Şimdi Ara

Anakart'ın Lehimini Kırdım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • HP Compaq dc7900 small form factör bilgisayara sahibim.
    Anakart Q45 chipset.
    Bugün havalarında sıcak olması sebebiyle malum kasanın fan hızıda arttı ve ses sorun olmaya başladı, bende kasada komple bir macun değişikliği-temizlik yapmaya karar verdim.
    Anakart üzerindeki sanırım oraya kuzey köprüsü deniyor üzerindeki alimünyum plağı tornavidayla tırnaklarından ayırırken elim kaydı lehimi kırdım.
    Bilgisayar açılmadan ekrana görüntü gelmeden 3sn içinde kapanıyor sonra tekrar açılmaya çalışıyor yine açılmıyor ve bu durum böyle devirdaim şeklinde devam ediyor.
    Acaba sorun lehimin kırılmasından kaynaklanabilir mi? yoksa başka bir şeyden midir?

NOT:PSU fanını temizlerken psu yu biraz hırpaladım.Sorun PSU kaynaklı olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 15891589 -- 28 Haziran 2017; 23:18:28 >

• lehimlikse çok basit 5 10 liraya elektronikçide yaptırabilirsin. Buradan çok bişey yapamayız sanırsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Finn Mertens

lehimlikse çok basit 5 10 liraya elektronikçide yaptırabilirsin. Buradan çok bişey yapamayız sanırsam

Yani o işaretlediğim yer kesin tamir edilebilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun kotu kirmissin ama fazla masraf olacagini sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar,

Sen lehimi çatlamamışsın, foto hiç net değil ama sanırım o smd direnç, onu parçalamışsın.
    Kaç ohm olduğu bulanabilirse televizyon tamircisi bile yapar. Smd olması şart değil,
    normal 1/4 veya 1/8 watt direnç lehimler. Ayrıca tamir oluncaya kadar artık anakarta
    güç verme başka yerleri yakarsın.

Geçmiş olsun.
  • hocam tanıdık bi elektronikçiye götürün 5 10 tl hallolur
  • lehimin nereden koptuğunu kesin olarak biliyorsanız 5 tl ye bilgisayar tamircileri ve elektrikçilerde lehim yaptırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.