Şimdi Ara

AMPLITUBE 3 çıkmış !!! (gitar için amfi programı) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
163
Cevap
1
Favori
14.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @gyükseltürk, Guitar Rig 4 ü tavsiye ederim soundlar daha iyidir. sesin programdan gelmesi lazım. gitarı mik girişine taktın. Windowsdan mic girişini açtın. Programdan ses ayarı olarak asio driver'ı gösterdin mi peki? Distortion presetlerini seçtiğinde de aynı şekilde mi ses?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 24 Mart 2010; 19:26:43 >
  • @Cro-X, amplitube 3 de bi ton preset var hatırlayamadim. Sen kurdun mu programı? Bu işin düzgün olması için makinenizin CPU su da çok önem kazanıyor, Bende 1.7 Centrino işlemcilli 4 yıllık bir laptop vardı, bazı soundlarda işlemci yetmiyor program sesini kapatıyordu ama şu an kullandığım Core 2 duo 2 Ghz işlemcili laptopda öyle bir durum yok sesler daha net.

Guitar Rig de dip gürültüsü varsa "LEARN" diye butonlar var bunlar dip gürültüsünü sıfıra kadar indirebiliyor. Normalde eski anfimden daha fazla dip gürültüsü gelirdi yani :)
  • Line in girişine takarsan dip gürültü daha az gelir . Benimkinde direk gelmişti ses . Evet kurdum program güzel olmuş eski serilere göre
  • +1, line in girişi varsa oraya takılsa daha iyi. Guitar Rig 4'ü de tasiye ederim ama drum loopları bulmak lazım netten.

Johny be good tonu için ben Amplitube 3 de Phazey adıyla başlayan presetleri beğenmiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 24 Mart 2010; 20:02:10 >
  • Bu link gerçekten klavuz gibi 2007 yılında yazılmış, biraz eski olsa da baya bir ayrıntılı mutlaka gözatın derim, ben de yeni farkettim.

http://forum.donanimhaber.com/m_17614771/mpage_1/f_/key_//tm.htm#38675177

EN önemli soru ve cevabı : Bu yazılımlar yeterli mi ve bir donanım seti kadar kaliteli ses verebilmekte mi? sorusunun cevabı da verilmiş... Aynen şöyle diyor:
    quote:

Bunun cevabı sizin istediğiniz müzik türüne göre eğer çok değişik ve az kullanılan bir efekt kullanmayacaksanız veya konser vermeyecekseniz(büyük çapta açık hava konserinde zorluk yaşatabilir ama zaten şu hali ile yeterli) : EVET bu programlar ile bir Line 6 POD XT serisinden ,bir Boss GT-8 serisinden bile daha iyi ses alabilmeniz mümkün. Nedeni basit : diğer donanımsal işlemciler aslında pahalı cihazlar olmalarına rağmen temelde sadece tek başlarına içlerinde yer alan programları çalıştıran DSP lerdir. Çalıştırdıkları program 3-10 mb arası olup diğer tüm donanımsal kısım LCD, pedal kısımları , ayar düğmeleri , potansiyometreler , filtre kısımlarından oluştuğundan PC yazılımlarının bunlardan eksik olması için hiçbir neden yok? Bir Revalver MK II ile en gerçek anfi seslerini alabiliyoruz üstüne istediğimiz cabin ve mikrofon setlerinin seslerini impulse olarak ekleyebiliyoruz, bir guitar rig 2 yazılımı ile istemediğimiz kadar araca sahibiz, grafiksel düzeyde bir envelope filter , çok kaliteli grafiksel yönetebildiğimiz parametric equalizer ,çok amaçlı phazerlar donanımsal işlemcilerde bu kadar ayrıntılı değiller. İsterseniz bir belirli donanımlar içeren bir videodaki gitar seti ile aynı araçların yazılımsal birleşimini kullanarak test edin. Aynı sesi alabileceğinizi görüp şaşırabilirsiniz. Hatta POD XT Live vb gibi donanımsal işlemcilerin sample müziklerini dinleyip aynısını ya da daha gerçekçi gitar tonlarını yazılımla alabildiğinizi rahatça görebilirsiniz. Aslında bu seviyeye kolay gelinmedi, Amplitube 1 ,guitar rig 1 ve revalver 1 zamanındaki durumdan çok daha ileri bir durumdayız. O zamanlarda ses gerçekten plastik gibi doğalllıktan uzaktı. Şimdi işler yazılımın lehine döndü. Buna katılmayanlar olabilir ama birçok forumda yeni nesil yazılımları da donanımsal işlemcileri de en doğru şekilde kullananların yazılımlardaki seslerin daha gerçek olduğuna yönelik genel olarak kanıya vardığını görebilirsiniz.

