Şimdi Ara

[Ana Konu] Asus ROG GL502VE (1050Ti, 7300HQ, 256 gb) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.334
Cevap
30
Favori
76.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam benim cihazım geldi servisten yine menteşenin oradan ses geliyor ve cızırtı hala var dengesizler klavye sağlam demiş altından cızırtı sesi gelmesine ben garanti belgesini doldurtup iade edeceğim.

bu cihazdan sonra hangi modeli almak lazım bilemiyorum.

güvenebilirsem gidip ASUS X542UR-GQ276 yada HP HP 15-BS102NT 2PM28EA alıp geçerim.

3.5k para verip bu durumda olmak çok saçma.

bize yurtdışının sorunlu ürünleri satılıyor büyük ihtimalle bu üründe.
  • Bu kadar şikayetten sonra bende siparişimi iptal edip yerine HP OMEN GAMING 15-CE007NT 2CJ35EA sipariş ettim. Arada 250 lira civarında fark var. Forumlardan baktığım kadarıyla kronik bir sorunu gözükmüyor. Özellikleri de benim için yeterli.
  • ^rof kullanıcısına yanıt
    Benim de aklımda bu vardı gelince haber eder misiniz merak ediyorum bunu kullanan pek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: gkhn003

hocam benim cihazım geldi servisten yine menteşenin oradan ses geliyor ve cızırtı hala var dengesizler klavye sağlam demiş altından cızırtı sesi gelmesine ben garanti belgesini doldurtup iade edeceğim.

bu cihazdan sonra hangi modeli almak lazım bilemiyorum.

güvenebilirsem gidip ASUS X542UR-GQ276 yada HP HP 15-BS102NT 2PM28EA alıp geçerim.

3.5k para verip bu durumda olmak çok saçma.

bize yurtdışının sorunlu ürünleri satılıyor büyük ihtimalle bu üründe.

Benim cihaz gelsin. Ses devam ederse direk hakem heyetine. Diğer türlü bu servis uğraştırır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa6397 kullanıcısına yanıt
    Tabii hocam, cihaz gelince görüşlerimi yazarım.
  • gkhn003 kullanıcısına yanıt
    Daha önce bunu denediğimde pek fark görememiştim şuanlık daha iyi gibi duruyor 70lerde sgeziyor ama hala uçak sırasında 30 fps alıyorum.. :D teşekkürler :) Ve cızırtı olayı bende de var forumu okuyorum sürekli ama ben o cızırtıyı sorun etmeyeceğim sanırım bilgisayardan çok memnunum rog olmaması pek umrumda değil gayet güzel bir kasaya sahip monster alıp dışarıda kullanmak hoşuma gitmiyor benim kasası açısından ve monster alan arkadaşlarım 3-6 ay sonra illa ki bir sorunla karşılaştı, bu cihazın kasa kalitesi bence gayet güzel rog çizgileri mevcut klavye tarafında arkada rog gözünün olmaması daha iyi, casual bir bilgisayar gibi hatta zenbook lar gibi duruyor, malzeme kalitesi gayet yeterli, klavye ışığı tek renk kırmızı olması çok hoş, ince ve hafif oyun performansı da bir arada cızırtıyı hallederseniz zaten mükemmel bir bilgisayar oluyor bu fiyata. Soğutması da keza on numara. Bu kadar yermenin anlamı yok arkadaşlar kendi fikrimce servisle sorun yaşıyorsanız uygunca yasal haklarınızı(tabii önce bir okuyun:) ) bilerek onlara gittiğinizde ve haklı olduğunuz göz önündeyse merak etmeyin işiniz hallolur.

