Geçenlerde arkadaşın bilgisayarına anakartının desteklemediği bir ram taktım bilmeyerek. Bilgisayara bir daha görüntü gelmez oldu. Sorunun anakarttan kaynaklandığını tepit edip teknik servise götürdük. Teknik serviste PCI yuvasına bir kart takıp , bir hata kodu aldı.. Bu koda göre anakartın data yolları yanmış...tamir olmaz dedi. biz de mecbur yenisini aldık.
Ben PCI yuvasına takıp anakartı konrtol eden kartın ne olduğunu merak ediyorum . Böyle anakart hataları tespit edilebilir mi ? Yani tam olarak ne yapıyor... BU kart satılıyorsa nereden temin edebilirim. Teşekkürler...
Senin dediğin arıza tespit kartı piyasada epeyi var üzrinde yazan kodlardan arızanın nerede oldugunu çıkarıyor. aşağıdaki linke satan yer var
evet tabiiki var böle bişi, hatta abit an7 anakartlar üzerinde digital bir led var, onun yardımıyla bilgisayarda bi problem varsa sorunun nereden çıktığını anlayabiliyosun direk
çok teşekkür ederim . cevaplarınız için..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme