Şimdi Ara

Amfi arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
13.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, elimde bir müzikseti vardı. Daha önce yaptığım birkaç işlem vardı; cd ve kaset çaları söküp aux girişi yapmıştım. Aşağıdaki adreste anlatım var. Elektronik bilgim yok. Söküp takmaktan anlıyorum. Geçen aylarda sol taraftan ses gelmez oldu. Sabah açtığımda her yolu denedim fakat ses alamadım. Birkaç yere sordum entegresinde sorun vardır dediler. 50 tl de ücret istediler. Ben de 15 tl ye entegre aldım, dün gece taktım fakat yine sol kanaldan ses gelmiyor. Görünürde bir patlama vs. de yok.

Sizce nedendir, nereye bakmam lazım?

http://forum.donanimhaber.com/m_4778147/mpage_1/key_//tm.htm#5830054
    Burada daha ayrıntılı:
    hARDWAREMANIA
    hARDWAREMANIA - hARDWAREMANIA sitesine hoş geldiniz
    http://www.hardwaremania.com/forum/donanim/modifikasyon/muziksetini-bictim-71415.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 911GTR3 -- 6 Ekim 2012; 15:11:05 >

• Hiç mi ses yoktu ? tısssssssss şeklinde bir osilasyon sesi gelmiyor muydu? Belki de entegre sağlamdı. Belki de pre amp ta bir sorun vardır.
  • Amfiyi açıp kapatırken hafif bir "pat" sesi çıkartıyordu. Ve dediğiniz gibi entegre muhtemelen sağlamdı. Çok fazla bilgim olmadığı için sorunun nereden kaynaklandığı ve nasıl bulup çözebileceğimi anlatabilirseniz çok memnun olurum.
  • Yardım edebilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3 Yardım edebilecek kimse yok mu?

O kadar çok ihitimal varki...hiç bir şey bilmeden yardım etmek aynen fal bakmak gibi olacak...
    1- Sol tarafın hoparlörü yandı
    2-Çıkış entegresi değiştirmene rağmen kısa devre olduğu içn gene yandı.
    3-Yada kendini korumaya aldı kısa devre giderilmediği için çalışmıyor
    4-Sol tafa voltaj gelmiyor.
    5-Girişte kopukluk var.
    6-Sol çıkış kulaklık fişindeki hata nedeniyle hoparlöre gitmiyor.....vb
  • Teşekkür ederim.

1- hoparlör sağlam.
    2- elimden geldiğince dikkat ettim. Ama olabilir? Orjinal entegre neden yandı?..
    3- ...
    4- Kapatıp açma sırasında "pat" sesi geliyor. Yine de ses çıkışı yok.
    5- radyoda dahi ses yok.
    6- bağlantı sorunu değil.
  • amfi kısmının neresi olduğunu algılayabiliyorsan bu amifelrin hepsinin girişlerini boşa çıkar ve cihazı çalıştır. sonra bu ses girişlerine parmağını dokun yada şase ve bir kondansatörle düşük seviyeli bir ses sinyali uygula(parmağını dokunduğunda ortamdaki 50Hz frekansı verirsin). Ses geliyormu bi bak. bu sayede 1 seçenek te olsa(amfilerin sağlammı diye kontrol) elemiş oluruz ve işimiz biraz da olsa ilerlemiş olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    LOGİTECH Z5500 ARIZASI??
    16 yıl önce açıldı
    Hoparlör Potansiyometre Sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

Teşekkür ederim.

1- hoparlör sağlam.
    2- elimden geldiğince dikkat ettim. Ama olabilir? Orjinal entegre neden yandı?..
    3- ...
    5- radyoda dahi ses yok.

3- Yada kendini korumaya aldı kısa devre giderilmediği için çalışmıyor
    Burada kasdettiğim anfidir. Anfi çıkış entegresi aşırı voltaj, kısa devre...vb sorunlardan dolayı kendini korumaya alabilir.
    Bunu anlatmaya çalışmıştım.
    Bu gibi durumlarda iki kanalın faydası vardır. Kıyaslama yapılabilir. Dikkatlice iki kanal kıyaslarak hata bulunabilir. Aynı noktalarda aynı sonuçları vermelidir. Entegrenin bacakalrını ölçmekle işe başlayabilirsin. Aynı noktalara aynı sinyal verildiğinde çıkışlarda aynı sonucu almalısın. Mesela ses potunun giriş uclarından sinyal girince anfilerden çıkış almalısın....vb.

• quote:

Orijinalden alıntı: 911GTR3

Teşekkür ederim.

1- hoparlör sağlam.
    3- ...
    5- radyoda dahi ses yok.

