Şimdi Ara

Anakart ile işlemci uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yaklaşık bir ay önce ekran kartı aldım zotac gtx 560 yanında 600 watt corsair 80 plus psu.Fakat oyunlarda hala istediğim performansı alamıyorum.Arkadaşlarım LoL'de 128 bitlik kartla full ayarlarda sabit 60 fps alıyor.Fakat ben 40 fps alıyorum zaman zaman 30 a kadar düştüğü oluyor.Birkaç arkadaşım işlemcinin kötü olduğu için istediğin performansı elde edemiyorsun dedi gerçektente işlemcim berbat.AMD Phenom 9500 2.2 Ghz 4 çekirdek.Bende işlemcimi değiştirmeye karar verdim vatanda %25 indirim olduğu zaman Intel i5 2500K almayı düşünüyorum.Aldığım zaman anakart ile uyum sorunu yaşıyacağından korkuyorum.Anakartım Gigabyte M61PME-S2P .Ayrıca Intel i5 2500K ile AMD FX 8120 arasındada kararsızım bunun hakkındada görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.Teşekkürler.

• dostum anakartın amd soketli. Sakın ola ki intel işlemci alayım filan deme elinde patlar. Bir de anakartının pinine bak da hangi seriye kadar destek verdiğini öğrenelim.
  • söylediğin FX işlemcisi uyumlu
  • yapma yav.AMD'den yine kurtulamiyacaz yani.Peki sence fx 8120 mi almak daha mantikli yoksa anakarti degistirip i5 2500k mı?
  • Şu sıralar derslerden piyasayı takip etmiyorum. Ürünler hakkında bilgim az. Ama 2500k daha iyi bir işlemci. Fx de işini çok rahat görür. Lol için de. Boşuna harcama yapma. Dağlar ksdar fark yok
  • Phenom II X6 1065T, Phenom II X6 1055T, Phenom II X6 1045T, Phenom II X6 1035T, Phenom II X4 960T
    Anakarta takabileceğiniz en iyi işlemciler bunlar. Anakartınız max 95W işlemci destekliyor, dikkat edin daha yüksek değerdeki işlemcilere desteği yok.

Linkte desteklediği tam işlemci listesi var.
    http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=3009

Ek: Ram durumunu yazmamışsınız, oda önemlidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01myavuz -- 9 Mart 2012; 23:58:51 >
  • 4gb ramim var 2x2 ben anakartimi degistirmeye karar verdim gercekten cok uyumsuz bir model benimkisi ekran kartimi taktigimda ekran kartinin ucu sata kablolarina baski yapiyor neredeyse soket kirilacak düzeyde suanda calisiyor.Bana i5 e uygun hesapli bir anakart önerirmisiniz vatandan olursa iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: fonotel

4gb ramim var 2x2 ben anakartimi degistirmeye karar verdim gercekten cok uyumsuz bir model benimkisi ekran kartimi taktigimda ekran kartinin ucu sata kablolarina baski yapiyor neredeyse soket kirilacak düzeyde suanda calisiyor.Bana i5 e uygun hesapli bir anakart önerirmisiniz vatandan olursa iyi olur.

Boşuna masraf. O fx bile çok rahat işini görür..

• quote:

Orijinalden alıntı: Dying Fetus

quote:

4gb ramim var 2x2 ben anakartimi degistirmeye karar verdim gercekten cok uyumsuz bir model benimkisi ekran kartimi taktigimda ekran kartinin ucu sata kablolarina baski yapiyor neredeyse soket kirilacak düzeyde suanda calisiyor.Bana i5 e uygun hesapli bir anakart önerirmisiniz vatandan olursa iyi olur.

yavuz anakartimin fx i kaldirmiyacagini söylüyor

• Yeni seriler hakkında çok bilgim olmadığını söylemiştim :D. Boşu boşuna intel alma.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Dying Fetus

quote:

yavuz anakartimin fx i kaldirmiyacagini söylüyor

Linkteki listeyi inceleyin, orda 1 FX işlemci var, AM3 soket işlemcilerde desteğin olmadığı işlemcilerin tamamı 95W üzeri olduğu için yazdım. Diğer soketlerde 95W üzeri çalışankullanılabilir işlemciler var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.