Şimdi Ara

Anadil gibi ingilizce öğrenilebilir mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
12
Favori
29.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .Kratos

quote:

Orijinalden alıntı: Blitzkrieger

kaşskfşksafs birde şu var beynimizin %2 ya da %3 ünü kullanıyoruz. kim inandırıyor böle şeylere sizi yahu

kedi olalı fare tuttun.gitar arkadaşım insan beyninin kaçta kaçını kullanır diye bir şey yoktur.insan beyninin tamamını kullanır.beynin her bölgesi farklı işlevler için çalışır.allahın izniyle ana dilim İngilizce olucak.kıskananlar çatlasın

Çatık kaşlı .Kratos

benim sözlerim senin için geçerli değil, sen konuşamazsın,

Birde Dil ile Din işlerini birbirine karıştırma. Hadi git oyununu oynamaya devam et:)

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Orijinalden alıntı: Classmen34

Klavye örneği çok güzeldi. Durum kesinlikle böyle.
    Hiç birşey içinde geç değildir aynı zamanda. Bir konuyla ilgili mükemmel olamasakta, o yolda harcanan zaman değerlidir.

Bir de şunu ekleyeyim, yazıyı yazalı uzun zaman olmuş :)

Karakter olarak mükemmelliyetçi olmayan ve hata toleransı düşük insanlar bir dili çok daha çabuk öğrenip, konuşabilmektedir. Nedeni ise;

Bu insanların genel olarak düşüncesi aman hata yapmıyayım aman yanlış söylemeyeyim, bir dili öğreniyorsam, orada yaşayan insanlar gibi çatır çatır anlaşılmayacak şekilde aksanıyla konuşayım mantığı olduğu için, kompleksli olmayan kişiler hata yapa yapa doğru yolu çok daha çabuk bulurlar ve dili öğrenme hızları daha yüksektir.

hocam sanırım "hata toleransı yüksek insanlar" demek istediniz

ancak görüşünüze katılmıyorum zira bahsettiğiniz tipte insanların dil öğrenmek yeterince azime sahip olmadıklarından öğrenmelerinin daha yavaş olacağını düşünüyorum

• krotos anadil gibi öğrenme de şöyle öğren yahu, öpte başına koy :)

Suriyelinin ielts sınavı;
    http://www.youtube.com/watch?v=z80And171xE
  • bu konuyla ilgili son bir şey daha söyleyecem ve bir daha gelmeyecem.ekşi sözlükten Türkçeyi unutmak başlığına girin en altta justinianusuntorunuyumdediminanmadilar adlı üyenin yazısını okuyun.bilimi bir kenara bırakıp insanın gerçektende başına gelebilecek bir hadiseyi okuyun.

CCC İngilizce ana dilim olucak CCC
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Kratos

bu konuyla ilgili son bir şey daha söyleyecem ve bir daha gelmeyecem.ekşi sözlükten Türkçeyi unutmak başlığına girin en altta justinianusuntorunuyumdediminanmadilar adlı üyenin yazısını okuyun.bilimi bir kenara bırakıp insanın gerçektende başına gelebilecek bir hadiseyi okuyun.

