Şimdi Ara

Anakart görüntü vermiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Bundan iki hafta önce msi p67a gd55 anakartı olan sistemim herhangi bi uyarı sesi falan vermeden açılmamaya başladı. Bilgisayar çalışıyor, ekran kartı, işlemci soğutucusu ve fanlarım falan çalışıyor, ancak görüntü gelmiyordu.ekran kartını başka sistemde denediğimde kusursuz çalıştığını gördüm. Küçük bi ilde yaşıyorum, buradaki yegane bilgisayar ve donanımdan anlayan birkaç kişiden biri olan tamirciye götürdüğümde sıkıntının anakartta olduğunu, herhangi bi uyarı yada tepki vermediğini ancak tam sorunu bilemeyeceğini, İstanbul'da falan yapılabileceğini söyledi. Benim merak ettiklerim; bu sistemi 850 Watt 80plus gold psu ile 4 sene kullandım. Şuan aynı psu ile skylake sistemimi 1 haftadır kullanıyorum. Psu dan kaynaklı bi sorun oluşmuş olabilir mi? Yeni msi m7 anakartımı da riske atıyo olabilirmiyim.?Ekran kartım zarar görmediğine göre ram ve işlemcinin de zarar görmediğini var sayabilirmiyim? Bir forum üyesi arkadaşın 2012 yılında açtığı konuda aynı şey başına gelmiş ve sorunu çözdüğünü, sorunun ram slotlarında olduğunu yazmış. Böyle bi sorun gerçekleşmiş olabilir mi? Yardım edebilecek tecrübeli arkadaşlara teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bellek slotlarınızda sorun olabilir. Bios'u da kontrol etmelisiniz. Power ile ilgili bir sorun yaşarsanız sisteminizdeki tüm parçalar tehlike altında kalır.
  • Aynı sorun bende vardı. Denemediğim kalmadı. Anakart teknik servisi bellek besleme modülünde sıkıntı olduğunu belirtmiş ve anakartım garantiden değişti.
  • quote:

Bellek slotlarınızda sorun olabilir. Bios'u da kontrol etmelisiniz. Power ile ilgili bir sorun yaşarsanız sisteminizdeki tüm parçalar tehlike altında kalır.

Evet galiba bellek slotlarından olabilir dediğiniz gibi. 850W Seasonic 80+ Plus psu gayet normal çalışıyor şu an ki sistemimde. Anakartın garantisi biteli yıllar oldu maalesef, zaten ilk aldığımda da Ethernet sıkıntılı gelmiş ve garantide değişmişti.Bu kadar sıkıntı vermesine rağmen yeni skylake sistemimde de m7 anakart kullanmam ayrı bi muamma. Neyse kart çöp anlaşılan. teşekkürler arkadaşlar.
  • Aynı sorun çok yakında başıma geldi. Hatta tahmine et anakart ne markaydı? MSI.

Akşam cayır cayır GTA 5 online oynadığım bilgisayara sabah tuşa basıyorum fanlar dönüyor ama tepki yok.

Eve gidip montaj yapınca görücez bakalım işlemci ve ram sağlam mı değil mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 6 Nisan 2016; 0:25:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

Aynı sorun çok yakında başıma geldi. Hatta tahmine et anakart ne markaydı? MSI.

Akşam cayır cayır GTA 5 online oynadığım bilgisayara sabah tuşa basıyorum fanlar dönüyor ama tepki yok.

quote:

Aynı sorun çok yakında başıma geldi. Hatta tahmine et anakart ne markaydı? MSI.

benim İşlemcimde sıkıntı çıkmadı, sattım. Ekran kartını da yeni sistemimde denedim canavar gibi çalıştı. RAMleri denemeye fırsatım olmadı ama tahminim onlarda da bişey yoktur. İnşallah bi sıkıntı çıkmaz sizin parçalarda.

• selchooq kullanıcısına yanıt
    Umarım sıkıntı belleklerdedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: vjdrsjejv

Demeyin öyle anakart aldım yeni boşa gitmesin. Anakart sıkıntılıdır inşallah

• sulobey10 kullanıcısına yanıt
    İlk durumda tam tersi idi ama şimdi umarım sorunsuzdur benim anakartim yandığında tek arıza anakarttaydı sende de öyledir.

• quote:

quote:

Valla bende fırsattan istifade skylake topladım

• quote:

Orijinalden alıntı: selchooq

quote:

quote:

Valla bende fırsattan istifade skylake topladım

Bende yapıcaktım ama çok pahalıya çıkıyor iyi bir skylake sistem toplamak. Zaten ben üniversie okuduğumdan laptop kullanıyorum ailem ve kardeşim memlekette masaüstü bilgisayarda takılıyor. O kadar masrafa değmez.

• Yeni anakartın kurulumunu yaptım bilgisayarım saat gibi çalışıyor.

Edit: Tam maaşallahı var diye editleyecekken mavi ekran verdi

2 sene daha çalışır inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 10 Nisan 2016; 0:16:55 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.