ya arkadaşlar böle el yapımı anfisi olupta satacak biir var ise ben alıcıyım.acil cevaplarınızı bekliyorum
slm arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum yıllardır hobi olarak anfi devreleri ile uğraşıyorum size yardımcı olabilirim. aradığınız anfi kaç watt yada maddi durum nedir ne kadar ayırabilirsiniz watt ve para orantısal yükseliyor. son yaptığım cihazı anlatayım size 2x300w mofset anfi + 2adet 30cm 1200w jameson + 2adet prof 16cm mid + 2adet prof twiter + 2adet 3 yollu filitre + 2adet 3 yollu kabin ölçüleri d-30,y-60,g-50. Böyle bir cihazı 600ytl bir arkadaşıma yaptım daha sonra resimlerinide sizinle paylaşıcam. Ama evinizin bu cihazlara müsait olması lazım (müstakil ve betonarme)
Dostum çok teşekkür ederim banada böyle bişi lazımdı. Transistörlerle tek tek uğraş zaman bulamıyorum.Derhal çalışmalara başlayacağım
quote:
Orjinalden alıntı: AYDINCENGİZ
SEVKETMEHMET
SANA TDA7294Ü TAVSİYE EDERİM TEK ENTEGRE İLE MİN:70W ALABİLİRSİN DEVRENİN BÜYÜKLÜĞÜ KİBTİT KUTUSU KADAR OLUYOR.HEM BU ENTEGRENİN ÇIKIŞI MOSS TUR. İKİSİNİ KÖPRÜLR YAPARSAN 170W KADAR GÜÇ ELDE EDEBİLİRSİN.İNTERNETTEN TDA7294 DİYE ARATTIR MUTLAKA BULABLİRSİN. BEN BU CİHAZI YAPTIM GAYET İYİ ÇALIŞIYOR. SAYGILAR
ARKADAŞLAR SİZDEN FİKİRİNİZİ ALMAK İSTİYORUM. ÇALIŞTIĞIM İŞ YERİ TURİZM TESİSİDİR BURAYA YENİ SİSTEM KURMAK GEREKECEK 8 ADET 46cm KABİN DÜŞÜNÜYORUM. BUNLARIN 4 ADETİNİ MİD GİBİ ÇİFT 46cm BİR 150W DRİVER YANİ 3 YOLLU YAPMAKİSTİYORUM 4 ADETİNİ DE SUBBASS OLARAK KULLANACAĞIM HOPÖRLÖRLER KÖTÜNÜN EN İYİSİ ""EMİNANCE 46cm" KULLANACAĞIM.ANFİLERİDE KABİNLERİN İÇİNE YAPMAK İSTİYORUM. KABİNLERİN RESİMLERİNİ ATITORUM BU KABİNLERİN ÖLÇÜLERİ İNTERNETTE VAR VE BEN DENEDİM ÇOK İYİ ÇALIŞIYORLAR
BUDA İKİN CİSİ 2 YOLLU MID
DÜŞÜNCELERİNİZİ BEKLİYORUM.
"BİLGİ PAYLAŞTIKÇA FAYDALIDIR"
iscilik guzel tebrik ederim...
dostum ölçüleri internette var demişsin acaba bir adres verebilirmisin saygılar
BU ARADA YANLIŞ ANLAŞILMA OLMASIN EK TKİ KABİN FOTORAFALARI BENİM YAPTIKLARIM DEGİL
BU KABİNLAR 46 Cm HP BİRKABİN İÇİN 3/2 ORANINDA KONTUR TABLO GİDİYOR TABAKASI YAKLAŞIK 130 İLA 150 YTL ARASINDADIR SEN BUKADAR MALİYETLİ KABİNİ EV İÇİN Mİ DÜŞÜNÜYOSUN.
SANA BİR KABİNİN FİATI 600YTL CİVARINDA OLUR
46 CM SUBBASS PLAN
46 CM SUBBASS PLAN-2
Kabin tasarımı sanıldığı kadar kolay bir iş değildir.Amplifikatör imal eden bir insanın sahip olması gereken ölçüm cihazı 1 iken kabin üreten bir insanın çok daha fazla şeye ihtiyacı vardır.Ben 10 yıldır profesyonel kabinler imal ediyorum tabi bir marka altında.Üretim sırasında Leap-Lms,Praxis,mllsa kullanıyorum ama hala işin dibini bulamıyorum.Kabin tasarlayan programlar heryerde var ama iş o kadar kolay olsa her markanın yaptığı ürün aynı performansta olur.Biz yalnız bir kabin için 1 yıl uğraşıyoruz sonra üretmeye cesaret ediyoruz.Kabin imalatına gönül vermek ve bu konuda zaman harcamak çok güzel.Fakat ne yaptığınızı yada ürettiğiniz aygıtın ne performansta olduğunu desibel cihazıyla ölçemezsiniz.Yüksek güç hoparlörlerinin frekans aralığını bozmadan tam güçte çalıştırmak çok zor bir iştir.Yoksa hangi hoparlörü kabine koysan ses çıkar.Kabin firmalarının çizimlerini bulabilirsiniz ama hoparlörlerini bulamazsınız çünkü ciddi kabin firmaları custom ürünler kullanır.Hele bir de ahşap malzeme konusu var ki inanamazsınız olayın büyüklüğüne.
