Şimdi Ara

Amfi içine bluetooth devre

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba... amfi içine devre seklınde bluetooth modül eklemek istiyorum.. amfinin içinde 5v çıkış nasıl bulabilirim devreye güç vermek için ?

Amfinin service manualini buldum ama bilgim yeterli değil bu konuda..

• Amfi kaç volt ile çalışıyor ? 12 ise devre üzerinde 7805 regülatörünü arayın , belki vardır. Eğer yoksa kendiniz lm7805 alıp takın. 5v elde etmiş olursunuz
  • Ev amfisi 220v.
    Amfi içine bluetooth   devre
  • Bu BT modüllerinden bende istiyorum ama şu insanı cinlendiren o gıcık karının sesi yüzünden Almaktan vazgeçiyorum.

Son durum nedir hocam. ??
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ben yakın zamanda bt modül alıp taşınabilir bir ses sistemi yaptım, benim aldığımda sadece bağlantı uyarı tonu var, konuşma yok. Tavsiye ederim.
  • Amfinin içinde orta bölümde göze çarpan kondansatör ayaklarından en uygun olanından gerilim alıp 7805 ile düşürmek en mantıklısı. Hazır 5v bulamayabilirsiniz. O kondansatörlerin içinde 5v a en yakın olandan alın. Atıyorum küçükler 12v büyükler 24v ise siz 12 den voltaj alıp 7805 ile regüle edin.
  • Yaptım çalıştı fakat amfiyi ufak bi yükseklikten elimden kaydı düştü şuan elektrik geliyo ses yok hicbir ünitede :( şansızım

15m den cekıyor baglantı... 4.5v üstü sevmiyor parazit yapıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Ben yakın zamanda bt modül alıp taşınabilir bir ses sistemi yaptım, benim aldığımda sadece bağlantı uyarı tonu var, konuşma yok. Tavsiye ederim.
    Merhaba, nereden almıştınız link gönderebilir misiniz?
  • BATMESS kullanıcısına yanıt
    Aldığım ürün bu;
    urun.n11.com
    Bluetooth 4.1 Ses Alıcısı Kurulu Kablosuz Müzik Modülü - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/bluetooth-41-ses-alicisi-kurulu-kablosuz-muzik-modulu-P391338988

Fakat bu tipteki ürünlerin hepsi özellik olarak aynıdır sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Aldığım ürün bu;
    urun.n11.com
    Bluetooth 4.1 Ses Alıcısı Kurulu Kablosuz Müzik Modülü - n11.com
    https://urun.n11.com/diger/bluetooth-41-ses-alicisi-kurulu-kablosuz-muzik-modulu-P391338988

Fakat bu tipteki ürünlerin hepsi özellik olarak aynıdır sanırım.
    Memnun kalınan ürünü almayı daha güvenilir buluyorum. Çok teşekkür ederim!

• BATMESS kullanıcısına yanıt
    Rica ederim
  • swordvtec kullanıcısına yanıt
    Devre kartı çatlamıştir ,, iyice kontrol etmek gerekir
  • Bu arada yeri gelmişken şunu da paylaşayım, bu bluetooth devreleri amfi beslemesi üzerinden ortak hat ile çalıştırılırsa parazit yapıyor. O yüzden beslemeyi ayrı bir devre ile sağlamak lazım. Eski bir 5v telefon şarj cihazı ideal. Yakın zamana kadar bu parazit meselesiyle çok uğraştım, en son ulaştığım sonuç bu oldu. Bir sürü filtreleme denedim çözülmemişti. Meğer beslemenin ortak olmasından kaynaklanıyormuş.
  • amfi tamircide bakalım ne cıkacak :(

tamir olursa harici yapıcam devreyi
  • Bluetooth veya MP3 modüllerinde,, güç şase ile ses şase birbirinden mutlaka uzak olsun,,, ben araba için USB modül bağladım, eksiyi 3.5mm ses giriş çıkış şase sine deyirdim, feci parazit oldu,, güç tarafından verince, pırıl pırıl ...
  • o şekil bı sıkıntı olmadı ama aklımda olsun..
  • swordvtec kullanıcısına yanıt
    Allah Rahmet Eylesin,
    Rahmetli Kenakord Ustamızın, akü ilede çalışabilen belediye anfi devresi vardı,
    o devrede anfi güç katı şasesi ile ses girişleri veya ses devresi şaseleri arasında drenç vardı,
    sordum parazit yanıtını aldım, bir kaç yerdede bu duruma denk geldim,
    aklıma takıldı, araştıracağım ...
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    XY-BT-MINI alın, kırmızı PCB'li olan. Onda gıcık karı sesi yok. Bağlanırken akıllı telefonlardaki mesaj sesi gibi, dıdınt diye bir ses çıkarıyor.

Amfi içine bluetooth   devre

@swordvtec
    quote:

15m den cekıyor baglantı... 4.5v üstü sevmiyor parazit yapıyor...

7805'in çıkışına bir tane 4148 diyot bağlayın. Voltajı biraz düşürür daha stabil çalışır belki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 26 Haziran 2020; 16:32:15 >

• ipli jeton kullanıcısına yanıt
    1n4007 veya 4001 olmasın o.

sırf bu sesler yüzünden cihaz tamir etmiyorum. açınca ses yapar, ev halkı telaşlanır, o ses neydi, nerden geldi o ses, evde kız var, mp3 dedi duydum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.