Düşünün 2007 yılında yazılmış bu topic de böyle diyor ve şimdi bu programların üst versyonları çıktı piyasaya... Gerçekten de zaman ilerledikçe yeni nesil yazılımlar da analog setupların yerine geçiyor aksini düşünen varsa yukarıdaki linki ve yazılan mesajları okumasını tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 25 Mart 2010; 10:51:49 >

• Kullanan arkadaşlarım amplitube 3 ün dehset-ül vahşet olduğunu söylüyor. Gel görki berbat bir laptop sahibi olduğumdan ses alamıyorum programdan
  • dehşet değil mi :) guitar rig daha az cpu ya yüklenir, bir de onu dene istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkRider -- 25 Mart 2010; 16:02:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkRider

dehşet değil mi :) guitar rig daha az cpu ya yüklenir, bir de onu dene istersen.

akşam deniyim dostum
  • Ben core2duo 2Ghz işlemci, 2GB ram ve onboard ses kartımda 48Khz ayarında input + processing + output olarak toplam 10ms gecikme alıyorum.
    bu programları kullanan arkadaşlar bilgisayarlarının işlemcilerini, ram ve ses kartlı gibi bilgilerini ve toplam gecikme sürelerini yazabilirler mi acaba?
  • peki ampli tube 3 mü yoksa guitar rig 4 mü daha iyi (basit ve kullanışlı) ?
  • @radical, deneyebildinmi? denediysen gecikme ne kadar, hangi özelliklerde çalıştırıyorsun ve pc özelliklerini de yazarmısın?
    ikisininde birbirlerine göre avantajları var, basit ve kullanışlılık açısından amplitube 3 daha iyi gibi, ama guitar Rig de de yabana atılmayacak deckler ve toollar var. Ses kalitesi ve gerçekçi tonlarda amplitube'un daha iyi olduğu söyleniyor, revalverın tonları da oldukça iyi. Tercih meselesi tamamen... 4-5 yıldır kullandığım için ikiside basit ve kullanışlı geliyor bana
  • Paneldeki sistemi kullanıyorum. On-Board ses kartım baya yetersiz kalıyor. Squier Telecaster Affinity Special Edition gitarım ve Marshall MG 15DFX amfim var.

Amplitube 3 ve Guitar Rig 4'ün her ikisini de denedim. Bu ikisi arasında tercihim kesinlikle Guitar Rig 4. Program son derece kolay kullanılabilir ve çok daha basit bir arayüze sahip. İstediğimiz türden bir Preset'e bir iki tıklamada ulaşabiliyoruz. Bir süre kullandıktan sonra kendi setuplarımızı da kolaylıkla alabiliyoruz. Program orijinal olarak harici bir modülle satılmakta. Bu modül üzerinde bazı switch'ler var.(Ton, volume vs.) Ayrıca üzerinde efekt pedallarında kullanmak için pedal bulunmakta. Bu modülün dahili olarak programı daha etkin biçimde kullanabilmek için optimize edilmiş bir ses kartı var. Bu cihazla kullanıldığı takdirde, uygun bir ses sistemi ile bir çok transistörlü amfide aldığınız tonlardan daha iyi bir ton alabilirsiniz. Fakat benim gibi harici ve güçlü bir ses kartı olmayan, işlemcisi zayıf olan bir donanıma sahipseniz çok da başarılı sound'lar alamayabilirsiniz. Bu programı kullanmak için çift çekirdekli AMD 2.2ghz, Intel 2.0ghz üzeri bir işlemci tavsiye ediyorum. Ses kartınızı da en ucuza kaçmadan, orta düzeyli bir model oldığınız takdirde oldukça tatmin olacağınızdan eminim. Tabi bu arada kullandığınız jak dönüştürücünüzde stereo olan kalitelilerden seçmenizi öneririm.

