Anadolu Efsaneleri Sivas efsane yarattı Kayseri Anadolu'nun beyidir.Gaziantep Anadolu'nun devidir.Bursa Türkiye'nin futbolcu fabrikasıdır….. Müzelerinde ise 10 Türkiye 2.lig şampiyonluğundan başka olsa olsa ancak bir Fortis Türkiye kupası vardır Nasıl ağalık, paşalık, Beylik ,efsanelikmiş pek anlayamadım. Ha haklarını yemeyelim. Müzelerinde beklide TSYD ve Muhtarlık turnuva Kupası da olabilir..
Bunların biri Türk futbolunda efsane yaratıyor, biri Anadolu'nun devi, biri kralı, bir diğeri bilmem nesi oluyor? Kayseri 3 maç arka arkaya kazandı Chalse' kadar hava yaptı Ya ligi beklide 3.sırada bitirecek olan Sivas… O da , Anadolu'nun efsanesi olmuş… Ya 3 .sezon önce 2.lige düşen ve bu sezon da kümede zorla kalan Bursa” Onlarda Futbolda ihtilal yapmışlarmış…. Bir dönem de,Gaziantep ve Gençlerbirliği aynı havadaydı… 40 yılda 1 kez şampiyonluk mücadelesi yaptılar, hedefleri Trabzon oldu. Niye Trabzon havuzdan onlardan fazla pay alıyormuş. Onların Trabzon'dan ne eksiği varmış? Es kaza süper ligi ilk 6.sırada bitiren zaten, ya bey, ya ağa, ya paşa ,olup Trabzonla boy ölçüşmeye, kendilerini Trabzonla kıyaslamaya başlıyorlar. Hiçbirinin ağzından G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş neden havuzdan bizden fazla pay alıyor değdiğini duydunuz mu? Kayserispor1966 da kuruldu. Müzesinde ki tek kupa ,önceki gece aldıkları Fortis Türkiye Kupası Trabzonspor'un Avni Aker'de çimlere gömdüğü Barcelonalar ,İnterler Lyonlar Liverpollarla bırakın Avrupa Kupası maçı oynamayı eskaza bir hazırlık maçı oynasalar ya, kıyamet kopacak
Türkiye'nin Macaristan zaferi gibi 40 yıl onla övünürler.. 42 yılda bir tek resmi kupa… Alkışlar Anadolu beyi Kayseri'ye!. Eee… nede olsa 42 yılda bir tek kupa. Trabzon havuzdan niye onlardan fazla pay alacakmış…. G.Birliği Gaziantep bir dönem şampiyonluk yarışı yaptılar.Rakamla da1 Onlar tarihlerinde 1 dönem zirve mücadelesi yaparken Trabzonspor'un müzesinde onların almak için mücadele ettiği kupadan 6 tane vardı. Onların yanına eklenecek,en az 4 Süper Lig Şampiyonluk Kupası da ,çeşitli entrikalarla engellendi. 42 Yılın en az 32sini ligin zirvesinde geçiren 6 kez ilk sırayı alan bir takım 42 yılda sadece bir Fortis Kupası bulunan Kayserispor 'dan Havuzdan niye fazla alacakmış Trabzon? İşte bu yüzden alacak Sizin TV ekranlarından izlediğiniz takımları Trabzon Avni Aker'de 'lakerda' yapıyordu Trabzon'da Ligi 2 .sırada bitiren futbolcular başarısız, ligi 2.sırada bitiren hocalar kovulurken, ligi üçüncü bitiren takım efsane, hocası da adeta Marinho ilan ediliyor. Arada ki fark budur işte Trabzon havuzdan niye fazla alıyormuş
Onlar Şampiyonluk kupasının rengini dahi bilmezken Trabzon'un 6 tane kupası vardı
Müzesinde 2 ve 3.lig şampiyonluk kupası bolca bulunan kulüplere Havuzdan fazla pay vermezler Siz kötü oynayan bir futbolcunuzsa milli olmuş çok kaliteli bir futbolcunuzdan daha fazla yıllık ücret öderseniz Havuzdanda fazla apay alırsınız….
