Şimdi Ara

Anakart CPU braketi klipsini/kolunu yanlış bastırmak takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Buraya paylaştığım resimlerden ilkinde anakarta CPU takılacak yerin işaretlediğim kısmına dikkat edin, işlemciyi anakart'a bastıracak metal olan yerin ucu. İşte orayı ben işlemciye bastırıyor sanırken boşta bırakmışım öylece yan kolu/klips'ini güçle basınçla anakart plakasına takmışım. Sanki işlemciyi bastırıyor gibi güç/baskı uygulanıyor olunca fark edemedim klipsi geçiriverdim ama işlemciyi sokete sıkması gereken metal çerçeve plakası sallanıyordu işlemciyi anakarta bastıracak olan yer metal çerçeve boştaydı.

Şimdi buraya bu konuyu açmamın asıl sebebine gelirsek: Yine ikinci resimde işaretli yere bakın, işlemciyi önden sıkıştıran yerin anakartın arka plakasına bağlı metal siyah demir kısmı. Anakartın alt yan kenarı işaretli yerden göz hizasına getirip bakmanızı istiyorum yakınınızda bir anakart varsa bir zahmet bakıverin. Anakartın tam kenarından göz hizasından bakınca işlemci arka (siyah) metal braketin anakarta sıfır bitişik olduğu gözükür 1mm bile boşluk yoktur eskilerden anakartlarım var onlarda da böyle.

(Sanıyorum diğer MSI, Gigabyte vb B760 ile Z790 anakartlar'da da böyledir) İkinci resimde Z790 için bakınca o CPU siyah metal plakasıyla anakart PCB'si arasında 1mm boşluk var gibi; hani yanlışlıkla işlemci yerine önde anakarta PCB'sine güçle bastırdığım taktığım klips kolu demiştim ya acaba arka braketi geriye ittirmiş midir ne dersiniz?.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 20 Aralık 2024; 0:43:35 >

• mx6'nın kıvam oranı yoğun mx4 gibi değil sürdüğünüzde dağılması için biraz uğraşmanız gerekir

mx4'ün yoğunluk oranı düşük daha kolay yayılır

diğer konuya gelirsek lga 1700 soketlerde klips mekanizması genel anlamda sorunlu o arka braketin gerilmesinin sebebi başka da olabilir bu konuda geçtiğimiz dönemlerde baya bir konu çıkmıştı yurtdışı hardware sitelerinde, onun için çoğu 12-13-14. nesil işlemci kullanan kişi harici daha güvenli bir braket kullanıyor. bu kilitleme mekanizmasında işlemciye her yönden eşit baskı uygulandığı için ıhs'nin bükülmesi veya arka plakanın gerilmesi sorunu ortadan kalkıyor. mutlaka bu konuyu araştırın sebebi bu olabilir çünkü

Anakart CPU braketi klipsini/kolunu yanlış bastırmak takmakwww.anandtech.com
    The Intel Core i3-12300 Review: Quad-Core Alder Lake Shines
    https://www.anandtech.com/show/17231/the-intel-core-i3-12300-review-quad-core-alder-lake-shines/2

Anakart CPU braketi klipsini/kolunu yanlış bastırmak takmakamazon
    Thermalright LGA 1700 Güçlendirme Kiti için CPU İletişim Çerçevesi, 17XX-BCF Braketi Intel 12th/13th/14th Nesil Anti-Bükme Toka
    https://www.amazon.com.tr/Thermalright-G%C3%BC%C3%A7lendirme-%C4%B0leti%C5%9Fim-%C3%87er%C3%A7evesi-Anti-B%C3%BCkme/dp/B0B811J7D9?th=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerosol 34 -- 18 Ekim 2024; 14:9:18 >

• Aerosol 34 kullanıcısına yanıt
    13-14. Nesil Intel işlemcilerinin üretim hatası içermesinden (anakart üreticileri ve Intel 13-14. Nesil hızını / güç tüketimini sınırlaması için habire Bios update yayınlamakta) bildiğimden Z790 için 12. Nesil i7-12700KF almak zorunda kaldım.

İşlemci slotu güçlendirme braketinden haberim var bayağı araştırdım hatta Thermaltake aldım, fakat anakartın işlemci slotunu vidası çıkarmak takmak içime sinmedi, dedim başımıza iş açmayalım onu takmadım.

Benim burada konuyu açtığım sorun bambaşka tamamen benim hatam gibi bir şey. Anakart slotunda işlemciyi sıkacak gümüş gri renk metal aparatı islemciye kapattım sanıp, 1 resimdeki o işaretledigim yeri boşta bırakmışım olan oldu. Kenardaki sıkıştırma klipsli çubuğu aşağıda yerine güçle basınçla sabitledim ama işlemci üstü metal kapağı boştaydı.

ASUS MSI GİGABYTE gibi B760 - Z790 anakartı yanında olan birisi olsa, 2. resimde anlattığım gibi anakartın psu güc kablosu tarafındaki kenarından göz hizasından bakılsa, o siyah metal işlemci braketi anakarta sıfır yapışık halde mi yoksa bendeki gibi arasında 1mm kadar boşluk mu var? Ona göre içim rahatlayacak kendime dert etmekten vazgeçerim, şu an sistemi kurup ilk Bios açılış anına kadar çok tedirginim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.