Şimdi Ara

ANADOLU İMAM HATİP Mİ YOKSA DÜZ LİSE Mİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
24.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 8. sınıf'ı yeni bitirdim, bugün lise tercihleri başladı. OYP 355 benim. Bu puanla anadolu liselerine girmem imkansız .. İmam hatip'e gitmeyi hiç düşünmemiştim, direk düz liseye gidicektim ama imam hatip'e gitmemi istiyolar. :S Orda da istediğim mesleği olabilirmişim. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum da, yani onu olabilirmişim. Ama arapça dersleri falan var diye zorlancağımı düşünüyorum.. Ya Düz lise mi İmamhatip mi bi türlü karar veremedim lütfen yardımcı olun.

• Yapay Zekanın Yanıtı

ANADOLU İMAM HATİP Mİ DÜZ LİSE Mİ: HANGİSİ DAHA İYİ?

Lise eğitimi söz konusu olduğunda, Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL) ile düz lise arasında seçim yapmak zor olabilir. Her iki okul türünün de kendine özgü avantajları ve dezavantajları vardır. En uygun seçimi yapabilmek için her birinin özelliklerini iyi bilmen önemlidir.

Anadolu İmam Hatip Lisesi (İHL)

• Din eğitimine ağırlık verir.
    • Mezunlarına imam hatip, müezzin kayyım, vaiz gibi dini mesleklerde çalışma fırsatı sunar.
    • Hafızlık programı gibi dini alanlarda uzmanlaşma imkanı sağlar.
    • Dini değerleri benimseyen bir eğitim ortamı sunar.

Düz Lise

• Akademik eğitime odaklanır.
    • Öğrencileri üniversiteye hazırlar.
    • Geniş bir ders yelpazesi sunar, böylece öğrenciler ilgi alanlarına göre seçim yapabilirler.
    • Sportif ve sanatsal faaliyetler için daha fazla fırsat sağlar.

Hangisi Senin İçin Daha İyi?

Hangi okul türünün senin için daha iyi olduğu, ilgi alanlarına, kariyer hedeflerine ve kişisel değerlerine bağlıdır. İHL'ye gitmek istiyorsan, dine ilgi duymalı ve dini bir kariyer düşünmelisin. Düz lise senin için daha uygun olabilir, üniversiteye gitmeyi ve daha laik bir alanda kariyer yapmayı planlıyorsan.

Sonuç olarak, "imam hatip mi düz ortaokul mu daha iyi" sorusunun kesin bir cevabı yoktur. En iyi seçenek, senin bireysel ihtiyaçlarına ve hedeflerine bağlıdır. Her iki okul türünün de kendine özgü avantajları olduğundan, her birini dikkatlice değerlendirmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İmam hatiplerde bölüm seçme olanağın var yani normal liselerdeki gibi istek üzerine eşit ağırlıklı sözel sayısal olarak ayrılıyor sınıf açılıyor ayrıca normal meslek liselerinde böyle bir olanak yok.Yani tek farklılık din dersleri var.Yalnız bu dediklerim anadolu ihl. için düz olanları hakkında bilgi sahibi değilim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: shegill

Arkadaşlar 8. sınıf'ı yeni bitirdim, bugün lise tercihleri başladı. OYP 355 benim. Bu puanla anadolu liselerine girmem imkansız .. İmam hatip'e gitmeyi hiç düşünmemiştim, direk düz liseye gidicektim ama imam hatip'e gitmemi istiyolar. :S Orda da istediğim mesleği olabilirmişim. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum da, yani onu olabilirmişim. Ama arapça dersleri falan var diye zorlancağımı düşünüyorum.. Ya Düz lise mi İmamhatip mi bi türlü karar veremedim lütfen yardımcı olun.

bence kesinlikle imam hatipe gitmelisin. insanı çok iyi yetiştiriyorlar. örnek vermeyi pek sevmem ama bugün başkandan bakanlara bir sürü imam hatip mezunu var devletin başında. başbakan doğru düzgün bir üniversiteyi bitirmiş değil ama devleti nasıl idare edebiliyror. şimdi konuşmasına, duruşuna bakarsan başbakan nerede diğerleri nerede. yani sınava her yerde hazırlanırsın ama imam hatip lisesi bi nevi hayata hazırlar seni. hem düz liseye göre çok daha kaliteli öğretmen ve öğrenciler var orada..