cok guzel bir yazi
quote:
Niye Trabzon havuzdan onlardan fazla pay alıyormuş. Onların Trabzon'dan ne eksiği varmış? Es kaza süper ligi ilk 6.sırada bitiren zaten, ya bey, ya ağa, ya paşa ,olup Trabzonla boy ölçüşmeye, kendilerini Trabzonla kıyaslamaya başlıyorlar. Hiçbirinin ağzından G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş neden havuzdan bizden fazla pay alıyor değdiğini duydunuz mu?
Yalanda değil..Ben doğduğumdan beri Trabzon büyük sayılıyor..Bir tek Şota'nın gol kralı oldugu yıl trabzon son haftalara şampiyonluk adayı olarak girdi..
Gs FB BJk tabiki daha fazla pay alacak..Taraftarı çok ligtv alan onların maçlarını izlemek için alıyor..Ama trabzon trabzonlu olmayıp(veya karadenizli) trabzonu tutan kaç kişi var?
KAYSERİSPOR 3-4 SEZONDUR TRABZON'U EZİYOR. KAYSERİDEKİ 4-2' LİK MAÇI NE ÇABUK UNUTTUNUZ VEYA GEÇEN SEZON KUPADA TRABZONU TRABZONDA 3-0 GEÇTİĞİMİZİ NE ÇABUK UNUTTUNUZ. KUSURA BAKMAYIN ARKADAŞLAR AMA TRABZON EFSANESİ BİTTİ. KAYSERİSPORUM SİZİ BÜTÇESİYLE STADIYLA ŞEHRİYLE HER YÖNÜYLE SOLDA BIRAKIR.
BAŞARILAR GELİR GEÇER ASALETİN BİZE YETER!!! TRABZON ARTIK BUNU SÖYLER ANCAK
SAYGILARIMLA...
olimpiyat stadinda oynanan turkiye kupasi finalinda yaklasik 50 .000 kisi vardi benim yanimda mardinlisi de vardi alanyalisi da trabzon sadece karadeniz olarak degil turkiyenin her yaninda istanbula kafa tutan takim olrak gorulmustur ve tutulmustur basari azaldikca yeni nesiller ister istemez kim basariliysa ona yoneliyor
diger mesaja ise sadece guldum ama gece gece iyi geldi cunki burda saat 23:45 trabzona gidince yolun duserse muzesine git bir bak ve mumkunse tuttugun takimin bir sampiyonlugu olsun formasinda basari bir iki macla kiyaslanamaz
kaldi ki son onerim bizim diger istanbul takimlariyla oynadagimiz maclarda aramizda fazla fark yok tavsiye ederim istatistik guzel bir bilim dalidir
sevgiler canim ulkem az kaldi
quote:
Orjinalden alıntı: RccP
quote:
Niye Trabzon havuzdan onlardan fazla pay alıyormuş. Onların Trabzon'dan ne eksiği varmış? Es kaza süper ligi ilk 6.sırada bitiren zaten, ya bey, ya ağa, ya paşa ,olup Trabzonla boy ölçüşmeye, kendilerini Trabzonla kıyaslamaya başlıyorlar. Hiçbirinin ağzından G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş neden havuzdan bizden fazla pay alıyor değdiğini duydunuz mu?
Yalanda değil..Ben doğduğumdan beri Trabzon büyük sayılıyor..Bir tek Şota'nın gol kralı oldugu yıl trabzon son haftalara şampiyonluk adayı olarak girdi..
Gs FB BJk tabiki daha fazla pay alacak..Taraftarı çok ligtv alan onların maçlarını izlemek için alıyor..Ama trabzon trabzonlu olmayıp(veya karadenizli) trabzonu tutan kaç kişi var?
Arkadaşım Sen Genç Yaşta Bunadıysan Elden Ne gelir Sen aklı başında Bir arkadaşdın 2003-2004 2004-2005 sezonlarını nasıl unuttunuz işinize gelmeyen tarih nasıl unutuluyor Bizde diyelim Gs 6 yıldır Avrupa da bi icraat yapmadı nasıl oluyorda Avrupa fatihi falan oluyor Nalıncı keseri gibi yontmayın Gelsin Anadoludan 6 şampiyonluk 7 kupa dan fazla olan takım Verelim Koltuğumuzu Liverpool 15 senedir Şampiyon olamyor ligde ne yapalım Liverpoolun Tarihini yokmu sayalım ingilterede Cem papilalı fb şampiyonluğunu falan Sen 3 sene öncesini Hatırlamyorsun da biz sana nasıl anlatılım ki 50 yıllık lig tarihinde Trabzonun başarılarını
Rccp Senin için ekstra Ekleme Yapayım Boston Celtics Efsanesini Boş Vermek gibi bir şey senin yaptığın en fazla üst üste şampiyon olan takım bizim gibi uzun zamandır şampiyon olmuyor Ama Efsanesinden hiç bir şey kaybetmiyor kimsenin gözünde Aradan Seneler Geçti Boston Tekrar Playofflarda saldırıyor Büyük Takımların böyle dönemleri olabilir Kaldıki 24 yıldır şampiyon olamıyoruz ama 3 yıl oldu en son şampiyonluk kavgası verdiğimiz sene
@38 daha 1. Lige çıkalı 4 sene oldu o da Erciyesmi çıktı Kayserimi çıktı al tekke ver külah oldu 50 yıldır ilk defa kupa alıyorsunuz utanmadan gelip Trabzonspora Laf ediyorsunuz Allahtan Korkmuyorsun Kuldan Utan 50 yılda 1 kupa ile mi Büyük oluyorsunuz
1967 de kurulmuşuz 1974 de birinci lige çıkmışız Sene 2008 ortalama 34 yıldır ligdeyiz 6 defa şampiyon olmuşuz ortalama 5.5 yılda 1 defa şampiyon olmuşuz Bursa gibi Ekonomik olarak güçlü Ankara Gibi Başkent İzmir Gibi en büyük şehirler Kocaeli Sakarya gibi Sanayi ve Futbol Şehirlerinin Takımları Asönsör hüviyetinden sıyrılamamışken işi gücü bıraktınız Trabzona kafayı taktınız entresan işler 3 yıllık bir durgunluk lanet bir yönetim süreci ama ölümüz bile 10 binlere oynuyor içerde dışarıda keşke çıksa anadoludan da başka şampiyonlar büyük takımlar Ama çıkmaz Anadoludan şampiyon Trabzonspor şampiyon olmadıkca Zira Şehrinde İstanbul Takımının Taraftar büroları olan İstanbul Takımıyla yaptığı maçda evinde misafir konuma gelen şehirlerden anca intertoto takımı çıkar yada ömrü hayatında bir kupa kazanan takımlardan Büyük takım falan diye bahsetmeyin Komik Oluyorsunuz
BİZDE ONDAN 7 TANE VAR 6 DA LİG ŞAMPİYONLUGU 10 LARCADA CUMHURBAŞKNALIGI FALANDI FİLAN DI STADMIŞ 30 BİN KİŞİLK STAD YAPTINIZ İÇİNİ 3 MAÇ HARİÇ DOLDURAMAZSINIZ
BİZ DE YAPIYORUZ ÇOK DAHA İYİSİNİ BANA KUMDAN ÇİMENTODAN BAHSETME KUPADAN BAŞARIDAN BAHSET KOÇUM
TS'nin en çok takdir ettiğim yanı: Kendi şehrinin büyük çoğunluğu TS'yi tutuyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Malazgirt
TS'nin en çok takdir ettiğim yanı: Kendi şehrinin büyük çoğunluğu TS'yi tutuyor.
