Şimdi Ara

Anakart DVI çıkışı sorunlu mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yeni bilgisayar kurdum ama sorunlardan başımı kaldıramadım bir türlü. Ekran kartımı MSI GTX 970 seçtim ama belirsiz aralıklarla ekran kararıyor bilgisayar reset atıyordu. İnternetten araştırınca buna benzer sıkıntılar yaşayan kişilerin çözümü ekran kartlarını değiştirmelerinde bulduklarını okudum bende ekran kartımı değişim için Vatan'a geri yolladım. Ekran kartımın geri gelmesini beklerken gündelik kullanım için monitörü anakartın DVI slotuna takınca sorun ortaya çıktı.

Anakartın DVI portundan gelen görüntüde kırmızı dikey çizgiler ve belli belirsiz yerlerde kırmızı noktalar var. Buyrun;

Anakart DVI çıkışı sorunlu mu?
     Anakart DVI çıkışı sorunlu mu? Anakart DVI çıkışı sorunlu mu? Anakart DVI çıkışı sorunlu mu? Anakart DVI çıkışı sorunlu mu?

Sorun kablo veya monitörde değil, çünkü geri yolladığım GTX 970' de görüntü gayet net ve berraktı. Aklımı şu an kurcalayan soru şu acaba baştan beri anakart bozuktu da ekran kartının günahını mı aldım? Çünkü GTX 970'i PCIE x16 slotunda çalıştıramadım ama PCIE x8'de sorunlu da olsa çalışıyordu. İnternetten okuduğuma göre PCIE x16 slotunda GTX 970 veya 980 çalıştıramayan bazı kişiler anakartın BIOS'unu güncelleyince sorundan kurtulmuşlar.(Güncel kartlara güncel BIOS vs.) Ben ise en güncel BIOS' u kullanıyordum ama ekran kartını gönderdikten sonra Beta sürecinde olan BIOS'ları bulabildim fakat iş işten geçmişti.

Açıkcası başta çok umursamadım zira anakartın çıkışını kullanmayacaktım ama şimdi mecbur kalınca insanın aklına şu soru geliyor. Sıfır aldığım bir ürünü neden bozuk kullanayım ki?

Anakart: Gigabyte z97x gaming5
    Ekran Kartı: MSI GTX 970
    Monitör: Asus VG248QE
    PSU: Seasonic M12 Bronze 750w

Yardımlarınızı bekliyorum.

Bu arada Bingöl'ün bir ilçesinde öğretmenlik yapıyorum başka kart dene tarzı çözümler benim için neredeyse imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anduril25 -- 15 Ocak 2015; 1:38:29 >

• Sorun hala mevcut
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.