Ben yukarıda söylediğim gitar ve amfiyle, bu programlardan çok daha iyi ton alıyorum. Bu da dediğim gibi bilgisayarımın donanımının zayıf olmasında kaynaklanıyor. Yine disstortion'lı tonlar idare eder düzeyde fakat clean'ler gerçekten boğuk ve gainli; yani clean demeye binbir şahit lazım.

Sonuç olarak bilgisayar donanımız bahsettiğim ölçülerde ise, biraz araştırmayla programları kullanabilir, gitarınızdan beklemeyeceğiniz sesler alabilirsiniz. (Ki ben Tele'mde Master of Puppets bile çaldım, çok da güzel oldu )

• İmzadaki sistemle 6 ms gecikmem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

İmzadaki sistemle 6 ms gecikmem

sende öyle olduysa ben artık çalarım bi yemek yeyip gelirim bakarım nasıl çıkmış diye dinlerim şarkı gibi
  • İmza demişim ya Panel olcak . Bu arada e4500 var o eski işlemcim

cezager senin kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jackson -- 26 Mart 2010; 22:47:15 >
  • quote:

estafurullah kardeş, mikrofon girşine girmek lazım bunun için normal 6.5" jakı 3.5" e dönüştüren adaptörler var, 75 kuruşa satılıyor fakat onlar biraz dip gürültü yapabiliyor, öyle birşey alacaksanız alırken dikkat edin stereo olanından alın ucunda 2 siyah şerit olmalı, ucuz olanları da iş görüyor. Ben mydukkan dan almıştım philips marka adaptör,http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=7110&gid=1999

adaptörün resmi şöyle fakat siyah ve adi olanlarından var piyasada genelde ama adi olanlarda iş görüyor
    http://www.uxsight.com/product/images/c/en/35mm-65mm-silver-audio-earphones-headphone-adapter-converter-xs0040080418c.jpg

Birde asio4all diye bir program var ufak birşey ama işlevi büyük, sesdeki gecikmeyi minimuma indiriyor, 20-30 ms kadar indiriyor ve gecikme yani latency olayını farketmiyorsunuz bile. İnternetten aratarak indirebilirsiniz onu da. asio4all programını kurduktan sonra amplitube yada guitar rig programlarının ses ayarı kısmından driver olarak "asio" yu gösteriyorsunuz bu kadar basit.

Neden stero ki ?

• bir tane mono adaptör almıştım hepsi aynıdır sanıyordum dip gürültü ve hışırtı yaptı geri götürdüm adam kontrol etti bir sorun yok dedi bende iade ettim 1-2 tane stereo alıp test ettirerek aldım onlarda sorun çıkmadı.
  • Bugün amplitube 3 presetlerini baya bir deneyeyim dedim. komşular rahatsız olmasın diye kulaklıkla deneme fırsatım oldu. Distortion tonlarını harika buldum yani guitar rigden kesinlikle daha iyi. "Why dont you play a solo" adında bir preset var, alet resmen kükrüyor yaw dehşet bir ton. "The Sandman is coming" adındaki preset ise metallica Enter Sandman introsundaki aynı ton, bunun gibi başka tonlar da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

İmza demişim ya Panel olcak . Bu arada e4500 var o eski işlemcim

cezager senin kaç?

abi bu zamana kadar bütün konsolları topladım ama bi sefer demedim ki pc alayım şimdi karşıma çıktı işte özellikleri al
    celeron 2.41 ghz 512mb ram ama yapacağımda herşeyi yapıyorum ben programı yinede indirttim arkadaşlara deniycem benim gibi illaki arkadaşlar vardır onların yerine test etmiş olurum

• quote:

@radical, deneyebildinmi? denediysen gecikme ne kadar, hangi özelliklerde çalıştırıyorsun ve pc özelliklerini de yazarmısın?
    ikisininde birbirlerine göre avantajları var, basit ve kullanışlılık açısından amplitube 3 daha iyi gibi, ama guitar Rig de de yabana atılmayacak deckler ve toollar var. Ses kalitesi ve gerçekçi tonlarda amplitube'un daha iyi olduğu söyleniyor, revalverın tonları da oldukça iyi. Tercih meselesi tamamen... 4-5 yıldır kullandığım için ikiside basit ve kullanışlı geliyor bana

malesef dönüştürücü almaya fırsatım olmadı ama deneyince yazarım gecikmeyi ;)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.