trabzonun en az %90 trabzonludur trabzon 900 bin nüfüslu bir şehir ve şehir dışında yaşayan 3 milyon trabzonluvar ve bunu araştırmalar göstermiştir ki istanbulda en çok trabzonlu var ve trabzonluların %90 trabzonsporludur kardenizinde %50 si trabzonludur
artık gençlerin bir kısmı bu durumu değiştiriyor gençer başarılı olanları tutuyor yani amaçları yok yarın trabzon başarılı olunca onlar da trabzona dönecek
Trabzon sadece trabzon şehrinin takımıda değildir bu takımı anadolunun her tarafından tutan var trabzon anadolu devrimi yapmış tek takımdır BİZ ANADOLU İÇİN ÇALIŞIYORUZ ANADOLU TAKIMLARI BİR BİRLERİYLE SEVGİYLE GEÇİNECEKLERİNE UFAK BİR BAŞARIDA TRABZONU GÖZLERİNE DİKİYORLAR BU NANKÖRLÜKTÜR BAŞKA DA BİRŞEY DEĞİL
En basit Örnek Sıcağı Sıcağın Fb maçından Sonra VİP tribününde Gs bayrağı açmaya çalışan Trabzona Yeni Atanan emniyet müdürünün Oğlu Darb edilmiştir. Tayyibin oğluda olsa Kimse TRabzonspor tribününde Başka takımın şampiyonluğuna şekil yapamaz
Kendi Tribününe Rakibinin Formalı Taraftarına ses çıkarmayan 4. Sıradakilere Duyrulur
BİZDE ONDAN 7 TANE VAR 6 DA LİG ŞAMPİYONLUGU 10 LARCADA CUMHURBAŞKNALIGI FALANDI FİLAN DI STADMIŞ 30 BİN KİŞİLK STAD YAPTINIZ İÇİNİ 3 MAÇ HARİÇ DOLDURAMAZSINIZ
BİZ DE YAPIYORUZ ÇOK DAHA İYİSİNİ BANA KUMDAN ÇİMENTODAN BAHSETME KUPADAN BAŞARIDAN BAHSET KOÇUM
vay vay klavye delikanlısına bakın koçum fln ne oluyo öyle? ilk önce doğru düzgün hitap etmeyi öğren anadolunun kralı trabzondur gerisi yalandır en büyük trabzondur... tamammı rahatladınızmı
vay vay klavye delikanlısına bakın koçum fln ne oluyo öyle? ilk önce doğru düzgün hitap etmeyi öğren anadolunun kralı trabzondur gerisi yalandır en büyük trabzondur... tamammı rahatladınızmı
Sen rahatlamışsındır Doğruları dile getirince Vicdanın Rahatlamıştır Arkadaşım Bana kayseriyi anlatma 10 senemiz geçti Çok şükür biliyoruz Kayseriyide neyse siz ne kadar Trabzona kin nefret beslenesiniz de Başınızda Trabzonun Yetiştirdiği bir Hoca Yine Transferlerinizin Kayserinin Bu durumlara gelmesinde Beyin olan insan Trabzonlu Süleyman Hurma Nedir bu sizde ki Trabzon Düşmanlığı anlamak zor
quote:
Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR
Rccp Senin için ekstra Ekleme Yapayım Boston Celtics Efsanesini Boş Vermek gibi bir şey senin yaptığın en fazla üst üste şampiyon olan takım bizim gibi uzun zamandır şampiyon olmuyor Ama Efsanesinden hiç bir şey kaybetmiyor kimsenin gözünde Aradan Seneler Geçti Boston Tekrar Playofflarda saldırıyor Büyük Takımların böyle dönemleri olabilir Kaldıki 24 yıldır şampiyon olamıyoruz ama 3 yıl oldu en son şampiyonluk kavgası verdiğimiz sene
@38 daha 1. Lige çıkalı 4 sene oldu o da Erciyesmi çıktı Kayserimi çıktı al tekke ver külah oldu 50 yıldır ilk defa kupa alıyorsunuz utanmadan gelip Trabzonspora Laf ediyorsunuz Allahtan Korkmuyorsun Kuldan Utan 50 yılda 1 kupa ile mi Büyük oluyorsunuz
Boston NBA tarihinin en efsane takımıdır..Trabzonun öyle şanlı bir tarihi yok..Eğer trabzon bostonsa fb gs ne 92dream team mi?
