Şimdi Ara

Anadolu teknik lise puan kırılma yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ben anadolu teknik lise öğrencisiyim. Alanım Elektrik - Elektronik bölümüdür. Sormak istediğim birşey var şimdi ben mf4den tercih yapıcam. Fakat merak ettiğim bir şey var. Ben normal elektrik elektronik mühendisliklerine tercih yaparken puanım kırılıyor mu ?

• Mühendislik fakülteleri senin için alan dışı statüsünde oluyor.

"Alan dışı" Y-MF-4 başarı sıran önemlidir. Yani; ek puanın yok, okul puanının da %3'ü kırılmış.

Puanının kırılmadığı yerler, senin mezun olduğun alanın (Elektrik-Elektronik) devamı niteliğindeki 4 yıllık yüksekokul bölümleri olabilir.
  • Bütün yıl alaniçi olarak söylediler ve ona göre planlarımı yaptım. İşte şimdi işlerim zor. Bu bilgiyi ösym'nin herhangi bir yerinden mi öğrendiniz ? Eğer öyleyse bana link vesaire yollayabilir misiniz? Ayrıca anlamadığım alan içindeki mf4 sıralamam alan dışından daha düşük gözüküyor neden acaba ?

Okulda yapılan bilgilendirmelerde Elektrik elektronik bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü için puan kırılmıyor denmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSanalordx -- 26 Temmuz 2011; 17:17:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xSanalordx

Bütün yıl alaniçi olarak söylediler ve ona göre planlarımı yaptım. İşte şimdi işlerim zor. Bu bilgiyi ösym'nin herhangi bir yerinden mi öğrendiniz ? Eğer öyleyse bana link vesaire yollayabilir misiniz? Ayrıca anlamadığım alan içindeki mf4 sıralamam alan dışından daha düşük gözüküyor neden acaba ?

Son sorunun yanıtını ben de bilmiyorum.

Yalnız normal mühendislik fakültelerindeki elektrik-elektronik mühendisliğinden mi bahsediyorsun, yoksa teknoloji fakültelerindekinden mi? Normal mühendislik fakültelerindeki tercihlerin için maalesef alan dışı (kırılmış) MF-4 puanın geçerli olacak.

www.osym.gov.tr/dosya/1-57879/h/tablo-6a.pdf

Burada alanlara göre bölüm dağılımlarının listesi var. 3. sayfadaki tabloda "Elektrik-Elektronik Mühendisliği" de yer alıyor, MF-4 puan türüyle öğrenci alıyor. (Bu, normal mühendislik fakültelerine bağlı olan bölüm.) Tablonun başındaki açıklamada da, bu bölümleri nerelerden mezun olan adayların alan içi tercih olarak tercih edebileceği (yani kırılmamış puan geçerli olarak) yer alıyor.

Lise türü
    Düz liseler
    Yabancı dil ağırlıklı liseler ("Süper liseler" ki bunlar da kalktı artık.)
    Özel liseler
    Anadolu lisesi
    Yabancı dille öğretim yapan özel liseler
    Fen liseleri
    Özel fen liseleri
    Askerî liseler
    Polis kolejleri
    Akşam liseleri
    Özel akşam liseleri
    Açıköğretim Liseleri
    Çok Programlı Liseler

Alan türü
    Fen
    Fen bilimleri
    Klasik fen
    Matematik
    Tabii bilimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2011; 17:23:52 >

• http://img855.imageshack.us/img855/2773/adszhng.png

Resimde görüldüğü gibi mf4 sıralamaları bu şekilde. Son bir soru şuan ki durumlara göre Trakya üniversitesini kazanma olasılığı nedir?
    Geçen yıl puan olarak 423le almalarına rağmen sıralama olarak 58.700 gözüküyor.
  • quote:

http://img855.imageshack.us/img855/2773/adszhng.png

Resimde görüldüğü gibi mf4 sıralamaları bu şekilde. Son bir soru şuan ki durumlara göre Trakya üniversitesini kazanma olasılığı nedir?

Alan dışı MF-4 başarı sıran 51585. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği de geçen yıl senin bu yılki başarı sıranın arkasında kapatmış. Büyük ihtimal kazanırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2011; 17:39:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Alan dışı MF-4 başarı sıran 51585. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği de geçen yıl senin bu yılki başarı sıranın arkasında kapatmış. Büyük ihtimal kazanırsın.

Ösymnin tercih rehberinden şimdi baktığımda 0.12 BS 50300 0.15 BS 58700 olarak gözüküyor. Bu ne anlama geliyor?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Ösymnin tercih rehberinden şimdi baktığımda 0.12 BS 50300 0.15 BS 58700 olarak gözüküyor. Bu ne anlama geliyor?

Şimdi ben de baktım, senin söylediğin başarı sırası 0,15'liye aitmiş meğer.

Alan dışı tercihler için geçerli olan, kırılmış okul puanını elde etmek için AOBP ile 0,12 katsayısı çarpılır. Alan içi tercihler için geçerli olan, kırılmamış, normal okul puanını elde etmek için de AOBP ile 0,15 katsayısı çarpılır. Neticelerinde, bir puan türündeki alan içi ve alan dışı yerleştirme puanları ve bu puanlardaki başarı sıraları elde edilir.

Kılavuzdaki o başarı sıraları da şu: Bölüme yerleşmiş olanlar arasında en düşük alan dışı başarı sırasına (0,12 BS sütununda) sahip olanlar ve bölüme yerleşmiş olanlar arasında en düşük alan içi başarı sırasına (0,15 BS sütununda) sahip olanlar.

Burada bildiğim kadarıyla 0,12'li sütundaki taban başarı sırasına bakman gerekiyor. Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğine, geçen yıl, en son alan dışı başarı sırası 50300 olan aday alınmış. Senin alan dışı MF-4 başarı sıran da 51585. Aranızda az fark var; büyük ihtimal geriler ve sana gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2011; 18:37:39 >

• mesajım bulunsun
  • @:Alacakaranlık:
    Teşekkür ederim yardımların için. Ve motive ettiğin için. Sana güveniyorum umarım tutar da ilk seninle kutlarım kazandığımı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.