selamlar...daha once ''AMPLI TASARIMI'' baslıklı sayfada teknik verilerini ve bazi test sonuclarini vermis oldugum 2x900W rms ampli tasarimimin resimlerini sizlerle paylasmak istedim...
resimler devam...
resimler devam...
resimler devam...
resimler devam...
burada teknik konulardan daha baska konulara da dikkat cekmek istiyorum.ilk 4 resimde gormus oldugunuz amplim daha once calistigim sirkette yaptigim amplimin birkac ufak degisiklikle kendime yaptigim versiyonudur.daha once calistigim sirkette bu cihazda electronic bir problem olmamasina ramen sadece keyfi nedenler,takintilar ve anlasmazliklar nedeniyle uretilemedi.verdigim emege,alin terime ''su isiticisi,traktor'' vs gibi isimler yakistirildi malesef.ama ben bunlara ramen gine de projemi bitirip oyle ciktim isten.bugun bu ilk 4 resimde gormus oldugunuz amplimi eski calistigim sirket kullanmama izin vermedi.sirket bana ''biz bu ampliyi cope atsak bile bu sadece bizimdir,yatirimi biz yaptik,sen kendine baska birsey yap''dedi.yani onlara gore benim bu cihaz uzerinde hic bir hakkim ve emegim yok :(.benim hatam bu projeyi sadece kendime aitmis gibi kullanmaya kalkmam oldu.sirketin hakli oldugu tek nokta onlar bu yatirimi yapmasaydilar ben de bu cihazi yapamazdim,dogrudur.onlar yatirimi yaptilar ama bu cihazi yapan adam da benim ve bana verdikleri maasi soylemeye utaniyorum.yatirimi onlarin yapmis olmasi istedikleri gibi emeklerime hakaret edip cope atabilecekleri anlamina gelmiyor.normalde bu cihaz uzerinde haklarimizin %50'ser olmasi gerekir.ama onlari suclamiyorum.suc benim.ben hep iyi niyetli ve safca davrandigim icin emeklerim bok oldu gitti.ama onemli degil.bu bana ders oldu.bu ise yeni baslayan ve bu isle ciddi olarak ugrasmak isteyen arkadaslara da bu olay ders olsun.bu isi kendinize yapin.kafanizdaki bilgiler,projeler ve becerileriniz size maddi olarak geri donmuyor ise bu isi yapmayin.kafanizdaki bilgiler size birsey kazandirmiyorsa hic kimseye kazandirmamali.bu ulkede teknik insanlarin gercekten hic bir degeri yok.sizi kullanmalarina izin vermeyin...
ilk 4 resim haricindeki diger resimlerde yeni yapmis oldugum amplimin resimleri goruluyor.yine 2x900W rms gucunde.fakat devre elektronigini tamamen degistirdim.yeni sistem eskisinden daha iyi calisiyor. 6. ve 9. resimlerde de tek output guc denemeleri icin kullandigim rms 1.1kW gucundeki 220VAC input ,200VDC output smps goruluyor.cok emek verdim.umarim bittiginde piyasa sartlarinda da iyi calisir.bir ufak not.prensip olarak bu resimlerdeki devrelerle ilgili anlayisiniza siginarak schematic ve sistem ile ilgili bilgi veremicem.saygilar...
hayırlı olsun dostum... İnşallah bu sefer emeğinin karşılığını rahatça alırsın. Gerçi bu ülkede teknik insanların bir değeri olduğuna inanıyorum...( ALTIN YUMURTLADIĞI SÜRECE ve bir tavuk kadar ;)] ) . Şayet verimliliğini kaybedip proje bitip para kazanılmaya da başlandıysa ( yani köprüden geçildi ise ! ) tamamen senin dediğin oluyor. Bu yüzden bazı tanıdığım insanlar 3 ayda bitecek bazı işleri birkaç seneye yaysalar da sanırım sen de bizim gibi bu tarza uymuyorsun... İleride 2x2KW lık SMPS li ampli tasarımları diliyorum sana... ( ama ketılımı kullandırtmam bu sefer... ) Saygılar...
hocam bunun 900w rms olduğundan eminsmin? dehşet bir şey tebrik ederim...
smps devresi benim 150 Watt lık kahve ketılımın anahtarının canına okumuştu. ( mono kanal için yapılan smps ! ). Cihazın gücü doğrudur... Eski versiyonunu ve yenisini biraz incelemiştim Zaten PRO-AUDIO için seri üretime geçmesi düşünülüyor pek yakında.
niye yawww :( ben bu kadar seyi sadece senin ketılı bozabilmek icin yapmistim oysa :)...
Olum ben onu yapsam yapsam senelerimi alır herhalde... Millet neler yapıyo bizim haberimiz yok yaa.
e hocam devresini versen birde parça listesi falanda bizde yapsak
baskı şeması falan
ewet ya bi parca listesi elemanların modelliri felan olsa hiç fena olmaz...
Sayın burak, bu ülkenin senin gibi arkadaşlara çok ihtiyacı var. Anladığım kadarıyla yarattığın amplinin mimarisini sen geliştirmişsin. Kutluyorum seni. Kim ne derse desin bu ülke böyle teknolojik oyaylara yatırım yapmıyor. Hazır yiyoruz anlayacağın. Şuna inan ki en az senin kadar ben de üzüldüm yaşadığın olaydan dolayı... Ama ne yapalım ki tele volelerin, semra hanımların raiting'leri tavana vurdurduğu bir ülkenin evladıyız. Hayal kırıklığına uğradığını biliyorum ama sen yine de canını sıkmamaya çalış... Saygılar.
katılıyorum.... Burak dostum... Ketılım kalsın...
umarim bu isin hayrini gormek kismet olur... schematic ve malzeme listesi isteyen arkadaslara uzulerek bunu veremeyecegimi belirtmeliyim.cunki yeni yaptigim ampli ticari anlamda kullanilmasi gundemde olan bir cihazdir. ayrica sunu da belirtmeliyim ki bu cihazi olusturabilmek icin gereken yatirimla bu cihazin muadili olan 3-4 ampli almak mumkun.saygilar...
arkadaslar bozulmamistir umarim...
yıllar önce ünüversitede öğrenci iken bir anfi imlatçısı nın bana gösterdiği 1600w mosfet anfiyi görünce gözlerim parlamıştı. devreyi inceleyince 12x2 n ve p kanal mosfetleri görünce zaten olay orda bitti. 14 sene evvel sadece bir n ve p kanal transistör çifti yanılmıyorsam 7+11(7 n kanal 11 p kanal) pound idi. yani öğrenci bütçemle olamayacak bişi idi. hala hayalimdir şöyle esaslı bir anfi.
yinede eğer elinde şöyle esaslı mesela 1200w ı 2ohm da verebilecek bir anfi şeması olan varsa paylaşmak isterim. selamlar.