Şimdi Ara

AMEX kredi kartı kullanan var mı geçerliliği nasıl reddedilen oldu mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMEX kredi kartı kullanan var mı geçerliliği nasıl reddedilen oldu mu?
    Almayı üşünüyorum visa yerine yok efendim şunu alın falan demek yerine sadece kullananlar geçerliliğini söylerse çok memnun olurum.

• Yapay Zekanın Yanıtı

American Express Kart Geçerliliği

American Express (AMEX), dünya çapında kabul gören bir premium kredi kartı şirketidir. Türkiye'de de geçerli olan AMEX kart, çok sayıda işletme ve mağazada kullanılabilir.

AMEX Kart Nerelerde Geçerlidir?

• Büyük marketler ve alışveriş merkezleri
    • Restoranlar ve kafeler
    • Oteller ve seyahat acenteleri
    • Havayolları ve araç kiralama şirketleri
    • Çevrimiçi mağazalar ve e-ticaret siteleri

AMEX Her Yerde Geçiyor mu?

AMEX kartlar, Türkiye'nin her yerinde kabul görmez. Bazı küçük işletmeler veya bireysel satıcılar, AMEX kartını kabul etmeyebilir. Bu nedenle, bir işyerinde alışveriş yapmadan önce AMEX kartının geçerliliğini kontrol etmeniz önerilir.

AMEX Kart Türkiye'de Geçerli mi?

Evet, AMEX kartlar Türkiye'de geçerlidir ve çok sayıda işletme tarafından kabul görmektedir. Ancak, bazı durumlarda geçerlilik reddedilebilir.

Geçerlilik Reddedilmesi Nedenleri

• Yetersiz bakiye
    • Kartın süresinin dolması
    • Kartın bloke olması veya çalınması
    • Kartın sahte veya yasa dışı kullanılması

Geçerlilik reddedilirse, kart sahibi müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeli ve sorunu çözmelidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Sadece petrol istasyonlarında ve bir nebze kurumsal marketlerde korkusuzca kullanabilirsin. Onun dışında piyango. Ben denemelerimin yüzde 60'ında eli boş dönüyordum, esnafların ve restaurantların büyük kısmında geçmiyor amex.
  • Merhaba, American Express kredi kartını; Türkiye İş Bankası, Denizbank, Vakıfbank, TEB, Halkbank ve Garanti Bankası POS cihazı olan her yerde kullanabilirsiniz.

Bu bankaların dışında başka bir bankaya ait POS cihazları kartı tanımaz. Zincir olmuş restoran ve kafeler (starbucks, caffe nero, cookshop, mcdonalds vb.) %99 ihtimal ile Amex kabul ediyorlar.

Geçerlilik oranı eski yıllara göre yükselsede hala beklenilen seviyeye gelemedi, yanınızda alternatif olarak sürekli VISA veya Mastercard logolu kart taşımanızda fayda var aksi halde sorun yaşarsınız.

Özellikle esnaflar Amex'in fahiş komisyon uygulaması yüzünden bu kartı kabul eden POS tercih etmiyor diye biliyorum, bu konuda yanlışım olabilir.

Çok büyük bankaların POS'ları desteklese dahi hali hazırda Akbank ve Yapı Kredi POS'ları Amex'e destek sunmuyor, yakın zamanda bu iki banka ile anlaşma yapılabilirse kullanım alanında ciddi büyüme olacaktır.

İşi özetlemek gerekirse, American Express logolu kredi kartlarının Türkiye'de geçerlilik oranı %60 civarlarında diyebiliriz.

Bu arada American Express kart çeşitleri ve özellikleri ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olabilirim, az çok bilgi sahibiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: iDoctor

Merhaba, American Express kredi kartını; Türkiye İş Bankası, Denizbank, Vakıfbank, TEB, Halkbank ve Garanti Bankası POS cihazı olan her yerde kullanabilirsiniz.

Bu bankaların dışında başka bir bankaya ait POS cihazları kartı tanımaz. Zincir olmuş restoran ve kafeler (starbucks, caffe nero, cookshop, mcdonalds vb.) %99 ihtimal ile Amex kabul ediyorlar.

Geçerlilik oranı eski yıllara göre yükselsede hala beklenilen seviyeye gelemedi, yanınızda alternatif olarak sürekli VISA veya Mastercard logolu kart taşımanızda fayda var aksi halde sorun yaşarsınız.

Özellikle esnaflar Amex'in fahiş komisyon uygulaması yüzünden bu kartı kabul eden POS tercih etmiyor diye biliyorum, bu konuda yanlışım olabilir.

Çok büyük bankaların POS'ları desteklese dahi hali hazırda Akbank ve Yapı Kredi POS'ları Amex'e destek sunmuyor, yakın zamanda bu iki banka ile anlaşma yapılabilirse kullanım alanında ciddi büyüme olacaktır.

İşi özetlemek gerekirse, American Express logolu kredi kartlarının Türkiye'de geçerlilik oranı %60 civarlarında diyebiliriz.

Bu arada American Express kart çeşitleri ve özellikleri ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olabilirim, az çok bilgi sahibiyim.
    istediğim buydu çok sağol ben amerikadayım visam var onu bile bir kaç yer kabul etmiyor ama şartlar iyi diye almak istedim wells fargo propel almayı düşünüyordum

• berk70 kullanıcısına yanıt
    Anladım, yurtdışı Amex işleyişi ile ilgili pek bilgim yok, Türkiye'de Garanti BBVA'nın sunduğu ürünler hakkında bilgim var sadece. Bildiğim tek şey oradan alacağın Amex kart yukarıda yazdığım bankaların POS'larında geçerli olacaktır. Türkiye'de American Express Gold, Platinum ve Centurion kartlara ya da Bonus American Express kartlara sunulan herhangi restoran veya mağaza indirimlerinden yararlanamayacağını biliyorum sadece. Muhtemelen bu bilgiyi biliyosundur ama ben yinede yazmak istedim.

Örneğin; Türkiye'de American Express Gold, Platinum ve Centurion kartlara Selects Restoranlarda sırasıyla %15, %20 ve %25 geriye kalan tüm normal restoranlarda %5 indirim uygulanır.
  • buradaki kartlar daha iyidir diye düşünüyorum senelik ücret falan yok birde iyi puan veriyor trdeki hiç bir kart buradakiler kadar basit değil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 23 Haziran 2019; 3:2:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.