CCC İngilizce ana dilim olucak CCC

Adam geleceği görmüş. Son yazısı olmuş gerçektende
  • Yngilizce okutmany olarak söylüyorum, mümkün de?il. Bir ingilizin senin Yngiliz olmadigini anlayamayacagi kadar ö?renmek mümkün ama ana dil seviyesinde mümkün de?il.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2kol3bacak kullanıcısına yanıt
    Kardeş kusura bakma da tam olarak ne hakkında konuştuğunu bilmiyorum. Ben tabula rasa felan bilmem. Ayrıca felsefeyi de her zaman saçma bulmuşumdur. Tamamen maddelere inanırım neyse. Tanıdığım bir arkadaşım var kendisi suriye asıllı 9 yaşında türkiyeye gelmişler. Türkiyede büyümüş tabii ki. Şu an iddia ederim Türkçe'yi senden iyi konuşuyordur. Anadilde düşünme olayı da saçmalamışsın kusura bakma. Almanyada kızkardeşim var. Çocukları orada büyüdü tabii ki. İlk olarak aile içinde Türkçe konuştular ve hala konuşuyorlar. Ama çocuklar okula gittiği için veya dışarıya çıktığı için Almanca daha ağır basıyor.
  • 2kol3bacak kullanıcısına yanıt
    Filozofları neden savunup duruyorsunuz anlamadım ama eğer kesin bir sonuca varmak istiyorsanız deneyin lütfen daha sonra kesin konuşun. Ama deneseniz de başarısız olacaksınız çünkü felsefik önyargılarınız var. Siz de bilirsiniz ki önyargıları yıkmak çok zordur. 18. yüzyılda yaşamış bir insanın fikirlerini bu kadar kesin bir şekilde kabul etmeniz de şaşırtıyor doğrusu. 21. yüzyıldayız biraz çevreye bakın lütfen. Hiç mi birini ingilizceyi anadili gibi konuşurken görmediniz? Tabi ses tonlamada ufak tefek farklılıklar olabilir. Aksan farkı diyorum yani. Bir doğulu Türk ve bir batılı türk de aynı türkçeyi konuşmuyor sonuçta. Ama bu demek değil ki onların ana dili değil.
  • tief T kullanıcısına yanıt
    Kardeşim sana şu kadar söyleyeyim. Konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama ben bu metodu yaklaşık 5 aydır uyguluyorum ve gerçekten güzel bir ilerleme elde ettiğime inanıyorum(Yani en azından kursa gitsem bu kadar başarılı olamazdım doğrusu) Kelimeleri hafızanda canlandırırken Türkçe düşünme sadece ingilizce. Mesela table derken bu table aslında masa ile eşanlamlıymış gibi. Yani hafızanda masa kelimesini canlandırma , Masanın görünümünü oluştur. Create a imagine of the table. Mesela türkçeye bak. Çok nadir kullanılan kelimelerimiz var. Mesela malik dediğinde bunun anlamını belki biliyorsundur. Ama bunu ilk gördüğünde kafanda bunu kendine açıklama ihtiyacı hissedersin aynen ingilizce gibi. Ne kadar çok tekrar o kadar iyi kazan. Use it or lose it. Dediğim bibi kullan ya da unut.
  • merhaba arkadaşlar , yeni bir website buldum , ingilizce altyazılı türk filmlerini paylaşıyorlar .www.altyazidunyasi.com , here you go theres a a website that share turkish movies with english subtitles
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstgms31

merhaba arkadaşlar , yeni bir website buldum , ingilizce altyazılı türk filmlerini paylaşıyorlar .www.altyazidunyasi.com , here you go theres a a website that share turkish movies with english subtitles

Sağol dostum gerçekten güzel ve farklı bir paylaşım..
  • Turkceyi ogrendigimiz kadar derinlemesine ogrenemeyiz bence baska bi dili

• Kesinlikle mümkün, fakat bunun için İngilizceyi iyi seviyede öğrendikten sonar İngilizcenin konuşulduğu bir ülkede belli bir sure yaşamak gerekir.
  • 38:37'de Aj Hoge anadil gibi İngilizce konuşma konusunda bir soruyu cevaplıyor.

A.J. Hogeyoutube
    The Effortless English Show, Season 1, Episode 3
    http://www.youtube.com/watch?v=xbdTeRTmLhA#t=2329

• Mümkündür. Tabi orada yaşamanız şart. Türkçe'yi de biraz unutacağınız için artık anadiliniz ingilizce olabilir. 14 yaşında Belçika'ya gitmiş bir akrabam var ve 17 senedir orada. Tamamen anadili değişti.
  • mümkündür fakat orda bi 5 sene kalırs
    anız.Türkiyedeyse imkansız.

