Şimdi Ara

Polislik mi, mühendislik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet abiler sizce bu devirde ortalama bi üniversite de mühendislik okunur mu yoksa polis mi olunmalı? Fikriniz nedir?

Devlette mühendis olmak çok zormudur, o kadar çabalayıp edip işsiz kalmaktan korkuyorum açıkçası. Zengin olmak gibi bir hayalim de hiçbir zaman olmadı.

Mezuna kaldım yaş 18 olucak bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlamlı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hormonların ve gdo nun etkisi mi acaba
  • Öncelikle merhaba kardeşim, üniversite okuyup iş bulanda var bulamayanda. Bu bazı bölümlerde daha çok olsada bazılarında az olur. İş bulma konusu kendini geliştirmenle alakalı bir durumdur. Asla bir iş sana gelsin diye beklemeyeceksin. Sürekli kendini geliştirmek için uğraşacaksın. Mezun olduktan sonra asla maaşa bakma yok ben o kadar okudum ben bu parayı haketmiyorum diye bakmayacaksın olaya aksine ne iş olursa çalışıp tecrübe edinmeye bakacaksın. Sen yeni mezun olmuşsun kimseden bir anda 5000 tl veya fazlasını vermesini bekleme. Bu tecrübe kazandıkça olacak bir olay. Yani üniversite okuyup iş bulma olayı tamamen insanın kendisinde bitiyor. Bakma sen şu iş yok diyenlere onlar yatıp para kazanma peşinde oldukları için iş bulamıyor. Her bölümde kendini geliştirdikten sonra iş bulabilirsin rahatça. Tecrübe kazandıkça aranan adam olursun.

Polislik olayına bakarsan artık herkesin kolaylıkla olabildiği bir meslek haline geldi. Okumayanlar veya okuyamayanların başvurduğu bir meslek türü şuanki durumu bu şekilde. Maaşı iyi ve iş konusunu konuşmaya bile getek yok. Tehlikeleri var tabiki fakat daha eline silah almasını gerektirecek olay yaşamamış polislerde var.

Benim sana tavsiyem hayalinde ne varsa onun peşinden gitmen. İş yok laflarına kulak aldırma. Kendini geliştirdikten sonra her yerde sana iş olur o kısmını dert etme.

• polis ol hayatînı kurtar

• Kör Gardiyan kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun yorumunuz için okuyunca bi gaza geliyor insan

• Odtüde bilgisayar mühendisiyle hakkarideki jeoloji mühendisinin devletteki maaşı aynıdır

Kolay atanan mühendislikleri bitir bence orman, harita ,ziraat gibi devlette maaşlar aynı hem sınıfta derece bile yaparsın devletteki maaş 4500 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Batarang- -- 12 Haziran 2017; 2:59:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhandere5858

Çok sağolun yorumunuz için okuyunca bi gaza geliyor insan

Millet üniversite okuyunca kendisini bir anda yükseklerde görüyor. Adam yeni mezun olmuş bir tecrübesi olmadığı gibi 5000-10000 tl arasında maaş bekleyip birde o yetmezmiş gibi bu parayı yatarak kazanmayı bekliyor. Işveren tecrüben yokken sana neden bu maaşı versin ? Üniversiteden mezun olup yüksek yerlere gelenler nasıl geliyorda sen işsiz kalabiliyorsun ? Tamamen kişide bitiyor olay. Sen okurken dahi kendini geliştirmeye odaklanırsan sana kapalı kapı falan kalmaz aksine tüm kapılar açılır. O yüzden "falanca bölümde iş yokmuş,işsizlik şu kadarmış, şu meslekte iş bulamazsın şunu oku " gibi lafları umursama. Sen hangi meslekte mutlu olacaksan o bölümü oku ve kendini geliştir.

• polislik göründüğ gibi kolay değil.çalışma saatleri çok uzun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.