Şimdi Ara

Anakart işlemci uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende ASUS M3N78-EH model anakart ve üzerinde de AMD ATHLOX X2 5200+ işlemci var ancak işlemci oyunlarda yetmemeye başladı bütçe konusunda da biraz sıkıntılıyım. şimdi soruma gelirsek ben bu anakarta AMD PHENOM II X4 940 işlemci takabilir miyim? forumlarda baya araştırdım ancak net bilgi yok. bu arada anakart 940 pin.

• Support liste baktim sadece phenom olarak x4 9100e destekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tak gitsin 8 gb kadar ram destekli anakart phenom serisi işlemcileride karşılar diye düşünüyorum eğer sıkıntı olursa bir arada anakart alırsın yalnız powerin kaç wat bu takacagın işlemci daha fazla elektirik çekecektir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Support liste baktim sadece phenom olarak x4 9100e destekli

hocam doğrudur support list e ben de baktım dediğiniz gibi 9100 e kadar destekli ancak yabancı forumların bazılarında bios güncellemesi ile uyumlu olduğu yazıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin2000000

quote:

Orijinalden alıntı: cadavaros

Support liste baktim sadece phenom olarak x4 9100e destekli

hocam doğrudur support list e ben de baktım dediğiniz gibi 9100 e kadar destekli ancak yabancı forumların bazılarında bios güncellemesi ile uyumlu olduğu yazıyor

power supply HIGH POWER 500W hocam yeterli olur sanıyorum olmadı bir de power takviyesi yapacağım.
  • bir de anakart özelliklerinde AM2/AM2+ destekli ve 940 pin desteği var. bu işlemci de AM2+ soketli ve 940 pin. uyumsuz olduğu nokta neresi acaba biraz da onu merak ettim.
  • metin2000000 kullanıcısına yanıt
    https://www.asus.com/Motherboards/M3N78EH/HelpDesk_CPU/ bu listedeki işlemcileri takabilirsin x4 940 listede değil çünkü tdp sini karşılamıyor olabilir yada anakartın biosunda işlemcinin micro kodunu yazmadan destek kesmişler zira ddr2 ziyadesiyle eski bir kart bu anakarta phenom takmak sağlıklı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Aralık 2015; 22:34:51 >
  • Eger Asus bios guncellemesinde bu islemci uygun olsaydi belirtirdi baska anakart almaniz gerekir

• O zaman biraz daha bekleyip para durumuna gore FX serisi işlemcilere yönelmek daha mantıklı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fx 4300 alabilirsin hesapli guzel islemci

• cadavaros kullanıcısına yanıt
    biraz zayıf kalmaz mı oyunlarda
  • fx 4300 yerine ATHLON X4 860K test sonuçlarına göre f/p oranı olarak daha iyi gibi geldi bana
  • metin2000000 kullanıcısına yanıt
    Senin değişiklik zamanın tam gelmiş anakart ram işlemci 3 lüsü komple değişecek Hatta belki güç kaynağı değişecek

Amd de artık am3 veya fm2 hiç bir yeni işlemci çıkmayacak yani güncellemeye müsait değil yani 860k alsanda anakart değiştirsende sınırın o olacak ötesi yok. Bu yüzden değişiklik yaparken h110 anakart ddr4 ram ve

en azından pentium g 1551 işlemci alabilcek şekilde güncelle ilerde i3 i5 alıp takabilir olacaksın.

Yada 2 ci el den fx6300 ddr3 ve anakart yakalayıp günü kurtar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 19 Aralık 2015; 13:56:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin2000000

biraz zayıf kalmaz mı oyunlarda

4 cekirdekli 3.8 gzh turbo 4.0 cikan islemci her oyunu oynatir ekran kartini onemli islemci darbogaz olmaz karar senin paran varsa 8350 alirsin

• tavsiyeler için sağolun dostlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.