• yeterince şakirt vvar ülkede, düz liseye git.
  • Hayata bakış açın, olaylara yaklaşma tarzın genel anlamıyla karakterinin şekilleneceği bir süreç olan ergenliğe yeni adım atmış durumdasın. Bu süreç içerisinde herhangi bir baskı görmesen dahi yaşının getireceği psikolojiyle zaten yeterince baskı altında hissedeceksin . Dindar bir ailede yetişmediysen, beş vakit namaz kılmaya, sure ezberlemeye dogmatik düşünce yapısına göre hareket etmeye (Kimse kızmasın, dinlerin dogmatik olduğunu ben söylemiyorum bu dinin kendi kendisini ve ilahiyatçıların onu tanımlama şekli. Yorumlanmaya ve değiştirilmeye kapalı olan her şey dogmatiktir.) alışık değilsen ciddi anlamda buhranlar (bunalımlar) yaşarsın. Kimse kimseyi kandırmasın, herhangi bir baskı yok demesin. Orada senden namazında olman, oruç tutman, kız arkadaş edinmemen beklenecek. Aksi takdirde büyük tepkilerle karşılaşacaksın. Sözün özü: Dinlerin insandan beklentisi kendi kurallarına göre yaşamandır. Dini eğitim veren bir kuruma gireceksen bu kurallara katı katıya bağlı şekilde yaşamayı şimdiden kabul etmiş sayılırsın. Eğer bu tip bir yaşantının içinden geliyorsan git. Senin için sorun olmayacaktır. Yok eğer özgürlükçü, sorgulayan ve sana verileni aklın süzgecinden iki defa geçirmeden kabul etmeyen bir yapın varsa kendine yazık edersin.

Lütfen kimse bana kızmasın. Elimden geldiğince tarafsız oldum. Din ve dini eğitim ile ilgili yazdığım şeyler siyasi değil felsefi yaklaşımlardır ve bunların doğruluğu din büyüklerince dahi kabul edilmektedir. Neticede Kur'an-ı Kerim'in hiçbir emri sorgulanmaya ya da reddedilmeye açık değildir. Koşulsuz şartsız kabul edilmelidir aynı şekilde her türlü değişime kapalı olduğu ve değişimlere karşı korunduğu kendi içerisinde yazmaktadır.

• quote:

Orijinalden alıntı: buluthakk

quote:

Arkadaşlar 8. sınıf'ı yeni bitirdim, bugün lise tercihleri başladı. OYP 355 benim. Bu puanla anadolu liselerine girmem imkansız .. İmam hatip'e gitmeyi hiç düşünmemiştim, direk düz liseye gidicektim ama imam hatip'e gitmemi istiyolar. :S Orda da istediğim mesleği olabilirmişim. Türkçe öğretmeni olmak istiyorum da, yani onu olabilirmişim. Ama arapça dersleri falan var diye zorlancağımı düşünüyorum.. Ya Düz lise mi İmamhatip mi bi türlü karar veremedim lütfen yardımcı olun.

bence kesinlikle imam hatipe gitmelisin. insanı çok iyi yetiştiriyorlar. örnek vermeyi pek sevmem ama bugün başkandan bakanlara bir sürü imam hatip mezunu var devletin başında. başbakan doğru düzgün bir üniversiteyi bitirmiş değil ama devleti nasıl idare edebiliyror. şimdi konuşmasına, duruşuna bakarsan başbakan nerede diğerleri nerede. yani sınava her yerde hazırlanırsın ama imam hatip lisesi bi nevi hayata hazırlar seni. hem düz liseye göre çok daha kaliteli öğretmen ve öğrenciler var orada..