ya arkadaşlar konu nerde açılacak bilmem ama tda 7532 eentegresi ile yapılan devre varmı
alfa147 arkadasim.ampli imalati icin sadece 1 cihazin yeterli oldugunu soylemissin.bu mucize cihaz nedir acaba ogrenebilir miyim?
forma attiğım kabinler ve ölçüleri hakkında fikrini almak isterim bende çok iyi biliyorum kabin hesaplamanın ne demek olduğunu ve neyin nerede nakadar verimli çalişabileceğini. ama sende çok iyi biliyorsun ki türkiye piyasasın da ticari amaçla yapılan kabinlerin %90 çeğiz sandığından ileriye gitmemiştir ve profesyonel sistmlerin hepsinde marka kabinler kullanılır ben malesef hiç duymadım bir türk markası.
BURAK ARKADAŞIM SANA BİR MOSS DEVRE ATIP FİKRİNİ ALMAK İSTERDİM AMA FORM PDF LERİ DESTEKLEMİYOR VEYA BEN YAPAMADIM MAİL ADRESİ VARSA SANA ATMAK İSTERİM BAHSETTİĞİM DEVRE DENENMİŞ TİR.
1000WATT MOSS ÇIKILAR IRFP240 IRFP9240
BELKİ DVREYİ DUYMUŞUNDUR.
BU KONUDA OTERİTE OLANLARIN FİKRİ ÖNEMLİDİR YAKIN DA DEVREYİ EAGLE DA ÇİZMEYE BAŞLAYACAGIM. CEVABINI BEKLİYORUM. SAYGILAR.
burak arkadaşım ben 1 sayısını ölçü olarak verdim.küçük bir odada birkaç cihaz ile amfinin bütün bilgilerine ulaşabilirsin fakat hoparlörlerin test işlemi biraz daha karmaşık ve zahmetli.En azından akustik açıdan ayarlanmış bir odaya ihtiyacın var.
en iyi sesi ileten ağaç cinsi nedir acaba
alfa147 arkadaşım... 1 ölçü olarak biraz ama genel manada bakılırsa dediğinizde haklısınız. basit bir referans mikrofonunun bile 1000 küsür $ lar mertebesinde olduğu ve bir sessiz oda olayı işe girince sanıyorum maliyet biraz artıyor. Bir analog amplinin tüm testlerini yapabilen bir test sistemi ( audio precision marka ! ) 33bin$ + opsiyonal parçalar + iyi bir PC . ancak bir hoparlör testi için gereken bir Brüel&Kjaer marka analizör de bu fiyatlara ve 2.eli. O da sağlamına rastlayabilirseniz. Yani fiyat ve ölçüm zorluğu açısından bir kabin daha zor bir ampliye göre. Çünkü çevre şartları bir kabini , bir ampliden daha çok etkiler... Ayrıca malzeme bilimi de düşünülünce..... Saygılar.
selamlar AYDINCENGIZ arkadasim.elimden geldigince yardimci olabilmek isterim tabiki.ama bu iste ''otorite'' olabilmek icin daha onumde cok uzun bir yolum var.schematic'i jpg formatina cevirip gondermeyi deneyebilirsiniz.saygilar...
burak: arkadaşım devre ektedir. fikirlerini ve yorumunu bekliyorum FORMADAKİ BÜTÜN ARLADAŞLARIN FİKİRLERİNİDE BEKLİYORUM SONUÇTA YAPMAYA KARAR VERME AŞAMASINDAYIM AMA DEVREMALİYETİ ORTADA BİRYANLIŞLIK YAPMAK İSTEMEM.
SAYGILAR
selamlar... malzeme değerleri maalesef seçilemiyor. Buna rağmen ilk dikkatimi çeken şey , devrede hiçbir korumanın olmaması... Herhangi bir kısadevre , düşük empedanslı yük gibi bir hatada devrenin çok masraf çıkartacak bir şekilde yanma durumu. kesinlikle hata yapmamalısınız. Böyle bir durumda kartın tamiri bile imkansız hale gelebilir. Malzeme değerşeri seçilebilecek bir çözünülürlükte bir resim olabilirse daha fazla yorum yapılabilir ... Saygılar.