Şimdi Ara

AMPLI TASARIMI... (DEVAM) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
13.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 20 000 w yeterlimi hayır benim anlamdığım bu devreyi bi sekilde yaparsında 20kw cıkıs gücünü hangi hoparlör(ler) den almayı düşünücen.
  • eger 20kw fazla diyosan, 1200w lık bi sema
  • klutch dostum teşekkür ederim ama bununla bu şekilde kim uğraşır.
    hazır pcb si olan sorunsuz denediği onaylanan bişi lazım.
    bide transistörlüler den değil A tipi mosfet bişi olsun.
  • şöyle A tipi ( sınıfı ! ) olup da mosfet lerle yapılan bir 1KW lık ampli şeması çok iyi olurdu... jaws0535 arkadaşım ben böyle bir şema bulamıyorum. gönderebilirseniz veya resmini ( şemasını yani ) burada verebilirseniz çok makbule geçecektir. Size müteşekkir olurum.
    Saygılar.
  • SELAMLAR:

http://schforfree.seedhost.com/archive/?path=Audio%2FCircuits%2FPower_amplifiers-linear

BURAYA BİR BAKIN

BU ARADA YENİ GELDİM KONUM : ANFİLER VE KABİNLERDİR

YÜKSEK GÜÇ TE ŞEMALARI OLAN VARSA PAYLAŞIRIM(MOSFET) LER TERCİHİMDİR.
  • yaaa arkadaşlar benmi çok geri kaldım kw lere geçmişiniz bu gucun yanından gececek transistor varmı yaaa
    abi nasıl olur 400 tane transistor mu kopruledınız bunu yaparken bu cihaz beslemesi nası oluyo yıldırım enerjisiyle falanmı yoksa 3 faz falan dusurulmeden drekmi giriyo anfiye abi anfi devresimi kaynak makınasımı bunlar bırı acıklarmı cok uzak kalmış bi elktronikçi olarak maruz gorun beni
  • quote:

http://schforfree.seedhost.com/archive/?path=Audio%2FCircuits%2FPower_amplifiers-linear

......................................................................
    Build a Class-A Amplifier
    Power: 20 watts/ch. 8 ohm, 24 watts/ch. 6 ohm, and 28 watts/ch. 4 ohm.
    Freq. Response: -3 dB at 0.33 Hertz, -3 dB at 500,000 Hertz.
    Slew Rate: 30 volts/microsecond, leading and trailing edges
    Damping Factor: 100 from d.c. to 50,000 Hertz.
    Noise: 0.8 millivolt at the output, primarily 120 Hertz.
    14Watts
    The Return of Zen:
    Upgrades to the Single-Stage, Single-Ended, Class A Mosfet Amplifier

....30 watts each to 45 watts...
    .......................................................................

Sanırım ben A sınıfı ve mosfet li ampli şemasını bulamıyorum. 3Adet Class-A var ama en babası 45W ( ve de mosfetli ! ) .

Bu arada hoşgeldin AYDINCENGİZ arkadaşım aramıza.
    flopticall arkadaşım.Resimleri görülen cihazın bir versiyonu şu an işyerimizde tezgah üzerinde duruyor ve 900 Watt RMS i bir Audio Analyser vasıtası ile ölçmüş bulunmaktayım. Çıkış olarak + tarafta 8 , - tarafta da 8 adet 150Watt lık transistörler var. Ayrıca paralel de değil ama standart bir amplide bağlantı nasıl ise aynı şekilde. Resimlere bakarsanız SMPS ve Toroid trafoyu görebilirsiniz. yanlış hatırlamıyorsam +- 110VDC İLE ÇALIŞIYORDU. Bu cihaz bir pro-audio power amplifikatörüdür. Ticari amaçlı olarak tasarlanmış ( topiği açan arkadaş tarafından proje bazında ! ) bir cihazdır ve üretime geçme aşamasındadır.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 26 Eylül 2005, 23:11:55 >

• bu tarz ampliler pro-audio amplileridir ve pro-audio piyasasinda rms 1.8Kw anca orta seviye bir guctur.bu gucle acik alanda sedece 4 adet 8ohm mid hoparloru calistirilabilir.gunumuzde cift 18'' bir subwoofer calistirabilmek icin 4ohm'a rms 2Kw-2.5Kw guce ihtiyac vardir. orneginhttp://www.jblpro.com/vertec1/new_vertec/pdf/VT4880_sub.pdf
  • cikis transistorlerinin sayilarini nasil belirledigimle ilgili bu foruma daha once yazmis oldugum yazilarimdan birini tekrar veriyorum...

• HOŞ BULDUK ARKADAŞIM.
    AMA BU FORM ÇOK YAVAŞ HEPİMİZ BU MESLEKTEN OLDUĞUMUZA GÖRE BUNU BİRAZ HIZLANDIRALIM ELİMİZDEKİLERİ PAYLAŞALIM UNUTMAYALIM Kİ BİLGİ PAYLAŞTIKÇA İŞE YARAR VE GÜZELDİR.
    BİRBİRİMİZİN BİLGİSİNİ ARTIRIRSAK BU HEPİMİZ İÇİN YARARLI OLACAKTIR.

BEN SİZLERE ANFİ KABİN TASARIMI VE ELEKTRONİK ŞEME PROGRAMLARI KONUSUNDA ELİMDEKİLERİ PAYLAŞMAYA HAZIRIM.
    ÖRNEK:

BU ARADA 1000W MOSS
    800W MOSS ŞEMALARI ELİMDE MEVCUTTUR.

HERKEZE SAYGILAR.

