Şimdi Ara

Anakart fan çıkışları fan problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
623
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde kenarda bir fan buldum kasa fanı küçüklerden,bilgisayarıma takmak istedim. Fan çıkışına soketini taktım bilgisayarımı çalıştırdım anakartın oradan yanık kokusu geldi. Sonra anakart a bağlı olan fanlar dönmemeye başladı.
    Cpu fanına power dan kablo çektik o şekilde kullandım. Şimdi malum yaz da geliyor iyice ısınır hemde biraz fazla ses yapıyor. Cpu fanını ve diğer fanı anakart'a tekrar bağlamak istiyorum. Ancak çalışmıyor yani elektirik gelmiyor anakart üzerindeki fan çıkışlarından.
    Bilgisayarımın fanlarını eskisi gibi anakart üzerinden nasıl çalıştırabilirim ?

• geçmiş olsun, düzeltme şansın yok. ayrıca HardWare monitör ile işlemci sıcaklıklarına bak 60 geçmemesi gerekiyor. power kablosundan bağlamayla devir ayarı yapamassız ve yük altında da aynı devirde döner.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 24 Şubat 2013; 10:09:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: horifaydo

geçmiş olsun, düzeltme şansın yok. ayrıca HardWare monitör ile işlemci sıcaklıklarına bak 60 geçmemesi gerekiyor. power kablosundan bağlamayla devir ayarı yapamassız ve yük altında da aynı devirde döner.

Anakartı tamir ettirme gibi bir şansım yok mu ? Bilgisayarım fanı görmüyor görmediği için kontrol de edemiyor. Isıdan yana sıkıntı yok yalnız bu şekilde 50 derece civarı.
    Benim bir şekilde anakart'a tekrardan bağlama şansım yok mu şimdi fanı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cıku -- 24 Şubat 2013; 21:10:57 >
  • bildiğim duyduğum okuduğum bi yolu yok. fakat türkiye sipritörüyle görüşmek lazım. Tabi kargo ve tamir ücretiyle yeni, anakart alınır sanki .)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.