• Bana sipariş ulaşalı 2 gün geçti. Şimdilik cızırtı duymadım inşallahta duymam. Ama Far Cry 3 vardı elimde bugün denerken mavi ekran verdi anlamadım neden yaptı. Restart yaptıktan sonra tekrar açtım bu sefer kilitlendi kaldı öyle. Zaten oyunda ara ara fps düşmeleri yaşıyordum.
  • AdiqeCaLe kullanıcısına yanıt
    Nvidia sitesinden veya Windows update üzerinden değil, Asus sitesinden indirilen nvidia sürücüsü kurulmalı. Ve/veya nvidia ayarlardan maximum performans moduna alın oyuna girmeden önce. muhtemelen bu yüzden, nvidia - intel gpu geçişi, optimus ile alakalı.

Topluca önemli olan her şeyi ilk mesaja mı alsam acaba diyorum bazen ancak onu da okumuyor çoğunluk.
  • Bazılarında coil whine ciddi oranda daha mı fazla gerçekten, yoksa kulakları mı çok hassas bilemiyoruz yan yana deneme şansımız olsaydı keşke. Şuan gayet iyi çok çok düşük bir ses biz duyamıyoruz bile dikkat etmedikçe. Rahatsız olan tabi değiştirsin ancak umarım pişman olmazlar. Kaldı kı bu sesin ekran kartına vs bir zararı yok bobinler sağlıklı çalışır yine. Sadece bu laptopa özgü bir ses de değil. Biri farkedene kadar diğerleri dikkat etmiyordu bile, furya oldu daha sonra biz bile kıllandık :)
    Gerçek ROG serisi olmadığını bilerek aldık zaten ilk mesajda belirtmiştim FX502 serisi olduğunu, o açıdan kandırılmış gibi hissetmedik ama tabi Asus'un isimlendirmesi ve özellikle satıcıların yaptığı yanlış, koydukları başlık hatta bazılarında resimler bile hatalıydı, kasten kandırmak için yaptıklarını sanmıyorum adamlar kutuyu açıp laptopa bakmamıştır bile başlarda, bölgeye özel ROG ismini görünce öyle sanmışlardır, sonra satıcıların başlık vs değişmiş zaten.
    Başka laptop bakan arkadaşlar iyi araştırsın. Fiyat/performans laptoplarını araştırdım hepsinde bir veya daha fazla sorun var, pahalı modeller bile mükemmel-hatasız değil. Umarım istediğiniz modeli bulur, yağmurdan kaçarken doluya tutulmazsınız. Oyun oynamak istiyorsanız ne yapın edin 1050ti altına düşmeyin. 1050 2gb modelinden ise mutlaka uzak durun. 1050 4gb olabilir en kötü şartlarda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gunman233 -- 2 Şubat 2018; 23:47:33 >

• Yorumları okumadan önce sipariş verdim bende. Bakalım ürün gelsin bende kontrol edip incelemede bulunacağım.

Bu arada arkadaşlar bu laptopa soğutucu için olarak şunu düşünüyorum ne dersiniz iş görür mü? Öneride bulunabilirsiniz belki almak isteyen arkadaşlarda olur yararlanırlar.

m.n11.com
    Laptop Soğutucu - Laptop & Netbook Soğutucu - n11.com
    https://m.n11.com/trust-20817-gxt-278-laptop-gaming-oyun-sogutucu-ve-gaming-mouse-P200124617

• quote:

