Şimdi Ara

an itibariyle kilo vermeye karar verdim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
14
Favori
5.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cc_cihan

eyvallah tosunum saol uyarılarını dıkkate alacam

yaşın çok genç diyeti fazla abartma
    protein ve kalsıyum suanda senın ıcın hayatı onem tasıyor

Arkadaş sanırım şu an 15 değil, çünkü "idim" ifadesi onu gösteriyor.
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    su içmemek buyuk handıkap önce onun aşılması gerek ve sabah kahvaltısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Yok hala 15 im

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekkendeki Panda

quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Yok hala 15 im

Haa .. daha küçükmüşsün..

Ben senden yaşlıyım kafa basmadı

• Selamlar. Günlük 1000 kalori aldığınızdan bahsetmişsiniz. Eğer bunu yapmanızı diyetisyen söylediyse o diyetisyenle bir daha görüşmeyin bence. Ki bence söylememiştir saat başı 1 ceviz ye diyen diyetisyen 1000 kalori sınır koyamaz. zaten 100 gram ceviz 600 kalori.

Günlük 1000 kalori çok düşük. Benim tavsiyem zamanınız varsa kesinlikle spor yapmanız. Bu şekilde 2500 kalori alarak zayıflayabilirsiniz. Benim boyum 188 kilom 95 ve şu an günde 4000 kalori alarak kilo almaya çalışıyorum ama zorlanıyorum.

Eğer bu şekilde çok hızlı kilo verirseniz vücudunuzun kas yapısını ve hormonal dengesini alt üst edersiniz. Buna ihtiyacı olacak kadar kilolu değilsiniz.
  • Ben 1.70 boyla 120 kilodan 75 e düştüm umarim istediğin gibi gider.

• QuestionMark kullanıcısına yanıt
    sizi tenzih ediyorum ama forum genelinde bu hep var
    yanı kişinin yaptığına şeye olmaz oyle şey yada ne bilim imkansız v.s

gunluk yedıgımı ıctıgımı hesap edıyorum hatta bugun yedıklerımı yazayımda barı iş matematiğe dökülsün

sabah 1 rafadan yumurta yağsız kıbrıt buyuklugunde peynır yagsız süt cay bardagıyla ve bir adet galeta cubugu kepeklı

saat 10 gibi bir bardak yagsız süt

saat 13 gibi bir kase yagsız tuzsuz tarhana cobası 1 adet galeta cubugu kepeksız

saat 16 da bır bardak ayran

ve az once yarım tabak yagsız ve aztuzlu ıspanak yemegı ve bır adet galeta cubugu

gun boyu ne cay ne kahve nede kalorılı bı ıcecek
    sadece 2 lıtre su

belkı saat 21:30 da bır fıncan salep

hadı hesaplayın
  • Lütfen Yardım 😊

Bana tavsiyeleriniz varmıdır? Yaşım 15 Boyum 1.70 Kilom 69-70 Arası gidiyor bende bi 8-10 Kilo vermek istiyorum sağlıklı bir şekilde aslında kendimi kilolu hiç hissetmiyorum aksine fit , hisediyorum bayada hızlıyımdır iri kemikligim galiba :) Omuzlarımda geniş futbool oynarım ara sıra,Basketbool severim :) Bizim burada koşu pistide var neler oneriyorsunuz yemek konusu falan ? Okula sabah 7:10'da çıkıyorum çikmadan kahvalti yapiyorum öğlen yemegi arasi var 12:30'da oglene kadar tenefuslerde dolasiyorum sonra oglen cigkofte veya nuggets yarm ekmek yiyiorum okuldan 3:20'de cikiyorum boyle yani oglene kadar okuldan geldikten sonra ne yiyebilirim bide?

• paşam kızartmalardan uzak dur
    fastfood türü beslenme alışkanlıkların varsa kesinlikle ama kesinlikle ağzına bile sürme
    patates ve mısır cipslerindende kesinlikle ama kesinlikle uzak dur

bu yukarda saydıklarım anormal şekilde kalori yüklemesi yapan gıdalar

yaşın daha çok genç hatta gelişme aşamasındasın

spor yap bol bol ve protein vede kalsiyum alımını sakın düşürme

sana tavsiyem sabah kahvaltında omlet yerine rafadan yada haslanmıs yumurta tercih et
    meyve suyu tüketiyorsan kahvaltıda bunu sütle değiştir ve peynir yemeyide ihmal etme

sabahları yumurta süt ve peynir seni açlık krizine sokmayacaktır gün boyu
    cola veya hazır meyve sularından da uzak dur

klasık ekmeklerden uzak dur

ev yemeklerınden tuket etlı olsun tavuklu olsun balıklı olsun ye

hayatından sadece klasık ekmegı fastfood u cips ve abur cuburları cıkart yogun tatlıları çıkart

gerı kalan seylerı tuket et süt yumurta balık v.s yada annelerımızın yaptıgı yemeklerı tuket

ve yemeklerden 45 dakıka once ve sonra kesınlıkle sıvı tuketme
    gunde enaz 2lt su tuket demlı cay ıcme kahve tuketımını mınımuma ındır

kalorı hesabı yap mesela gunde 1500 kalorı belırle kendıne gunde tuketımın 1500 kalorı olsun

ama kesınlıkle ama kesınlıkle aç bırakma kendını

proteın ve kalsıyum tuketımını artırırsan ve aburcuburlardan uzak durrusan cok guzel bır fızık ve cilt senı beklıyor olacak

• quote:

paşam kızartmalardan uzak dur
    fastfood türü beslenme alışkanlıkların varsa kesinlikle ama kesinlikle ağzına bile sürme
    patates ve mısır cipslerindende kesinlikle ama kesinlikle uzak dur

bu yukarda saydıklarım anormal şekilde kalori yüklemesi yapan gıdalar

yaşın daha çok genç hatta gelişme aşamasındasın

spor yap bol bol ve protein vede kalsiyum alımını sakın düşürme

sana tavsiyem sabah kahvaltında omlet yerine rafadan yada haslanmıs yumurta tercih et
    meyve suyu tüketiyorsan kahvaltıda bunu sütle değiştir ve peynir yemeyide ihmal etme

sabahları yumurta süt ve peynir seni açlık krizine sokmayacaktır gün boyu
    cola veya hazır meyve sularından da uzak dur

klasık ekmeklerden uzak dur

ev yemeklerınden tuket etlı olsun tavuklu olsun balıklı olsun ye

hayatından sadece klasık ekmegı fastfood u cips ve abur cuburları cıkart yogun tatlıları çıkart

gerı kalan seylerı tuket et süt yumurta balık v.s yada annelerımızın yaptıgı yemeklerı tuket

ve yemeklerden 45 dakıka once ve sonra kesınlıkle sıvı tuketme
    gunde enaz 2lt su tuket demlı cay ıcme kahve tuketımını mınımuma ındır

kalorı hesabı yap mesela gunde 1500 kalorı belırle kendıne gunde tuketımın 1500 kalorı olsun

ama kesınlıkle ama kesınlıkle aç bırakma kendını

proteın ve kalsıyum tuketımını artırırsan ve aburcuburlardan uzak durrusan cok guzel bır fızık ve cilt senı beklıyor olacak

Hocam bir sey anlamadimda 45dk once ve sonra su icme demişsiniz , suyu ne zaman icicem? Ve sabahlari kahvalti yapicam okula giderken peki ogle arasinda bir sey tuketmiyeyim mi? Okulda simit fasfood tarzi seyler var .Baska Olarak Aralarda acikiyorum o zamanlar kuruyemis veya meyve tuketeyim mi?? + Olarak Kosu yuruyus yapayim mi zaman buldukca?Ve kalori hesabimi nasil yapicam hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruthlessAF -- 8 Aralık 2014; 23:38:05 >

• tabiki öğle yemegi yiyeceksin ama bu kesinlikle fastfood tarzı olmayacak
    suyu öğün yemegi yemeden 45 dk oncesınden ıcmıceksın
    yanı soyle anlatayım mesela 12:45 de yemek yıceksın saat 12:00 den sonra su ıcmıceksın
    yemegı yedın dıyelım 12:45 de yemek 15dk surdu ettı saat 13:00
    13:45e kadar su ıcmıceksın

yani sana gıda kısıktlaması suanda yapmak çok doğru bısey değil

sana yeterlı olacak şey fastfood ve aburcuburlardan uzak durmak kızartmalardan uzak durmak olacak

gencsin saten hareketlısındır futboldur basketboldur saten aktıvıten fazladır

eger aburcubur ve fastfood tan uzak durursan saten cıldınde ck ıyı olur gelısımınde

yağ depolamazsın kas alt yapını hazırlarsın

sımdıden bunların tedbırını aldıgında 18-19 yasında guzel bır fızıgın olur ve cıldın

bu işin sırrı senın cagında olan bırı ıcın fastfood tan ve aburcuburdan uzak durup olabıldıgınce doğal yoldan beslenmektır

zaten kılo fazla degıl ama bı 5 kılo sağlıklı sekılde sayıflamak senı cok atletık kaslı ve fit bi hale getirir

ve boy uzamasında kas belırgınlıgınde cok onm tasır

• quote:

sizi tenzih ediyorum ama forum genelinde bu hep var
    yanı kişinin yaptığına şeye olmaz oyle şey yada ne bilim imkansız v.s

gunluk yedıgımı ıctıgımı hesap edıyorum hatta bugun yedıklerımı yazayımda barı iş matematiğe dökülsün

sabah 1 rafadan yumurta yağsız kıbrıt buyuklugunde peynır yagsız süt cay bardagıyla ve bir adet galeta cubugu kepeklı

saat 10 gibi bir bardak yagsız süt

saat 13 gibi bir kase yagsız tuzsuz tarhana cobası 1 adet galeta cubugu kepeksız

saat 16 da bır bardak ayran

ve az once yarım tabak yagsız ve aztuzlu ıspanak yemegı ve bır adet galeta cubugu

gun boyu ne cay ne kahve nede kalorılı bı ıcecek
    sadece 2 lıtre su

belkı saat 21:30 da bır fıncan salep

hadı hesaplayın

Selamlar. Hocam ben günde 1000 kalori almanız imkansız demedim zaten. İnsanın günlük kalori ihtiyacı bellidir. Onun altında besin alırsanız kilo verirsiniz. Çok basit. Günde 1000 kalori alırsanız tabii ki kilo vereceksiniz. Hatta isterseniz lahana çorbası diyetine girin 2 ayda 70 kilo olursunuz problem değil.

Ben sadece yaptığınız işin sağlıksız olduğundan bahsediyorum. Kilo vermek için sağlığınızdan olmayın. Yağlar hayatımızın bir parçası. Sanki vücüdun yağa ihtiyacı yokmuş gibi vücudun bilinci yokmuş gibi çok sağlıksız bir biçimde kilo vermek iyi değil. Kas kütlesi de kaybediyorsunuz. Aynı zamanda gün içinde çok yorgun olduğunuzu da tahmin ediyorum.

Sizin durumunuzdaki bir insanın günlük ihtiyack yaklaşık 2800 kalori. Bunun 1800 kalori altında besin almak doğru değil. Diyetisyeninize isterseniz bu durumu bir danışın. Çünkü sizi tenzih ediyorum forumun genelinde bu var. Yani kişi kendi yaptığı şeyi en doğrusu sanıyor başkalarını bir şey bilmiyormuş farzediyor. O yüzden bence bana inanmmıyorsanız bu işin diplomasını almış birine danışmanız mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: YkslAres

Lütfen Yardım 😊

Bana tavsiyeleriniz varmıdır? Yaşım 15 Boyum 1.70 Kilom 69-70 Arası gidiyor bende bi 8-10 Kilo vermek istiyorum sağlıklı bir şekilde aslında kendimi kilolu hiç hissetmiyorum aksine fit , hisediyorum bayada hızlıyımdır iri kemikligim galiba :) Omuzlarımda geniş futbool oynarım ara sıra,Basketbool severim :) Bizim burada koşu pistide var neler oneriyorsunuz yemek konusu falan ? Okula sabah 7:10'da çıkıyorum çikmadan kahvalti yapiyorum öğlen yemegi arasi var 12:30'da oglene kadar tenefuslerde dolasiyorum sonra oglen cigkofte veya nuggets yarm ekmek yiyiorum okuldan 3:20'de cikiyorum boyle yani oglene kadar okuldan geldikten sonra ne yiyebilirim bide?

Genç senin tek dikkat etmen gereken şey şeker içeren gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak. Kola fanta gazoz gofret çikolata gibi. Abur cuburdan kaçın. Onun dışında kafana göre ye. Bilhassa evde pişen yemekleri ye. Ve sürekli spor yap. Yaşın daha küçük. Şu saatte bunu yap bu saatte bunu yapma tarzı saçma sapan önerilere kulak asma.