-"3- Yada kendini korumaya aldı kısa devre giderilmediği için çalışmıyor" demiştim
    Burada kasdettiğim anfidir. Anfi çıkış entegresi aşırı voltaj, kısa devre...vb sorunlardan dolayı kendini korumaya alabilir.
    Bunu anlatmaya çalışmıştım.
    Bu gibi durumlarda iki kanalın faydası vardır. Kıyaslama yapılabilir. Dikkatlice iki kanal kıyaslarak hata bulunabilir. Aynı noktalarda aynı sonuçları vermelidir. Entegrenin bacakalrını ölçmekle işe başlayabilirsin. Aynı noktalara aynı sinyal verildiğinde çıkışlarda aynı sonucu almalısın. Mesela ses potunun giriş uclarından sinyal girince anfilerden çıkış almalısın....vb.

• Aux özelliğini müzik setinin panelinden (Yani o çipinden komut vererek mi kullanıyorsun)

Ön panelle anakartın birbirine bağlı olduğu bir soket var oradaki pinleri kontrol et eğer öyle kullanıyorsanız.
  • İlginiz için teşekkür ederim. Elektronik bilgim ve techizatım olmadığı için dediklerinizi sanırım yapamıcam. :( Biraz kör uçuşu oluyor bu. Fakat yaptığım işlemleri şöyle sıralayım:

Müzik seti cd+kaset+radyo+phono seçimlerini yapabildiğim bir set. Fakat cd ve kaset çaları sağlıklı değildi. Ayrıca phono girişi olmasına rağmen aux girişi yoktu. Ben de;

1. Cd ve kasetçalar mekanizmalarını söküp attım.
    2. Kasayı da keserek cihaz boyutlarını küçülttüm.
    3. Aux girişi için arka panele bir soket yeri hazırladım.
    4. Amfi kartının üzerindeki boşa çıkan "cd in" soketine, yaptığım Aux giriş soketini kauçuk kaplamalı iki ayrı hoparlör kablosu ile sağ+sol kanal olarak bağlantı yapıp lehimledim. Ön paneldeki "cd" seçimiyle Aux girşi açılmış oluyor.
    5. Yüksek seste kullandığım için aşırı ısınan cihazın üst kısmına 12cm lik bir fan yerleştirdim ve buna gereken gücü pc güç kaynağının kasasını çıkartıp, cihazın içine montajlayarak sağladım.
    6. Yeni kolonlar, crossover vs.

Bu şekilde cihazı 6 yıl kadar kullandım. En son gece sorun yoktu ve kapattım. Ertesi gün sabah sol kanaldan ses gelmedi. Denemelerim;

1. Hoparlörlerin çıkışlarını değiştirip denedim soldan yine ses yok. (hoparlör sağlam, sağ çıkışta çalıştı.)
    2. Radyoyu açtım yine soldan ses yok.
    3. Cihazı açtım; lehimler sağlam + kısa devre görünmüyor + patlak, yanık bir nokta görünmüyor.

Cihazı alıp birkaç elektronikçi dolaştım, hepsi entegredendir dedi. Birisine bıraktım, ertesi gün "entegre değiştrecem, 50 tl masrafı var. Bence yaptırma." dedi. Ben de başka bir yerden 15 tl ye entegre aldım, eskisini söküp yenisini temizce montajladım. Sorun devam ediyor.

Bahsettiğiniz kontrol yöntemlerini daha önce yapmadığım için nasıl yapacağımı gözümde canlandıramadım malesef.

• 911GTR3 kullanıcısına yanıt
    opamplara bi bak belki onlardadrı sıkıtnı ?
  • bukalemun_07 kullanıcısına yanıt
    2,5 senedir heralde çözmüştür arkadaş sorunu
  • Çözemedim ve 5 ay kadar önce söküp attım. Amfi sağlammış. Nerede problemi vardı hala bilmiyorum. İlginize teşekkür ederim.
  • konu çok eski ama güncel olan amfi arızaları için herkesin kendi yapabileceği anfi çıkışı tamiri videosunu çektim buyrun kendiniz yapın hemde çoookkk ucuza..
    TAMİR EDEN ADAMyoutube
    Amfi Ses Çıkışı Tamiri - Hızlı ve En Ucuz Çözüm
    https://www.youtube.com/watch?v=yqLiiwEFOSA

• Merhabalar. Bende de microlab fc361 var.bende de sol çıkışta sorun var. Benimkin de ses bazen sorunsuz çalışıyor,bazen hiç ses gelmiyor. Genelde ses yok. 1 kez çalışsa 4 kez çalışmıyor. Sebebi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aksu01 kullanıcısına yanıt
    O kanala ait çıkış entegresini değiştirin. muhtemelen ısınmaya başladığında des kesiyordur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

bu parça mı?

Amfi arızası
  • kullanılan çıkış entegresi bu ise doğrudur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • IItwentysixII kullanıcısına yanıt

hemen hemen aynısı kullanılmış. CZO dan sonrası farklı sadece. benim anfi de CZOBC807 yazıyor. bu entegre sağ-sol-bass ın üçünü de kontrol ediyor mu?bir de anfi ankartında 2 tane 6 ayaklı entegre var onlar değil herhalde.

bu arada cevaplar için çok teşekür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksu01 -- 14 Nisan 2021; 22:52:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.