Orijinalden alıntı: gunman233

Bazılarında coil whine ciddi oranda daha mı fazla gerçekten, yoksa kulakları mı çok hassas bilemiyoruz yan yana deneme şansımız olsaydı keşke. Şuan gayet iyi çok çok düşük bir sees biz duyamıyoruz bile dikkat etmedikçe. Rahatsız olan tabi değiştirsin ancak umarım pişman olmazlar. Kaldı kı bu sesin ekran kartına vs bir zararı yok bobinler sağlıklı çalışır. Bu laptopa özgü bir ses de değil. Biri farkedene kadar diğerleri dikkat etmiyordu bile, furya oldu daha sonra biz bile kıllandık :)
    Gerçek ROG serisi olmadığını bilerek aldık zaten ilk mesajda belirtmiştim FX502 serisi olduğunu, o açıdan kandırılmış gibi hissetmedik ama tabi Asus'un ve özellikle satıcıların yaptığı yanlış, koydukları başlık hatta bazılarında resimler bile hatalıydı, kasten kandırmak için yaptıklarını sanmıyorum adamlar kutuyu açıp laptopa bakmamıştır bile başlarda, bölgeye özel ROG ismini görünce öyle sanmışlardır, sonra değişmiş zaten.
    Başka laptop bakan arkadaşlar iyi araştırsın. Fiyat/performans laptoplarını araştırdım hepsinde bir veya adha fazla sorun var, pahalı modeller bile mükemmel hatasız değil. Umarım istediğiniz modeli bulur, yağmurdan kaçarken doluya tutulmazsınız. Oyun oynamak istiyorsanız ne yapın edin 1050ti eltına düşmeyin. 1050 2gb modelinden ise mutlaka uzak durun. 1050 4gb olabilir en kötü şartlarda..

Bobinlerin teli düzgün sarılmadığı için bu ses çıkıyormuş.

Bende ilk gün azdı.

10. Gün çok arttı

• quote:

Orijinalden alıntı: RoadMonster

Ben iade verdim kurtuldum, darisi hepinizin basina.

Bugun olmaz, ama yarin cizirdar uzer. Yeni bir makine bakin bence.

Benim laptop serviste daha bekliyor.

Belgeler hazır.

Gelsin bakalım.

• Arkadaşlar bu problemi baya baya sorunmuş gibi gözünüzde büyüttünüz. Yok şimdiden iade edin kurtulun, yok daha sonra cızırdarsa büyük problem vs. Aldığım günden beri bu ses var. 20 Aralıkta almıştım. Yani 45 güne yakındır kullanıyorum. 3300 liraya 1050Ti konforunu yaşıyoruz, abartıldığı kadar kötü bir kasası yok (klavyesi mükemmel hatta). Coil Whine sesini bu konuda farkeden 2. kişiyim. İlk sayfalarda da yazmıştım. Ama bu sesin kulağınızı tırmalaması için baya takıntılı olmanız gerekiyor. Sanki düne kadar hard diskli bilgisayar kullanmıyor muyduk? Bundan çok daha sesli çalışıyordu. 45 günde hala içime sinmeyen tek özelliği ekranı. Hala çöp hala çamur bir kalitesi var. Ama bu bilgisayar bana 6-7 saat Pubgyi 80 derecenin üstüne çıkmadan 60-70 fps den düşmeden oynatıyorsa, Fifa 18 i en ufak bir performans sorunu yaşamadan ultrada ve en yüksek özelliklerde oynatıyorsa ben bobin sesini falan takmam açıkcası.

Lütfen eleştiri yaparken gerçekçi olalım. Bu paraya bundan daha mutlu edecek ne alabiliriz. Dell 7577 bu cihazdan 700 lira pahalı. Konusunda sorundan geçilmiyor. IPS ekranı var kabul, ama vasatın bile altında. Bence kötü bir tasarımı var ama bu konu öznel tabi. 700 liraya değer mi iyi tartalım. Cihazın ROG şeklinde satılması büyük saçmalık. Ama ben almadan önce bu durumu biliyordum. Bilgisayarı almak isteyip de konuyu okuyanlar bu karamsar tabloya aldanmasın. Bu kadar eleştiriyi haketmiyor. Normaldir bazılarını huylandırabilir bu ses fakat bu kadar takıntılı olacaksak her teknolojik alette sıkıntı yaşarız.

