Şimdi Ara

Amortisör Kısa Yay İle Uzun Yay Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler aracımın amortisörlerinin yayları çok uzun ben bu yayları bayağı kısalttırsam yada yayları kapattırsam olumsuz etkisi olur mu aracıma sizce

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam süspansiyonlarda mühendislik hesaplar var yapacağınız her islemin olumlu ve olumsuz etkisi olacaktir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Spor amortisör ya da spor yay en iyi ihtimal her ikisini birlikte takmanız gerekiyor.

En kötü ihtimal amortisör içindeki millerde küçük bir oynama yaptırabilirsiniz işbilen bir yerde.

Aracın yürüyen geometrisi için oem ürünlere sadık kalın,presletme ya da kafaya göre kesme biçmeden uzak durun.
  • Neye gore kime gore uzun. Muhendisler onu hesaplayip takmış oraya

• Ben anlamıyorum buy yay kesen tipleri aracın bütün geometrisi bozulduğu gibi burulma rijitliği de değişiyor bir süre sonra artı olarak piste çıkmadık dan sonra spor yay takip aracı basmanın da bir mantığı yok yolların hali ortada

• Arkadaşlar benim arka amortisörlerin amortisör çanağı yukarıda araçta yük olunca normal halini alıyor amortisör çanağıyla oynamak istemiyorum ama yaylar biraz kısa olsa daha iyi olacak araçta yük olmayınca araba leylek gibi resmen

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    Bende yazdim ama kurcalamayi seviyoruz calisyorsa dokunma alman ata sozu sanirim cok severim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ok ve Yay Takımı Önerisi.
    4 yıl önce açıldı
    Ok Yay Önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gunpower-storm @ 5 Mayıs 2019 12:07:16

Forumu Google'a çevirdin. Yettin artık.
    İnternetten araştırmayıp direk foruma sarılıyorsun!
  • Kasayı yan yatır.
  • tego kullanıcısına yanıt
    Isin ilginc yani kisa yay takinca arabanin yol tutusu iyilesmiyor.

• RX 480 kullanıcısına yanıt
    Spor arabalari yeri yakin gorunce her yere yaklasan araba iyi yol tututar diye düşünülüyor sanirim..

• Yapılacak işlem arabanın modeline, kullanım amacına, bütçeye göre değişir. Alternatifler var ama yay kestirmek bunların içinde en yapılmayacak olanı.

Kaliteli markaların araca özel üretilmiş spor yayları (3.5-4 cm) standart amortisörlerle kullanılabiliyor. Konfor ve darbe sönümleme kapasitesinin azalacağını unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Yapılacak işlem arabanın modeline, kullanım amacına, bütçeye göre değişir. Alternatifler var ama yay kestirmek bunların içinde en yapılmayacak olanı.

Kaliteli markaların araca özel üretilmiş spor yayları (3.5-4 cm) standart amortisörlerle kullanılabiliyor. Konfor ve darbe sönümleme kapasitesinin azalacağını unutmayın.
    Nasıl yani yay kısa oldukça çukurları dahamı çok hissettirir araba

• quote:

Orijinalden alıntı: Literaryy

Nasıl yani yay kısa oldukça çukurları dahamı çok hissettirir araba

Alıntıları Göster
    Tabi ki.
    Kısalık, uzunluktan ziyade, spor yaylar progresif sert yaylardır. Yani sıkışıkça daha çok sertleşir.

Dolayısıyla arabanın yana yatmaları, kafasının ani frende dibe dalmasını azaltır. Ama gelen darbenin, çukurun şiddetine göre sönümleme daha azdır.

Özetle, kısa yayla konforunuz düşer.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.