Şimdi Ara

Anakart 4 gb ram'i 2 gb görüyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar..Bi sorunum var..Anakartım Asus a8r-mx (939pin)..Anakartım da 4 tane ram slotu var ve her biri 1gb olmak üzere max 4 gb yapılabiliyor..Ben de her birine 1 gb lık ram aldım taktım ve 2 gb olarak gördü pc..Normalde 2 gb idi 400mhz hızında çalışıyorlardı..Fakat üzerine 2 gb daha ekleyince 4 gb olması lazım ama bıos ta 2 gb olarak gözüküyor ve ayrıyeten hız 333 mhz e düştü..İşletim sistemim win 7..sistem üzerinde yapılabilecek hemn hemn herşeyi yaptım ama bir türlü düzeltemedim..Yardımcı olabilirseniz memnun oluırum..Yardımlarınızı bekliyorum.. :)  Anakart 4 gb ram'i 2 gb görüyor...
     Anakart 4 gb ram'i 2 gb görüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancilli -- 4 Mayıs 2013; 15:46:11 >

• Anakartın 4 x 1 GB DDR400MHz desteklediğine emin misiniz? Kullanım klavuzuna bir bakın.
    BIOS ayarlarıyla ilgli bir sorun olmasın?
    Güncel BIOS'u varsa güncelleyin derim AMA Asus'un sitesinde bile yok bu model.
  • Bazı anakartlar maksimum bellek desteğinin yanına maksimum bellek hız desteğini tam olarak yazmıyor; yani, 4 slota aynı anda 400 mhz bellek takınca 4 slot aktif olmayabiliyor veya 4 slotu kullanacaksak (toplam 4 gb) bellek hızının 333 veya 266 gibi hızlara düşmesi gerekebiliyor. Sizde de böyle bir durum söz konusu olabilir, anakart kitapçığında bellek bölümüne bir göz atın isterseniz.
  • Dikkatinizden kaçmamıştır eminim ama işletim sistemi kaç bit ? 32 ise görmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lvlehlvlet

Dikkatinizden kaçmamıştır eminim ama işletim sistemi kaç bit ? 32 ise görmez.

Windows 7 olsa bile mi?
    YİNE DE en az 3 GB olarak görmeliydi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

Windows 7 olsa bile mi?

windows7 olsada 32 bit en fazla 2 gb görür
  • quote:

Orijinalden alıntı: noktasalih

quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

quote:

Windows 7 olsa bile mi?

windows7 olsada 32 bit en fazla 2 gb görür

İster Win 7 ister Win XP olsun, işletim sisteminiz 32 bit ise maksimum 2 gb değil 3,5 gb kullandırır. Yalnız şöyle bir durum var, ekran kartınız dahili (onboard) ise, bellek olarak sistem belleğinden kullanacağı için, sistemin kullanabileceği bellek miktarı da düşer. Sizde de böyle bir durum söz konusu olmuş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 GB RAM e 8GB RAM eklemek
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakart kitapçığına baktım her slot için 128,256,512,1024 mb takılabileceği yazıyor ayrıyetten 4x1gb olarak da yazıyor ve buda her slota max. 1gb takılabildiği manasına gelir..İşletim sistemim 32 bit ama arkadaşında dediği gibi 32 bit bile olsa en az 3.5 gb görmesi lazım sistemde..Bıos a gelince en son güncellemesi 2005 yılının ki var yeni versiyonu çıkmamış ve anakart biraz eski olduğu için asus un sitesinde ismi bulunmuyor..Maliyet açısından harcama yapmamak için donanım olarak yükselteyim dedim böyle sorunlar bide olmasa..:( Bu arada birde anakartım da onboard ekran kartı var daha önceleri onu kullanıyordum şuan pcı ekspress olarak kullanıyorum eğer sorun oaradaysa bu sorunu nasıl düzeltebilirim.Bıosum AMI bıos...Yardımcı olabilirseniz bilgisi olan arkadaşlar çok ii olacak... :)  Anakart 4 gb ram'i 2 gb görüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkancilli -- 7 Mayıs 2013; 18:10:04 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.