< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
amfi den giriş sinyali yokken gelen uğultu (3. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Uğultunun tüm sebebi güç kaynağımı ,, pilde hiç sorun olmuyormu,,,, tam anlamak için soruyorum ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anfiyi pil devrem ile besleyince hiçbir şekilde ne aux takılıyken nede takılı değilken o sinir bozucu ses yok. Aynı şekilde anfi pille beslenirken, elime aux kablo ucunu alıyorum sonra diğer elimi 3lü priz ile gelen kabloya yaklaştırıyorum vınnn vınnn uğultu yapıyor. Adaptörü takıyorum sonra dc çıkış ucuna dokununca dahada ötüyor. Yani güç kaynağını bağlamadan elimi sadece 220v gelen priz kablosuna yaklaştırınca bile uğultu var.quote:
Orijinalden alıntı: Emin-Firtina
Uğultunun tüm sebebi güç kaynağımı ,, pilde hiç sorun olmuyormu,,,, tam anlamak için soruyorum ..
Eski tip sac trafolardan varmı elinizde, köprüdiyot kondansatör grubu ile elekronik smsps bileşenleri olmadığı içinn belki daha stabil çalışabilir. -
Şu çinden gelecek olan anfiyi beklemekteyim, bakalım bir fark olacak mı . Trafoya topraklama yapmama rağmen bu uğultu kesilmedi. Dediğiniz gibi birde eski trafo ile denemek lazım.quote:
Eski tip sac trafolardan varmı elinizde, köprüdiyot kondansatör grubu ile elekronik smsps bileşenleri olmadığı içinn belki daha stabil çalışabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkeskinist -- 3 Aralık 2018; 23:20:11 > -
Selam beyler bende sony str dn1070 receiver var hiç bir giriş yokken ve hoparlör kabloloları da çıkarttığım halde uğultu geliyor vırrrr diye. Sadece receiver dan geliyor bu ses trafo sesi gibi.
Gece dizi film izlerken bayağı rahatsız ediyor. Yüksek seste dikkat çekmiyor zatende kısık sesle kafama giriyor resmen. Bazen bi 10dk sonra gidiyor geliyor falan çözemedim. Ne yapmam gerekir buna? Bi topraklama kablosu çeksem prizin içinden gövdeye gider mi bu ses sizce bir arkadaş öyle yazmıştı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Not Today! -- 19 Ocak 2019; 1:36:51 >
Topraklama ile ilgisi yok,, besleme devresindeki swisch mode trafo, ısınmak ve soğumaktan bobin sargısı gevşemiş ve sargılar zzzzz diye ses yapıyor olabilir, elektronikten anlayan kişinin incelemesi gerekiyor
Peki bu sıradan olabilecek birşey mi hocam 3. Senesi şuan cihazın. Baktırmazsam bir sıkıntı çıkartır mı aciliyeti var mıdır bu durumun?
Sn. elektürükçü bu konuda eminim bilgisi vardir.
Tahmini olarak şu dur diye tam diyemeyiz,,, elinizden gelirse, içini açıp bakın,, plastik bir malzeme ile trafo nüve ye dokunun ,, seste değişim olacakmı
arka rca girişlerine elinle değsan dış kısmına azalma olacak mı deneyebilir misiniz aynı sorun bende de var ses sistemimim sürekli boşta dırr ses geliyor gerçi benimki her türlü boşta doluda ötüyor. elektro sazcıların parmağına tel bağlayıp sazın girişne taktığı gibi bende ses sistemini açınca parmağımdan kablo çekecem :D :Dquote:
Orijinalden alıntı: Not Today!
Selam beyler bende sony str dn1070 receiver var hiç bir giriş yokken ve hoparlör kabloloları da çıkarttığım halde uğultu geliyor vırrrr diye. Sadece receiver dan geliyor bu ses trafo sesi gibi.
Gece dizi film izlerken bayağı rahatsız ediyor. Yüksek seste dikkat çekmiyor zatende kısık sesle kafama giriyor resmen. Bazen bi 10dk sonra gidiyor geliyor falan çözemedim. Ne yapmam gerekir buna? Bi topraklama kablosu çeksem prizin içinden gövdeye gider mi bu ses sizce bir arkadaş öyle yazmıştı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali000 -- 20 Ocak 2019; 17:51:0 >
-
Öyle bi sıkıntı yok bende çıkışlarla oynasamda direkt içinden geliyor. Bi ara bakıcam içine dokununca ses kesiyor mu diye.
yukarda emin usta noktayı koymuş daha ne aran.. -
quote:
Topraklama ile ilgisi yok,, besleme devresindeki swisch mode trafo, ısınmak ve soğumaktan bobin sargısı gevşemiş ve sargılar zzzzz diye ses yapıyor olabilir, elektronikten anlayan kişinin incelemesi gerekiyorMerhaba üstadım. Yamaha amfim var ilk açıldığında soğuk iken bu vızıltı var ısınınca kesiliyor veya soğutucuyu açınca da kesiliyor. Fanlar sonradan kendi taktığım usb adaptörden güç alıyor . Sizce kaynağı bu mudur ? Cihaz 5 yıllık
-
Öncelikle umarım iyisinizdir..