Edit: her türlü crack, serial paylaşımı, link verilmesi yasaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AYDINCENGİZ -- 14 Ekim 2005, 16:35:07 >
  • ya arkadaşlar böle el yapımı anfisi olupta satacak biir var ise ben alıcıyım.acil cevaplarınızı bekliyorum
  • Selamlar.
    Aramıza hoşgeldin AYDINCENGİZ arkadaşım. forumun yavaş olduğu konusunda size katılıyorum. Ama son birkaç aydır sanırım biraz yavaşladı.
    Paylaşım konusuna gelince:
    Bu forumda birkaç sene önce üretilen cihazları zaten açıkça paylaştığımızı söyleyebilirim. Daha yakın zamanlarda üretime giren cihazları ise paylaşmak ticari etik açısından ters olduğu için , tamamen amatör amaçlı olduğuna kanaat ettiğimiz arkadaşlara pm yolu ile yardımcı olmaya çalışıyoruz.
    Burak dostumuzun bu yaptığı cihaz ise 4000-4500$ bir Hand-Held Scope ( Fluke ) mukabilinde , yeni ayrıldığım işyerimiz tarafından , sipariş ve proje usulü tasarımı yapılarak teslim edildi. Bu yüzden daha üretime girmemiş olan bir cihazın tüm bilgilerinin paylaşılması sanırım çok da uygun olmaz. Arkadaşımız bunu anlatmak istemişti. Yine de birgün kendi işimizin sahibi olursak tüm bilgiyi paylaşmakta bir sorun görmeyeceğimi kendi namıma samimiyetle söyleyebilirim. Zaten birgün bu dediğimiz gerçekleşmezse bizler de geri kalmış veya gelişmekte olan ülkeler statüsünden sıyrılamayacağız gibi geliyor bana. Profesyonel ve gelişmeye açık olan dev firmalar , ürettikleri mamullerin tüm şemalarını birkaç yıl sonra yayınlamakta bir beis görmüyorlar. Çünkü onlar sürekli yenilik üretiyorlar , patentlerini alıp meyvelerini de topluyorlar ve edindikleri bilgi ve tecrübeyi insanlarla paylaşıyorlar. Darısı başımıza diyorum
    Saygılar.

• harika bir iş.. Gelişmiş birçok ülkeden tek farkımızın zihniyet, medenilik düzeyi olduğunu her fırsatta söylerim aha kanıtı ortada... Sabır diliyorum sana arkadaşım
  • saol arkadasim.burnuma kadar geldi dayanmaya calisiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: klutch

eger 20kw fazla diyosan, 1200w lık bi sema

verdiğin linki sag tıklayıp farklı kaydet diyorum. kaydedıldıkten sonra masaustunden acıtıgım bu sayfa cıkıyor. yanı anlıcaan devre semasına ulasamadım. tam olarak ne yapmam gerektıgını bır turlu kestıremedım yardımcı olabılırmısınız??
  • tekrar dene olmazsa email ver atayım

• Arkadaşımızı kutluyorum. Gerçekten zor işler bunlar. adamın ömründen ömür götürüyor. Yalnız böyle transistörlerle ayrı ayrı uğraşmak zor geliyor bana hepimiz çalışan insanlarız nezaman yapacaz bunları. Mümkünse entegre devreli şemalar varmı elinizde. şu kocaman STK lı lardan falan (yeni entegre devreler çıktımı öyle dev gibi falan). Yada D class yeni sistemlerden elinde olan varsa paylaşalım derim.Evde kullanmak için bi subwoofer yapmak istiyorum 500W RMS lik. Piyasa fiyatı 1000 dolar falan.daha ucuza maledebilirim herhal.
  • Sevgili |burak| Ampli tasarımlarından acemilik döneminde öok başım ağrıdığından ampli deyince o konuyu pek açıp içindekileri okumuyordum ama merak edip bu sefer baktım konu çok güzel bir hale gelmiş .
    Bu tasarımı bitirip testlerini tamamladıktan sonra tekrar buradan bize sonuçları yaz bende çevremden bu tip talepler olduğunda sana yönlendireyim hatta Karaköyde malzeme satan arkadaşlarımın vitrinlerine koymalarını rica edeyim..Kolay Gelsin

Saygılar ..
    Melih
  • SELAM
    BEN SİZE PARA KAZANMA AMCI İLE YAPILAN TİCARİ DEĞER TAŞIYAN VE BU AMACLA İMAL EDİLEN CİHAZLARDAN DEĞİLDE BİRAZ DAHA AMATÖRE YÖNELİK OLANLARDAN DİYE DÜŞÜN MÜŞTÜM.
    ARKADAŞIMIZIN YAPTIĞI CİHAZI HERKEZ GİBİ BENDE TAKTİR EDİYORUM.GERÇEKTEN SÜPER GÖZÜKÜYOR.AMA YENİ DUYDUĞUMUZ BİLGİLERİ VEYA CİHAZ LARI PAYLAŞA BİLİRİZ.

HERGEZE SAYGILAR
  • SEVKETMEHMET

SANA TDA7294Ü TAVSİYE EDERİM TEK ENTEGRE İLE MİN:70W ALABİLİRSİN DEVRENİN BÜYÜKLÜĞÜ KİBTİT KUTUSU KADAR OLUYOR.HEM BU ENTEGRENİN ÇIKIŞI MOSS TUR.
    İKİSİNİ KÖPRÜLR YAPARSAN 170W KADAR GÜÇ ELDE EDEBİLİRSİN.İNTERNETTEN TDA7294 DİYE ARATTIR MUTLAKA BULABLİRSİN.
    BEN BU CİHAZI YAPTIM GAYET İYİ ÇALIŞIYOR.
    SAYGILAR
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.