodta

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

quote:

Abim buraya 9 sene önce yüksek lisans yapmaya gelmişti okulu ordan biliyorum.Abimle birlikte yaşıyoruz burda zaten bende türkiyede okulu dondurup geldim buraya.

Kardeş ha diyince okul dondurulup amerikaya gidilmiyor

Gidiş sürecinden bahset okulun ücretinden bahset ki genç kardeşler aydınlansın

Tabiki dostum haklısın o zaman öncelikle şöyle başliyim.
    Öncelikle abim buranın vatandaşı fakat bunun bana bi yararı olmadı hatta buraya geliş sürecinde ve vize alımı süresince zorluklar yaşadım.Okula nasıl kayıt oldun derseniz okulun gönderdiği kağıtları doldurdum kendi okulumdan transcript aldım ve başvurdum kabul edildim.Tabi bu süreç normal birisininkine göre daha hızlı oldu çünkü abim burda olduğu için bizzat ilgilendi ve evraklar çok çabuk ulaştı elime.Size şöyle söyliyim bütün bu başvuru bize alımı herşey 1 ay içinde oldu ve kendimi amerikada buldum.Fakat su an normal bölüm değil dil okuluna gidiyorum cünkü toefl sınavını vermem gerekiyor fakat burdaki toefl türkiyedeki gibi değil daha doğrusu şöyleki 2 tane toefl var bir tanesi bizim ülkemizdekiyle aynı olan ikinci olansa her okulun kendi yaptığı ve uluslararası öğrencilerin bölüm okuması için geçmesi gereken sınav.Aralık ayında bende bu sınava giricem fakat zorlanıcagımı düşünmüyorum yeterli bir ingilizce seviyem var.

Ücret konusuna gelirsek burda ücret olarak dil okuluna bir dönemlik 3900$ para ödedim.Daha sonrasında bölüme geçtikten sonra aldığın derslerin kredisi başına 900-1200$ arası değişen fiyatları var.Fakat amerikan vatandaşı ve green card sahiplerine bu fiyatlar cok daha uyguna geliyor.

Parası olan yaşıyor

• Rez

• Üniversite bitsin bende başvuracağım Greencard'a umarım çıkar Para konusuda önemli sayılmaz çok şükür iyi durumda sayılırız.

Şöyle konular açıldığında daha fazla gidesim geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SturmpioneeR -- 12 Ekim 2016; 11:21:27 >
  • rezZ
  • güzel konu
  • quote:

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba.
    Yaklaşık 1.5 ay önce temelli olarak Amerikaya yerleşmiş bulunmaktayım.Colorado eyaletindeyim.Burdaki bir üniversitede eğitime başlamış bulunmaktayım.
    Konuyu daha yeni açabildim çünkü yeni eve yerleşebildim düzenimi anca kurdum.Soruları olan merak ettiğiniz şeyler varsa bu konu altında sorularınızı sorabilirsiniz hepsine cevap vermeye çalışıcam ve sürekli olarakta yeni bilgiler ve fotoraflarla konuyu güncel tutmaya çalışıcam.

Takip.
    Editleri ilk posttan devam ettirirsen iyi olur.
  • sasasa671 S kullanıcısına yanıt
    Dostum benim açımdan hiç bir sıkıntı yok fakat ne almayı düşünyorsun cünkü gümrük kargolama işlemleri biraz değişik burda kesin bi garanti veremiyorum ya da ürüne bişey olursa yolda filan mahcup olmak istemem.
  • LOCOO kullanıcısına yanıt
    Colorado State University.
    Evet türkiyedeyken iletişim kurup konuşmaya başlıyorsunuz.Okul zaten size gerekli kağıtları yolluyor birden çok yurt var evin içinde fiyatı değişiyor özelliklerine göre size uygun olanını seçiyosunuz okula bildiriyorusunuz.Okul sizden bankadan teminat mektubu istiyor birde size ait veya sponsorunuz varsa aileniz veya şirket okulun toplam masrafını karşlıyan miktarda bi mektup.
    Parayı amerikaya gelince veriyorsunuz yani vize alamazsanız bi zarara ugramıyorsunuz.
  • BRO EAGLE B kullanıcısına yanıt
    Soruyu tam anlamadım ama amerikadan kredi çekemezsiniz türkiyeden ise cekebilirsiniz yani okulla kredinin bir alakası yok.
    Dediğim gibi normalde okulu seçip mailleşmeniz gerekiyor fakat benim abim burda oldugu için o evrelerle ugraşmadım sonrasında okul size online doldurmanız için başvuru formu yolluyor onu dolduruyorsunuz transcript istiyor birde.Daha sonrasında size geri dönüş yapıyolar dediğim gibi zaten sürekli iletşim halinde oluyorusunuz bütün sorularınızı cevaplıyolar bazen sizden ekstra evrak isteyebiliyolar.Bu şekilde olduktan sonra kabul edilirseniz ev adresinize F1 vize başvuru kağıdı ve okull hakkında bilgilerin oldugu bi zarf geliyor.Sizde o evraklarla vize başvurusu yapıp konsolosluğa gidiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.