Şimdi Ara

Amfinin arabanın sesini hoparlöre verme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , sorunuma benzer konular açılmış ancak benim sorunum belirtilenlerden biraz daha farklı ve çözüm bulamadım..

Elimde jbl 100.4 var. Araç çalışırken sesi volume 1 'e getirsem dahi dehşet derecede motor sesi veriyor. 2 şüphem var , biri amfinin topraklama elemanlarının bozuk olduğu yönünde , diğeri ise çıkışlardan birinde ufak çaplı bir hasar bulunduğu düşüncesindeyim. Çıkışlar diyorum çünkü her zaman çıkışlar tam anlamıyla işlevini yerine getiremeyip , kısa devre yapmadığı için de amfiyi korumaya aldırmayabiliyor..

Nasıl bir yol izlemeliyim ? Elektronik bilgim şema okuyacak kadar iyi değil. Şemasına bakıp gnd yollarını anyalabilecek ya da sorunuma çözüm üretecek gönüllü aramaktayım :)

He, birde amfiyi 6-7 tane çalışan sistemde denedik hepsine aynı sorunu yarattı. Yani kablo ya da şase ile ilgili bir durum değil. Adaptör kullan dersenizde , adaptör sadece sesi filtreliyor. Bir nevi crossever görevi yapıp parazit sesini almaya çalışıyor. Parazit sesiyle beraber ses kalitesi de yok oluyor. O nedenle adaptör ne kadar iyi olursa olsun ses kalitesine önem veriyorsanız kullanmamanızı tavsiye ederim..

• Hocam aynısı başıma gelmişti teypten gelen jak kablolarının bağlantısını doğru yaptığınıza, o kabloların sağlam olduğuna emin misiniz? Çünkü bende bağlantısı yanlıştı düzeltince sorun da düzeldi.
  • başka yerlerde de yaptığına göre amp a baktır transistör, osilatör kaynaklı yıpranma olabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.