Spor yap. Önemli olan kemiklerinin gelişmesi. İlerde 100 kilo olsan da kilo verilir. Ama kemik gelişimini düzeltemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: QuestionMark

quote:

Lütfen Yardım 😊

Genç senin tek dikkat etmen gereken şey şeker içeren gıdalardan mümkün olduğunca uzak durmak. Kola fanta gazoz gofret çikolata gibi. Abur cuburdan kaçın. Onun dışında kafana göre ye. Bilhassa evde pişen yemekleri ye. Ve sürekli spor yap. Yaşın daha küçük. Şu saatte bunu yap bu saatte bunu yapma tarzı saçma sapan önerilere kulak asma.

Spor yap. Önemli olan kemiklerinin gelişmesi. İlerde 100 kilo olsan da kilo verilir. Ama kemik gelişimini düzeltemezsin.

Tesekkurler ;) Zaman buldukça koşuya gidicem her akşama doğru ayarlamalıyım onu :)

• quote:

quote:

quote:

Lütfen Yardım 😊

Tesekkurler ;) Zaman buldukça koşuya gidicem her akşama doğru ayarlamalıyım onu :)

İmkanın varsa başka sporlarla da uğraş. Boks kickbox falan olur body olur yüzme olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lütfen Yardım 😊

İmkanın varsa başka sporlarla da uğraş. Boks kickbox falan olur body olur yüzme olur

Bi ara yazın 2 ay fitness yaptm :) Güzeldide :) Yüzmeyi cok ama cok seviyorumda :) Bakarım ya :) Evde neler yapabilirim?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Lütfen Yardım 😊

Bi ara yazın 2 ay fitness yaptm :) Güzeldide :) Yüzmeyi cok ama cok seviyorumda :) Bakarım ya :) Evde neler yapabilirim?

Kardeşim evde yapabileceğin çok fazla şey yok. Şınav barfiks ve squat yapabilirsin. Bunlarla alakayı bilgiye internetten ulaşabilirsin. Onun dışında yüzmeyi çok seviyorsan 18-19 yaşına kadar devam et en güzeli

• QuestionMark kullanıcısına yanıt
    bir insanın günlük kalori ihtiyacı yakabileceği kadar kaloridir

konumu baştan okusaydınız aslında dıyorum

ben suanda izinliyim
    hiçbir faaliyetim yok evde oturmaktan başka
    ve arasıra dısarı cıkıp gezınmekten baska

ve dıyetıme dıkkat edersen genellıkle proteın agırlıklı yanı bunyenın gunluk ıhtıyacı olan proteını alıyorum ve kalsıyumuda

yanı benım suanda gunde harcamıs oldugum kalorı 2000 cıvarlarında ve ben 1000 kalorı bıle almıyorum

ama işe başladıgımda bunu 1500 e kadar cıkartabılırım
    çünkü çalısacam efor sarfedecem

dıger arkadaslarada ozellıkle genclerede mesela 2000 kalorının altına dusmeyın derım bılmem okudunuzmu
    hatta kımısınede sadece aburcubur ve fastfood dan uzak durun yeterlı derım

kılo vermek ıcın ıse
    normal bır ınsanın yanı calısan ne bılım aksam yuruyen orta hareketlı bır ınsanın gunluk yakacagı kalorı 2500 cıvarıdır
    ama sız 1500 kalorı alırsanız gunde -1000 kalorıdesınız
    bu sadece ısın kalorı hesap kısmı
    bırde yag erıtmeye yardımcı seylerı yapıyoranız
    cok su tuketmek veya karınca kaderınce kendı teknıklerınız varsa
    kalorı hesabına gore haftada 4 kılo ayda 4,5 kılo vermelısınız
    ama ısın ıcıne su ve dıger teknıkler gırınce bu 7-8 kılolara cıkar

sımdı sızce hıc evden dısarı cıkmayan bır ınsanın gunde 1000 kalorı alması saglıksızmıdır vedeproteın ve kalsıyum dengesını sağlamak suretıyle
    işe başladıgındada 1500 kalorıyle dıyetıne devam etmesı saglıksızmıdır

yada kas kaybı olurmu ?

lutfen yazdıklarımı konu basından ıtıbaren dıkkatle okuyun

• 6 Ayda, 16 kg ya yakın verdim.
  • selam konuyu takip ediyorum, kilomdan ve boyumdan rahatsızlık duymuyorum fakat yağ yakmam lazım önerileriniz nelerdir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.