Şimdi Ara

Anakart HDD ve PSU Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Başlıkta da belirttiğim gibi 3 sıkıntı ile karşı karşıyayım.
    ASUS P8H67 H67 DDR3 GLAN+SATA 16X anakart bilgisayar başlattığında Scan devices please wait ve de no device found şeklinde tarama işlemini yaptıktan sonra açılıyor.
    Bu yaklaşık olarak 30 sn sürüyor ve o süre sonunda sistem sorunsuz bir şekilde başlıyor.
    Sorunla ilgili bir döküman buldum ancak henüz test etmedim.
    http://blog.twinbytes.ca/2010/08/26/scan-devices-please-wait-no-any-device-exists-2/

Diğer bir problem HDD'den gelen tık tık tarzındaki ses.
    1 TB SEAGATE 7200 NCQ SATA3 32MB ST31000524AS belirttiğim hdd'den bu tarz bir ses geliyor.
    Kafa atma diye tabir edilen olaya benzettim ancak tam olarak emin değilim.

Son olarak GIGABYTE GZ-X7 ATX KASA SİYAH 550W kasanın PSU ile ilgili bir problemi olduğunu düşünüyorum.
    PSU'dan kulak tırmalayan çınlama tarzında bir ses geliyor ve zaman zaman ritm değişitiriyor bu ses.
    Fanıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum ancak sizlerin yorumlarını da almak isterim.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• Sondan başlayayım..Sisteminizi tam olarak yazarsanız ona göre cevap verelim psu belki yetersiz geliyor olabilir.Psunun tam marka modeli nedir onu da belirtin lütfen..Yetmemesinin dışında psu'da kondansatör kaynaklı ya da başka kaynaklı arıza da olabilir tabi.
    Everestten voltaj değerlerini bir kontrol edin.

İkinci sorunuza gelince önce HDTUNE ile bütün testleri yaptırın diske..Test sonuçlarını paylaşın burada

İlk soruna gelince;

To address the scan devices error on startup, we need to go into the BIOS, under Advanced tab, click “onboard devices configuration”. Then click on “VT6415 IDE controller” you can set it to disabled. Save and reboot. Fixed!

bunu bir denemenizde fayda var...Düzelmezse ona da tekrar bakarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Sondan başlayayım..Sisteminizi tam olarak yazarsanız ona göre cevap verelim psu belki yetersiz geliyor olabilir.Psunun tam marka modeli nedir onu da belirtin lütfen..Yetmemesinin dışında psu'da kondansatör kaynaklı ya da başka kaynaklı arıza da olabilir tabi.
    Everestten voltaj değerlerini bir kontrol edin.

İkinci sorunuza gelince önce HDTUNE ile bütün testleri yaptırın diske..Test sonuçlarını paylaşın burada

İlk soruna gelince;

To address the scan devices error on startup, we need to go into the BIOS, under Advanced tab, click “onboard devices configuration”. Then click on “VT6415 IDE controller” you can set it to disabled. Save and reboot. Fixed!

bunu bir denemenizde fayda var...Düzelmezse ona da tekrar bakarız

Anakarttaki sıkıntıyı çözdüm.
    IDE kontrolü kapatınca problem ortadan kalktı.
    HDD'ye gelirsek sanıyorum sıradan bir ses.
    Test sonuçları olağan.
    Sistem özellikleri şu şekilde ancak sistem bana ait olmadığı için şuan için PSU modeline bakamıyorum.

INTEL CORE I5 2400 3.10GHz 6MB (VGA) 1155p
    ASUS P8H67 H67 DDR3 GLAN+SATA 16X
    LG 22X8X16X DVD-RW 22X DVDRAM SATA SIYAH
    MSI N560GTX-Ti TWIN FRZ II/OC (256Bit) 1GB GDDR5
    INTEL CORE I5 2400 3.10GHz 6MB (VGA) 1155p
    GIGABYTE GZ-X7 ATX KASA SİYAH 550W
    21.5 BENQ G2222HDAL LED MONİTOR PARLAK SİYAH GENİS
    4GB (2x2GB) KIT Hyperx DDR3 1333MHz CL7 XMP Ram

• hdd yi sistem görüyormu şu anda
    eğer hdd kafa vuruyorsa bu olağan değildir hdd arızalıdır
    bu drumda bazen görür bazen görmez sistem hdd yi psu dan tizleme sesi gelmesini test etmek için psu yu tek olarak bi çalıştırmayı dene tek çalıştığında da gelirse o ses arızalıdır denebilir çünkü bazı psu larda yük arttıkça bu gibi tiz sesleri geliyor ve bu normal sayılıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

hdd yi sistem görüyormu şu anda
    eğer hdd kafa vuruyorsa bu olağan değildir hdd arızalıdır
    bu drumda bazen görür bazen görmez sistem hdd yi psu dan tizleme sesi gelmesini test etmek için psu yu tek olarak bi çalıştırmayı dene tek çalıştığında da gelirse o ses arızalıdır denebilir çünkü bazı psu larda yük arttıkça bu gibi tiz sesleri geliyor ve bu normal sayılıyor

HDD'yi sistem görüyor.
    Sanıyorum kafa vurma değil olağan bir ses.
    PSU'yu belirttiğiniz şekilde test edeceğim.
  • HDD den ses gelmesi normal sorun yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    z87-a Anakart için ram sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı, anakart sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.