Şimdi Ara

Anakart-Ekrankartı uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar asus h61m-pro ana kartıa sahibim. Yeni bir ekran kartı alma düşüncesi var sapphire Hd4870 almayı düşünüyorum fakat anakartım bu ekran kartını desteklermi yani kastım ekran kartı gddr5 olduğu için, bu ekran kartının artısı eksisi nedir cevaplarsanız sevinirim.

• Anakartın HD 4870'i destekler ama bu ekran kartı çok eski bir teknolojiye sahip. Bunun yerine daha güncel, daha az tüketime sahip ve daha performanslı GTX 750Ti öneririm:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gtx750-ti-twinfrozrgaming-gddr5-2gb-128bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html?srt=UP
  • peki hocam gönderdiğiniz ekran kartı biraz kötü değilmi bildiğim kadarıyla ekran kartında bit daha önemlidir sizin gönderdiğiniz 128 bit ve maksimum bütçem 400 tl
  • emresaygin2 E kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve güç kaynağı bilgilerinide belirtirsen daha iyi yardımcı olabiliriz .Gtx 750 ti uygun olur size .
  • Anakart: ASUS H61M-PRO
    İşlemci: İntel Core İ3 2120
    Güç Kaynağı: 250W Rebel
    Ram: 6 gb 1333 mhz

Hocam güç kaynağınıda yükseltebilirim sıkıntı değil o .
    Güç kaynağı+gtx 750 ti alabilirsin .Bende i3 2120 ile gtx 750 ti kullanıyorum. Ama amd istersen bütcene göre r7 265 veya r9 270 alabilirsin.
  • yok hocam donanımım intel uyumlu amd ekran kartı aldım bi kere mavi ekran sürekli -,- sıkıcı bir durumdu. Yani 2gb 128 bit bir ekran kartı 1 gb 256 bit bir ekran kartından dahamı iyidir sizce
    750ti 4870'i 10'a katlar. isterse 1024 bit olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresaygin2

yok hocam donanımım intel uyumlu amd ekran kartı aldım bi kere mavi ekran sürekli -,- sıkıcı bir durumdu. Yani 2gb 128 bit bir ekran kartı 1 gb 256 bit bir ekran kartından dahamı iyidir sizce

Grafik kartlarinda oyle bir durum yok Intel cpu ya Amd kart, Amd cpu ya Nvidia kart takabilirsin sizdeki kart da sorun vardi ondan mavi ekran vs.. aliyorsunuzdur. 2gb 128 bit veya 1gb 256bit diye karsilastirma da olmaz grafik kartlarinda bellek, bit dogrudan performansi etkilemez. Gpu mimarisi, gpu hizi, bellek hizlari, transistorler, bant genisligi gb/s.. vs. gibi bircok ozellik vardir. Mesela atiyorum gtx260 da 448bit var 896mb vram mevcut fakat diyelim yine 448bit olsun vram de 4gb olsun diger tarafta da da 2gb 128bit gtx960 var her konuda 960, 260'i tokat manyagi yapar. Tam olarak model soylerseniz yardimci oluruz ayrica 250watt psu ya ben olsam gt630-gt730-gt210-hd5570 gibi giris seviyesi kartlar disinda bir sey takmazdim en performansli dusuk gucte calisan kart 750 Ti bile kaliteli 300-350watt istiyor.

O kafayı geride bırakın artık.Ekran kartında önemli olan kullanılan teknolojidir.Gtx 750 ti size en uygunu gibi duruyor.Yeni bir psu da alırsanız sizin yararınıza olur.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar sayenizde yanlış bir düşünceden kurtuldum. Power'ı zaten değiştreceğim yoksa tam performans alamayacağımı biliyorum. Şu anda tam bir model yok kafamda max. 400 tllik bir ekran kartı arayışındayım herkese teşekkürler
  • Anakart: asus P8H61-MLX
    İşlemci: İntel Core İ3 2120
    Güç Kaynağı: 600 watt
    Ram 8gb
    Arkadaşlar ZOTAC 950GTX AMP EDITION almayı düşünüyorum sistemde darboğaz olur mu? bilgisi olan arkadaşlar varsa rica etsem yardımcı olabilir mi?
    2ci el 500w güç kaynağı ve r9 270 al
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.