Trabzonun seyircisi bellidir..3büyükler kadar yoktur..herhangi bir anadolu takımı kadardır..kimseye tarihi yüzünden daha fazla para verilmez..
başarılı oldugu yıl alsın 3büyüklerden sonra en büyük parayı..ama her yıl trabzona daha fazla pay vermek demek diğer takımların hakkını yemektir..
maçkalımısın nesin sende efendi ol terbiyeni takın..adam gibi yaz ki adam saysınlar..
BEN ÇOK GÜZEL YAZIYORUM HERKESE ANLADIĞI DİLDEN EFENDİYE EFENDİ HADDİNİ BİLMEYENE DE NEYİ HAKEDİYORSA ONU YAZIYORUM onlar bundan anlıyorlar
Sen rahatlamışsındır Doğruları dile getirince Vicdanın Rahatlamıştır Arkadaşım Bana kayseriyi anlatma 10 senemiz geçti Çok şükür biliyoruz Kayseriyide neyse siz ne kadar Trabzona kin nefret beslenesiniz de Başınızda Trabzonun Yetiştirdiği bir Hoca Yine Transferlerinizin Kayserinin Bu durumlara gelmesinde Beyin olan insan Trabzonlu Süleyman Hurma Nedir bu sizde ki Trabzon Düşmanlığı anlamak zor
ne trabzon düşmanıyım ne trabzon karşıtıyım nede trabzonla bi alıp veremediğim var kaldıki sempati duymuyorum dersem yalan olur o derece!!! fakat çıkıpta kayseriye laf atılırsa o zaman savunmaya geçerim. kayseri tolunayın değil ertuğrul sağlamın sayesinde buralara gelmiştir ama s.hurma konusunda bişey diyemeyeceğim... trabzonun çok önemli başarıları vardır inkar edilemez elbet ama kayseri son 3-4 sezondur trabzonu geride bırakmıştır benim dediğim bu......
quote:
Orjinalden alıntı: mackali6116
BEN ÇOK GÜZEL YAZIYORUM HERKESE ANLADIĞI DİLDEN EFENDİYE EFENDİ HADDİNİ BİLMEYENE DE NEYİ HAKEDİYORSA ONU YAZIYORUM onlar bundan anlıyorlar
Ne diyelim işte saat 12esprileri senin gibi 8-10kişi yüzünden çıkıyor herhalde..
buradan millete haddini bildiriyorsun ha..Tartışma için açmışın doğru dürüst ne yazacagını bilmiyorsun..hakaretten başka yaptıgın birşey yok..7gün yedeğe çekileceksin ama seni ömürlük olarak klavyeden uzak tutmak lazım..
quote:
Orjinalden alıntı: mackali6116
şakamısın sen ya...
millete haddini bildirmek sanamı kaldı komik olma daha fazla küçülme. ''koçum'' lafını kullandığın an senin bitik bi insan olduğunu anladım zaten. hadi çıkta insanların sinirini bozma daha fazla
quote:
Orjinalden alıntı: RccP
Ne diyelim işte saat 12esprileri senin gibi 8-10kişi yüzünden çıkıyor herhalde..
buradan millete haddini bildiriyorsun ha..Tartışma için açmışın doğru dürüst ne yazacagını bilmiyorsun..hakaretten başka yaptıgın birşey yok..7gün yedeğe çekileceksin ama seni ömürlük olarak klavyeden uzak tutmak lazım..
En azından senin gibi bol keseden sallamıyor aşağıdaki yoruma bak bak gül.
quote:
Trabzonun seyircisi bellidir..3büyükler kadar yoktur..herhangi bir anadolu takımı kadardır..