Şimdi Ara

Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu tercih dönemi sınava çalışmaktan zormuş. Her gün farklı bir bölüm geliyor aklıma. Forumda Anadolu mimarlıkta okuyan ya da mimarlık okuyanlar yardımcı olabilir mi? Aşağıdaki soruları cevaplarsanız çok mutlu olurum.

-Öncelikle mimarlıkta mezun olduğunuz okulun bir önemi var mı? Hani mühendislikte ODTÜlülere falan öncelik tanırlar ya, onun gibi.
    -Anadolu Üniversitesi'nin eğitiminden memnun muydunuz? Bilkent'te ya da Mimar Sinan'da okuyan arkadaşlarınız varsa onlarla aranızda çok büyük bir eğitim farkı var mıydı?
    -Mimar olabilmek için doğuştan bir yeteneğe ihtiyaç var mı? Yani ben ara ara "mimar olcam ben!" derdim ama yaratıcı bir insan mıyım hiç bilmiyorum. "Oturup çizim yapayım bakalım nasıl olacak?" gibi bir düşüncem hiç olmadı. Siz bölüme girmeden önce çizimle falan uğraşır mıydınız?
    -Bir de ben biraz asosyal biriyim Mimarların çoğu da sosyal oluyor. Bu benim iş bulmamda bir sorun yaratır mı?
    -Mimar olduktan sonra iş bulabilmek için çevrenin olmasına gerek var mı?
    -Mimar olunca sadece kendinize ofis mi açıyorsunuz yoksa bir şirkette çalışma imkanı da oluyor mu?
    -Mimarlıkta işsiz kalma ihtimali yüksek midir? (En azından normal bir üniversiteden mezun olan bir mühendise göre)

• uppp
  • mimarlığını bılmem ama muhendıslığın yanında ve muh berbat:(
  • sonunda biri cevap yazdı dedim onun da mesajını göremiyorum
  • Uplayalım bakalım her ne kadar ee yazacak olsam da mimarlık da aklımın köşesinde.Adam gibi bir tek burası tutuyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stygián

Uplayalım bakalım her ne kadar ee yazacak olsam da mimarlık da aklımın köşesinde.Adam gibi bir tek burası tutuyor...

Benim de mimarlıkta anca burası tutuyor. EE için hangi üniversiteyi düşünüyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap_sagopa

quote:

Uplayalım bakalım her ne kadar ee yazacak olsam da mimarlık da aklımın köşesinde.Adam gibi bir tek burası tutuyor...

Benim de mimarlıkta anca burası tutuyor. EE için hangi üniversiteyi düşünüyorsun?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: rap_sagopa

quote:

Orijinalden alinti: Stygián

Uplayalim bakalim her ne kadar ee yazacak olsam da mimarlik da aklimin kösesinde.Adam gibi bir tek burasi tutuyor...

Benim de mimarlikta anca burasi tutuyor. EE için hangi üniversiteyi düsünüyorsun?

Gazi,ege ya da ytü...

• quote:

Gazi,ege ya da ytü...

YTÜ'de elektrik-elektronik müh yok ikisini ayırmışlar ya, hangisi daha iyi biliyor musun? Elektronik ve haberleşme mühne puanım yetmiyor da elektrik müh.ne puanım yetiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: rap_sagopa

quote:

Gazi,ege ya da ytü...

YTÜ'de elektrik-elektronik müh yok ikisini ayırmışlar ya, hangisi daha iyi biliyor musun? Elektronik ve haberleşme mühne puanım yetmiyor da elektrik müh.ne puanım yetiyor

Evet yıldız teknikte elektrik mühendisliği var.Elektrik-Elektronik okuyunca zaten ayrılma döneminde elektrik bölümünü seçeceğim o yüzden yıldız teknik veya diğerleri benim için fark etmeyecek.Elektronik ve haberleşme bölümü apayrı bir bölüm elektronik mühendisliğiyle alakası yok yani.

• Bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen. Bende yazmayı dusunuyorum ama ekside biri bayağı kotulemis bölümü, doğru mudur yanlis midir bilemedim, aklimi cok karistirdi.
    Cevap verirseniz gercekten cok yararli olacak benim icin, iyi günler dilerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgisi olan yokmu
  • Up

• rap_sagopa R kullanıcısına yanıt
    ailem çoğunlukla bu sektörde çalışıyor ve bir proje ofisimiz var bu nedenle mimarlık okumasamda bu konuda oldukça bişeyler biliyor sayılırım :)

-mimarlıkta eğer gerçekten başarıyı hedefliyorsan iş veren büyük şirketler genelde teknik üniversite olmasına dikkat ederler bunların sayıları azdır fakat çok öğrenci alırlar.
    -mimarlıkta okulun fiziki şartları çok önemli olmalıdır.proje sınıfları bilgisayar labları gibi.çünkü bilgisayar lablarında mimarlık için bazen 1000 liralık bir program bile gerebilir.(kaliteli bir çizim için)
    -yeteneğe ihtiyaç yoktur fakat yeteneği olan bir tık önde olabilir.(daha hızlı çizerler genelde)çoğu üniversite ilk yılda sadece el çizimi isterler ve saatlerce düz çizgiler çizebilirsiniz.yaratıcı olmak en büyük faktördür.çünkü artık inşaat mühendisleri de otoket ve benzeri programlar öğrenip çok rahat mimari proje çizebilirler.
    -sosyallik belkide bu mesleğin can alıcı noktasıdır.girmediğiniz yer konuşmadığınız insan kalmamalı ki insanlar sizi tanıyıp bir proje istenildiğinde size ulaşılabilsin.bir nevi reklamı iyi yapmak gerekir.
    -özel sektörde çalışıcaksanız sağlık sektörü hariç her zaman için çevre önemlidir.
    -ben kendi mimar okuyan arkadaşlarımda gördüğüm kadarıyla daha ilk çıkışta kendi ofisini açan yok denecek kadar az.açan bir iki arkadaşım var onlarda babalarının şirketleri ile birlikte çalışıyorlar.uzun bir süre şirkette çalışmak ve kendi ofisiniz için çevre edinmek gerekir.yaklaşık min 5-6 yıl gerekebilir.
    -her mesleğin işsiz kalma ihtimali vardır.anadolu mimarlık puanınız tutuyorsa ytü,itü,odtü gibi üniversitelerde bir çok bölüm tutuyor olabilir.ben tercihimi teknik bir üniversiteden yana kullanırdım.ve mimarlık sevmezseniz zor iş.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.