• quote:

Orijinalden alıntı: hahahahuhuhu

Arkadaşlar bu problemi baya baya sorunmuş gibi gözünüzde büyüttünüz. Yok şimdiden iade edin kurtulun, yok daha sonra cızırdarsa büyük problem vs. Aldığım günden beri bu ses var. 20 Aralıkta almıştım. Yani 45 güne yakındır kullanıyorum. 3300 liraya 1050Ti konforunu yaşıyoruz, abartıldığı kadar kötü bir kasası yok (klavyesi mükemmel hatta). Coil Whine sesini bu konuda farkeden 2. kişiyim. İlk sayfalarda da yazmıştım. Ama bu sesin kulağınızı tırmalaması için baya takıntılı olmanız gerekiyor. Sanki düne kadar hard diskli bilgisayar kullanmıyor muyduk? Bundan çok daha sesli çalışıyordu. 45 günde hala içime sinmeyen tek özelliği ekranı. Hala çöp hala çamur bir kalitesi var. Ama bu bilgisayar bana 6-7 saat Pubgyi 80 derecenin üstüne çıkmadan 60-70 fps den düşmeden oynatıyorsa, Fifa 18 i en ufak bir performans sorunu yaşamadan ultrada ve en yüksek özelliklerde oynatıyorsa ben bobin sesini falan takmam açıkcası.

Lütfen eleştiri yaparken gerçekçi olalım. Bu paraya bundan daha mutlu edecek ne alabiliriz. Dell 7577 bu cihazdan 700 lira pahalı. Konusunda sorundan geçilmiyor. IPS ekranı var kabul, ama vasatın bile altında. Bence kötü bir tasarımı var ama bu konu öznel tabi. 700 liraya değer mi iyi tartalım. Cihazın ROG şeklinde satılması büyük saçmalık. Ama ben almadan önce bu durumu biliyordum. Bilgisayarı almak isteyip de konuyu okuyanlar bu karamsar tabloya aldanmasın. Bu kadar eleştiriyi haketmiyor. Normaldir bazılarını huylandırabilir bu ses fakat bu kadar takıntılı olacaksak her teknolojik alette sıkıntı yaşarız.

Hdd sesi ile Coil Whine ne alaka? Hdd çalışırsa ses yapıyordu. Kulak tırmalıyacak bir ses değil fan gibi çıkıyordu.

Bu cızırtı webde gezerken dahi oluyor. 3,5 k bilgisayarda bu kusurdur. Sorunsuz ekran kartı ile değiştirilmesi lazım.

• hahahahuhuhu kullanıcısına yanıt
    Hislerime eksiksiz tercüman olduğunuz için teşekkür ederim hocam.Şahane yorum.

Konuyu ilk açıldığından beri takip ediyorum, özellikle şu son mesajlar beni oldukça güldürdü, aynı cihaza bende sahibim arkadaşın birisi bende coil whine var sizdede varmı diye sormasa ben o sesi fandan geliyor sanıyordum, rahatsız olan arkadaşlar çok ince titizliğe sahip herhalde diye düşünüyorum ve sanki ürün berbat izlenimi yaratılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cehester -- 3 Şubat 2018; 1:49:14 >
    Cihazı almadan önce konuda baya takılıyordum, aldıktan sonra sadece öyle bakındım. Normalde kulaklıkla GTA5 ve PUBG oynuyorum, fan sesinden duyma imkanım bile olmuyor, zaten browserde gezerken de kulaklık takıyorum. Coil Whine bende de var, ama burada okuyana kadar farketmedim bile, geceleri bazen steam vb açık kalıyor, ondada güç tasarrufu modunu açıyorum, ses yok oluyor nerdeyse.

Edit: Gta online oynayan varsa, bende bazen oyun 13 fps e sabitleniyor. Genelde arkada discord açıkken veya çok alt tab yaptığımda oluyor. Sonra kendiliğinden düzeliyor, bazen de Windows tuşu basılı kalıyor, mesela W+R Çalıştır ı açar, bende R ye basınca direk çalıştır açılıyor, kullanıcının bağlantısını kes deyince düzeliyor. Benzer sorunlari yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akzidenz -- 3 Şubat 2018; 2:16:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

quote:

Arkadaşlar bu problemi baya baya sorunmuş gibi gözünüzde büyüttünüz. Yok şimdiden iade edin kurtulun, yok daha sonra cızırdarsa büyük problem vs. Aldığım günden beri bu ses var. 20 Aralıkta almıştım. Yani 45 güne yakındır kullanıyorum. 3300 liraya 1050Ti konforunu yaşıyoruz, abartıldığı kadar kötü bir kasası yok (klavyesi mükemmel hatta). Coil Whine sesini bu konuda farkeden 2. kişiyim. İlk sayfalarda da yazmıştım. Ama bu sesin kulağınızı tırmalaması için baya takıntılı olmanız gerekiyor. Sanki düne kadar hard diskli bilgisayar kullanmıyor muyduk? Bundan çok daha sesli çalışıyordu. 45 günde hala içime sinmeyen tek özelliği ekranı. Hala çöp hala çamur bir kalitesi var. Ama bu bilgisayar bana 6-7 saat Pubgyi 80 derecenin üstüne çıkmadan 60-70 fps den düşmeden oynatıyorsa, Fifa 18 i en ufak bir performans sorunu yaşamadan ultrada ve en yüksek özelliklerde oynatıyorsa ben bobin sesini falan takmam açıkcası.

Hdd sesi ile Coil Whine ne alaka? Hdd çalışırsa ses yapıyordu. Kulak tırmalıyacak bir ses değil fan gibi çıkıyordu.

Bu cızırtı webde gezerken dahi oluyor. 3,5 k bilgisayarda bu kusurdur. Sorunsuz ekran kartı ile değiştirilmesi lazım.

Sayın hocam. Hard disk bilgisayarı kullanırken çoğu zaman ses çıkaran bir donanım parçası. Siz ne kullandınız bilmiyorum ama bende Lenovo Y50 vardı cazır cuzur hard diskle yaşadım 2 yıl. Hiç fan sesi gibi pürüzsüz bir ses değildi. Hard disk sesi müzik dinlerken bile duyulabilen bir ses. Coil Whine ancak gecenin sessizliğinde duyuluyor. Böylesine acımasız eleştirilerden sonra tavsiyeniz de olmalı. Ne yapalım bu kadar paramız var ne alalım? Bundan mantıklı bir cihaz öneriniz varsa söyleyin. Coil Whine yüzünden vazgeçilecek bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Hele o son sayfalardaki iade edin kurtulun havası çok çok saçma.

• Hocam Windows sürümünüz nedir ve lisanslı mıdır öğrenebilir miyim?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: madrid2017

quote:

Sayın hocam. Hard disk bilgisayarı kullanırken çoğu zaman ses çıkaran bir donanım parçası. Siz ne kullandınız bilmiyorum ama bende Lenovo Y50 vardı cazır cuzur hard diskle yaşadım 2 yıl. Hiç fan sesi gibi pürüzsüz bir ses değildi. Hard disk sesi müzik dinlerken bile duyulabilen bir ses. Coil Whine ancak gecenin sessizliğinde duyuluyor. Böylesine acımasız eleştirilerden sonra tavsiyeniz de olmalı. Ne yapalım bu kadar paramız var ne alalım? Bundan mantıklı bir cihaz öneriniz varsa söyleyin. Coil Whine yüzünden vazgeçilecek bir cihaz olduğunu düşünmüyorum. Hele o son sayfalardaki iade edin kurtulun havası çok çok saçma.

6 yıl asus n53sv kullandım. Hdd sesi pürüzsüzdü. Bobinden gelen cızırtı kulak tırmalıyor.

İkisi birbirinden çok farklı.

Bazı kişilerde yok.

Bazı kişilerde çok az.

Bazı cihazlarda fazlasıyla var.

Sadece dosya koplama ve oyun yükleme yaparken hdd den ses geliyordu. Müzik dinlerken sadece hoparlör den müzik sesi çıkıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madrid2017 -- 3 Şubat 2018; 4:12:40 >

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.