Elimde Alpine MRV-F545 bir amfi var. Dijital bir amfi , zannedersem 2006 yılına ait bir ürün.
https://www.youtube.com/watch?v=LiMGZibFcFo
Buradan amfinin ön tarafına ve üst tarafına rahatlıkla gözlem edebileceğiniz bir video linki bırakıyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=WpulrDO1VDU
Bu linkte de amfinin tamamen söküldüğünün bir içindeki devrenin tamamının görüldüğü bir video var. İçerisinden bir örnek vermek isterseniz diye bırakıyorum.
Aracımda 3 yıldır ses sistemimi dinliyorum, ses sistemimi yaptırdığımdan beri müzik çalmadığında amfiler çalışırken duyduğum bir kısık sinyal sesi gibi ses var. Müzik başladığında sesi duymuyorsunuz, volume'u arttırdığınızda o ses artmıyor ve altta kalıyor. Ta ki bir müzik bitti 2.müziğe geçmeden önce 3-4 sn lik boşluk oluyor ya orada duyuyorsunuz 2.müzik başladığında yine duymuyorsunuz. Bu ses neydendir nedendir bir türlü bulamamıştım. Bu arada araç hızlandığında motor sesi gibi gelen ve değişken bir ses değil. Hep sabit.
Geçen gün arkadaşım Alpine V9 amfi getirdi, bağlantı bölümü oldukça kolay bir amfiydi bağlantı tarafında adaptörler var kabloları ona takıyorsunuz sonra amfiye takıyorsunuz dedim ki bir deneyeyim ya şunu.
Ve o amfiyi taktığımda o kadar net bir sessizlik vardı ki arabanın içinde bende şaşırdım. Hatta teyp tuşlarına bastığında hoparlörlerden ses geliyormuş ama o sinyal sesinden dolayı duyulmuyormuş. Teyp seslerini duydum :)
Bu arada sakın aklınzda acaba bu ses çok mu ya nasıl teyp seslerini duymuyor diye düşünmeyin. Çok yüksek volume lu bir sinyal sesi değil kısık ama sessizlik oldugunda rahatsız edici : )
Olayın Benim amfimden kaynaklı oldugunu anlamış olduk V9 da yapmadığı için. Kablolar aynı tesisat aynı herşey aynı çünkü.
Ne önerirsiniz?
Şimdiden çok teşekkürler.
-
İyiyim, sağolun.
anfide teknik hata vardır, sukunet ayarı falan farklı drenç takılmış olabilir.
gain ayarı fazla açık olabilir.
rca ile gnd arası tam şase almıyor ve parazit sesi yapıyor olabilir.
güç katındaki frekansı, anfiye yansıtıyor olabilir.
Eskiden kaset dinlerken, şarkı arasında ssssss diye bant sesi olurdu.
Bilemiyorum, tam olarak neyden kaynaklanır, sebebi çok yani.
Hocam merhaba ses sistemleri ile ilgili baya bir bilgi sahibi olduğunuzu görüyorum size danışmak istediğim bir şey olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tabiki buyrun sorun,
Anfime multimetre ile gain ayari yapacağım ses tonları kullanarak fakat tweeter ve midarengeler paralel bağlı burda kaç hz bir ses tonu kullanmam gerek
Ve ek olarak cift anfi kullanıyorum
2 takım koaksiyel hoporler bir anfide
Diğer anfide ise 1 takım midrange ve 1 takım tweeter ve bas mevcutt
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
frekans kesimleri hoparlörlerin kendi datasında belirtilir.
ölçü aleti ile anlamıyorum ben,
teybin sesini %80 acıp ses bozulmayacak şekilde gain açarım, hoparlorler hpf de iken bass verir gibiyse frekansı arttırırım.
frekansı bu şekilde çözmeye çalışırım.
gain teypte herzaman duyup bildigin müziğe göre teybin max sesi 63 ise 50 açarsın, anfi sesi bozmadan yüksek verecek şekilde gain açılır.
işin özeti, teybin max sesini anfinin max çikış gücüne dengelemek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X