master of the şakirt

• düz liseye gitmen gerektiğini düşünüyorum.imam hatip denilen okullardan en fazla imam çıkması gerektiğini düşünüyorum.sadece insanları o tarz okullara yönlendirmek için özel bir ayrılcalık konulmuş.düz lisede alacağın eğitim kesinlikle öğretmen olmanda daha faydalı olacaktır. buluthakk adlı üyeye katılmıyorum. arkadaşımızın olmak istediği meslekle en uzak okul imam hatiptir daha neyin peşindesiniz daha kaliteli öğretmenmişpehh.arapça öğretince o mesleğe uygun eğitim almamış insanlar yetiştirince kaliteli oluyor okullar.yapmayın lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir imam hatip mezunu olarak İmam Hatibi öneririm, düze de gidebilirsin senin tercihin ancak benimle aynı ortaokuldan mezun olup düz liseye yada anadolu lisesine giden arkadaşlarımın tamamı şu an çok kötü durumdalar bunların içinde bir tane sinema oyuncusu da var birçok filmde ve dizide rol aldı Sınav filmindeki kısa tombul çocuk Volkan Demirok bilirsiniz hemen hepiniz kendisi bile keşke imam hatibe gitseydim diye bana yakınıyor. Düz İmam Hatipten mezun olmama rağmen mezun olan arkadaşlarımın hepsi bir tanesi hariç iyi yerlere geldiler, üniversite bitirdiler, dürüst ve onurlu bir yaşam sürüyorlar, bir tanesi de kahramanca şehit oldu Allah rahmet eylesin. Sözün kısası, yalanın aldatmanın kandırmanın boş uğraşların en az olduğu yerdir genel itibari ile. Kendi görüşümdür sadece kendi tecrübelerimle söyledim genelleme yapmayınız istisnalar elbette vardır.
  • quote:

..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Explorer2001 -- 22 Ağustos 2012; 16:40:22 >
  • quote:

imam hatip e gitmeni tavsiye ederim ,eğitimi genelde kaliteli oluyor bir de sınıflar kız erkek ayrı old ıcın bır sınıfta sadece erkeklerle ders işlemek daha zevkli oluyor

• Düz liseye git kardeşim. İlk sene biraz zorluk çekersin çakalların arasında ama ikinci seneden sonra rahatlarsın. İmam hatip lisesinde erkeklerin arasında okuyacağına o çakallara bir sene katlan gitsin. Erkeklerin arasında okumak daha zevkli diyen arkadaşlarımız olmuş, gelişimini olumsuz yönde etkileyebilir bu - özellikle çevrende okuldan başka arkadaşın olmayacaksa - Bir de ülkeyi yönetenler imam hatip mezunu denmiş evet öyleler ama ülkenin gidişatı konusunda kimse şakirtler kadar iyimser değil. Kısacası bence doğru tercih düz lise olur. Benim yaptığım gibi şehri iyice araştırıp en iyi düz liseye kayıt yaptır. Ben öyle yapmıştım. Tabii düz lisenin en iyisinde de sınıfın düzeyi çok aşağılarda oluyor. Ama dediğim gibi ilk sene sıkıntı, sonraki 3 sene de rahatlık var.
  • bende bu sene sekizinci sınıfı yeni bitirdim. imamhatip e gitmeye karar verdim. zaten anadolu lisesine gitme imkanın yok bence imamhatip e git. hem normal lise derslerini hemde din derslerini öğrenmiş olursun. sonuçta gelecekte ne olacağını bilemezsin belki aldığın din dersleri çok işine yarar.
  • imam hatipe gitmeni hiç önermem düz liseye git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

yeterince şakirt vvar ülkede, düz liseye git.

Bu zekayla fikir mi veriyorsun?
  • Çok paran olsun istiyorsan imam hatip
  • İmam hatip derim ben.

Gelecek açısından iyi yatırım olur, baksanıza..
  • teknik lise derim ben. hem fizik,kimya, mat gibi dersleri görürsün hem meslek dersleri biraz ağır olur ama 2. yılında alışırsın. eğer hocalar felanda iyi ise biraz gayretle istedğin yere gidersi.
  • 4 gereksiz sene geçirmek için imam hatip iyi seçim
  • Imam hatip e gidersen cemaatten olursun sirtin yere gelmez hic ileride :D Ben olsam duze giderdim Imam Hatip pek bana gore degil....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.