• öğrenilir ama arkadaşların dedigi gibi yurt dışında belli bir süre kalman lazım türkiyede ancak belli seviyelere kadar gelinebiliyor bu acı ama gerçek eger çok küçük yaşlarda başlamışsanız türkiyede de öğrenme olasılıgı yüksek ama ortaokul lise vs.. iyi okullarda okumuş olmak gerekiyor yoksa sıradan bir düz lisede bu mümkün degil mesela 20-25 yaşında ingilizceyi sıfırdan öğrenenler var bunun için çok çaba harcamak gerekiyor bir tanıdıgımdan örnek vereyim ne zaman böyle konular açılsa o örnegi veririm üniversiteye başladıgı zaman ing sıfırdı hazırlıktaki ingilizceyi bile veremedi okadar dersleri takip ettigi ve çaba harcamasına ragmen sonra baktı olmuyor eskişehirde ingilizce kursuna yazıldı ama kursa öyle çoğunlugun yaptıgı gibi bizim insanımız kurslara şu gözle bakıyor ben kursa başlayınca hemen öğrenecem sanıyor ama yok öyle bir şey sadece kendimizi kandırıyoruz sonra bu kursa gidersek evde inanılmaz derecede çalışıyordu ciddi bir mesai harcıyordu sürekli kelime ezberliyordu belki ezberledigi kelime sayısı en az 2000-2500 civarı vardır birkere ingilizce öğrenmek istiyorsanız kelime hazinesini genişletmek zorundasınız bazıları kelime ezberlemek doğru degil felan diyorda iyide kelime bilmeden nasıl olacak bu 2 sene kursa gitti ama o kursta inanılmaz derecede öğrendi belki öyle süper konuşamıyordu ama en azından yurt dışına çıktıgı zaman kendisini anlatacak yolunu bulacak kadar biliyordu sonra okulun son yılında bu arada kendisi mak mühendisliginde okuyordu yazın 2,5 aylıgına amerikaya gitti ama bu ona çok bir şey katmadı çünkü çok kısa bir süre nekadar öğrenebilirdi ki şunuda ekleyeyim yurt dışına böyle kısa süreli gittiginde ing öğrenecegini sananlar biraz kendini kandıror yani harcadıgınız para boşa gidiyor orada kursa felan gitmedi sadece gezmek için gitmişti sonra geldi okulu bitti askere gidip geldi bazı firmaların sınavlarına girdi iş için ama o zaman anladı ki ingilizceyi onların istedigi düzeyde bilmiyor çünkü öyle sınavlar mülakatlar yapıyorlar ki fazla uzatmayacam tekrar amerikaya gitmeye karar verdi yani bu sefer gidince öğrenmeden gelmeyecem dedi buradan kursu ayarladı californiaya gitti yaklaşık 1 yıl kaldı döndügünde ingilizceyi çok iyi şekilde konuşabiliyordu iş görüşmelerinde mülakatlarda rahat şekilde ingilizce konuşabiliyordu telefonda vs.. genelde söylerler telefonda ingilizce konuşmak çok zordur diye bunu niye anlatıyorum ilk önce öğrenmek istediginize inanıp çaba gösterip maddi olarakta biraz para harcamak zorundasınız sonuç olarak hepimiz belki orta sınıf ailelerden geliyoruz ana dilimiz ing degil türkiyede çevremizde sürekli ingilizce konuşan insanlarda yok bu durumda burada öğrenmek zorlaşıyor bu dedigim çocuk belkide ing en son öğrenecek insandı düşünün o yüzden elinizden geleni yapınca olur ama hızlandırmak için yurt dışı daha mantıklı ama sıfır düzeyde de gitmemek lazım
    türkiyede ben ingilizceyi çok ii biliyorum diyen bile yurt dışına çıkınca hiçbir şey bilmedigi anlıyor buan çok ii üniversitelerden mezun olanlarda dahil birde nekadar oraya gidipte öğrenseniz üstüne sürekli bir tuğla koymadıgınız konuşmadıgınız sürece köreliyorsunuz bizim en büyük şansıznızlıgınız bu çevremizde bu dili sürekli kullanacagımız insanlar olmayışı o yüzden kendinizi ifade edebilecek kadar bile öğrenebiliyorsanız şanslısnız illaki ana diliniz gibi konuşmak için çabalamayın

• Bilimsel olarak bir dilin anadil gibi konuşulabilmesi için 7-13 yaş arasında öğrenilmesi lazım. 2 . dilden bahsediyorum. Aksan vs vs her şey.

Ama yurtdışında yaşarsan ya da en azından en az 6 ay-1 sene geçirirsen tabii ki tek başına baya etkili olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

Hikayedir. İmkansızdır. Beynin ana dil dışında düşünemeyeceği deneysel olarak kanıtlanmıştır.

İsterseniz 7 yaşınızda ingiltereye taşının yine de anadilinizde düşünürsünüz 100 yıl yaşasanız bile. Beyin size bunu söyletmez fakat düşünme biçiminiz ve beyninizin sinyalleri algılaması anne karnından başlar ve ilk 7-11 sene devam eder öğrenmeye.

Isterseniz Tabula Rasa (David Hume) ve Noam Chomsky ve "Dil Edinim Aygıtı (Language Acquisition Device-LAD)" terimlerini araştırın az çok bilgi edinebilirsiniz daha detaylı.

/>

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.