Arkadaşlar başlıkta da belirtigim gibi bir uyum sorunu yaşıyorum.
Elimde gıgabyte GA-M69VM-S2 model bir anakart var.Üretici sitesindeki destekledigi işlemci listesinde benim işlemcim olan AMD sempron 2800+(1.6 Ghz) uyumsuzluk yaratıyor yada ben tam olarak takamadım bıraz aydınlatırmısınız beni bu işlemciyi buna nasıl takabilirim
Tamam destekliyoda işlemci monte edilmıyor yani onu cozemedım ben uyumsuzluktan kastım montaj sorunu
daha önceden hiç işlemci monte ettin mi ? Etmediysen iyi anlayan birine götür bi pin kırarsın yalan olur tüm işlemci ben bi sürü taktım geçen dalgınlığıma geldi ters takmışım daikket etmediydim pek gidiyodu bi işlemci :D.
Anakartın ile işlemcin uyumlu. Monte edilmiyor derken yuvaya oturmuyor mu demek istiyorsun? Eğer öyleyse fazla zorlama yani kuvvet uygulama.
Soketin sol tarafında bir kol olacak önce ona hafif bastır ve sola kaydır. Sonra yukarı kaldır. Kolu kaldırınca işlemciyi yerleştir. Eğer yine yerleştiremezsen işlemciyi çevresinde döndürerek dene. Yani bir defa döndür ve dene. Sonra bir daha döndür ve dene. En sonunda oturacaktır. Eğer oturmazsa daha fazla uğraşma ve deneyimli birisine götür. Montajı o yapsın.