Şimdi Ara

Anakart Kısa Devre Yaptı SSD Yandı,Yeni Anakart Sonuç Aynı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1-Msi Z170-A GAMİNG PRO CARBON
    2-ASUS STRİX GTX 1070
    3-İ7 6700K
    4-TRANSCED 512GB SSD
    5-1TB SEAGET
    6-RM750X PSU
    Bilgisayarı kendim topladım geçen sene kurulum yaptım tek sorun hdd gözükmüyordu iade ettim kabul edildi gittim yeni wdblue hdd aldım. 1 ay geçti mavi ekranlar başladı eskiden tek tük gelen mavi ekranlar artık her açılışta geliyordu. Lakin proje teslimlerimden dolayı pek kafaya takmıyordum çünkü iş sırasında yani bilgisayar yoğun yük sırasında çok çok az mavi ekran veriyordu o da göz ardı edilebilirdi..3 ay geçtikten sonra bilgisayarı açmaya çalışıyordum mavi ekran veriyor sonra tekrar mavi ekran tekrar en son recovery menüsü geldi baktim ssdye birşey dahii yazılmıyor sorun yok idi herşeyimin yedeği var dedim hemde sevindim bi daha mavi ekran vermiyecek diye verdim 300tl ssd aldım yeni hdd de sorun yok dedim. 2 ay daha geçti bilgisayar o kadar çok mavi ekran vermeye başladı ki aha gene bu ssd de gidicek diye korktum çünkü açılışta değil herşeyde mavi ekran verip duruyordu hemen teknik servise verdim tanıdık birisi. Gönderdim format attım abi halloldu dedi :D. Bende anlattım sorunu o bilgisayara ben 4-5 kere format attım geçmiyor mavi ekranlar dedi o da bende mavi ekran vermedi dedi iyi tamam dedim. Açtım baktım ki sıvı soğutucumuda bozmuş acayip bir ses geliyor mavi ekranlar ise devam ediyor. 2 gün sonra ise bi açtım bilgisayarı anakarta güç gitmiyor kısa devre yapıyor açılıp kapanıyor.. Neyse anakartı da yolladım teknik servise gittim o sırada işlerim olduğundan yeni anakart aldım sevinçliyim sorun anakartta dedim.Vatandaki adamda dedi hem msi almışsın hem de z170 serisi bu seride çok sorun var ondandır dedi. Aldım Asus Z270-a prime mutluyum 850 tl gitti. Ama mutluyum bi daha sorun yaşamayacağım dedim. Ve anakartı kendi ellerimle değiştirdim tek tek uğraştım kimseye güvenim kalmadı çünkü. Zaten w10 olduğundan anakart değişse kendini optimize etti. Format atmayacaktım ama lan tekrar uğraşmayım dedim tekrar format attım uğraştım edindim. Bitirdim tam restart atayım dedim. Tekrar mavi ekran hatası...
    Usandım arkadaşlar lütfen yardımcı olun ramlerde sorun var mı bilmiyorum 2 tane var birini çıkartıp 1 hafta kullandım her gün hata almaya devam ettim sonra öteki çıkartıp kullandım tekrar hatalar devam etti kısaca ya ramlerde sorun yok yada ikisindede sorun var..

Gördüğünüz üzere performansdan çok premium ürünler almaya gayet ediyorum ki sorun çıkmasın uğraştırmasın lakin bu sorunlarla genede boğuşuyorum.
    dmp dosyalarını yüklüyorum birazdan ekleyeceğim bu ise ekran görüntüsü..

Yaptıklarım
    1-Driverları tek tek güncelledim
    2-SSD değiştirdim
    3-HDD değiştirdim
    4-Ramleri değiş tokuş yaptım
    5-Anakart kısadevre olduğundan Değiştirdim

Gözlemlerim
    Geforce Experince programından kaynaklı bir sorun olabilir mi? Çünkü birtek o programı kurmamıştım sorun yoktu onu kurduktan sonra başlamıştı sorunlar..Lakin forumlarda bu programdan kaynaklı bir sorun bulamadım..

DMP
    Anakart Kısa Devre Yaptı SSD Yandı,Yeni Anakart Sonuç Aynı
    https://we.tl/j0MQC83WJy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasan231 -- 30 Temmuz 2017; 18:4:58 >

• Mavi ekran ile karşılaştığınızda ne yapıyor oluyorsunuz genelded bu konu çok önemli.

Ekran kartını mı kullanıyor oluyorsunuz yoksa CPU'yu mu ?

Mavi ekran ile karşılaşma sebebi genelde voltajda veya sıcaklıklarda karşılaşılır.

Sistem boşta iken mavi ekran alıyor musunuz ?

Aida64 Extreme ile bir stress testi yapın, 1 saat kadar bilgisayar başında oturun ve sıcaklık değerlerini takip edin.
    Hatta tavsiyem video kayıt cihazınız varsa 1 saat kayıt yapabilecek, ekrana odaklayın o kayıt etsin. Böylece kapanmadan önce ki değerleri görebilirsiniz.

Yazılımsal bir durum değil, büyük ihtimalle donanımsal bir problem. CPU kaynaklı olabileceğini düşünüyorum, CPU Cooler'ınızın bu konuda çok önemli bir yeri var. Donanım bilgilerinizde bu konuyu göremedim. ( Açtım baktım ki sıvı soğutucumuda bozmuş acayip bir ses geliyor )

Dediklerimi yapınız, sonra tekrar cecvap yazdığınızda konu'dan beni de haberdar ederseniz çözüm bulmak için yardımcı olmaya çalışırım.

• kanomen kullanıcısına yanıt
    Öncellikle teşekkür ederim. Mesela 2 saat full ayarlarda battlefield 1 oynuyorum veya 3dsmaxde render alıyorum sorun yok (1/20 oranında verebilir) lakin programı kapatıp chromeda youtube açarsam veya sistem boşta olursa tak diye mavi ekran verebiliyor(1/4 oranında).. Lakin genel mavi ekran hatalarını açılışta alıyorum (1/2)..Bu yüzden sorunun ekran kartından olucağını hiç düşünmedim.Sıcaklık olarak şu aralar yüksek çünkü 100tllik dandik bir soğutucu kullanıyorum son ayarlarda açıp kullağımı mahveden o sesle çalışmamı yapıyorum mümkün oldukça sistemi yormamaya çalışıyorum bugünler de asıl sıvı soğutucum (cooler master nepton 240mm) teknik serviste onu bekliyorum..O yüzden stress testlerini bekleteceğim..Onun dışında dmp dosyalarımdan bir şey anladınız mı? Normalde dll dosyası hata verse internetten indirip yenisiyle değiştirir sorun kalkardı ama hata veren dosya exe dosyası ve değiştirmem pek bir işe yarayacağını sanmıyorum..Yukarıda yazmadım lakin ramler için windowsun kendi Memory Diagnostics testini yaptım sorun bulamadı bide memtest86 varmış onuda denesem faydası olurmu?

• hasan231 H kullanıcısına yanıt
    IRQL NOT LESS OR EQUAL bu hata'yı bende alıyordum checkdisk yaptım düzeldi, bir daha hiç almadım.
    Genelde işlemci ısındığı zaman direk mavi ekran'a atıyordu.

CHKDSK /P ve sonrasında CHKDSK C: /F /R

Uygular mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanomen

IRQL NOT LESS OR EQUAL bu hata'yı bende alıyordum checkdisk yaptım düzeldi, bir daha hiç almadım.
    Genelde işlemci ısındığı zaman direk mavi ekran'a atıyordu.

CHKDSK /P ve sonrasında CHKDSK C: /F /R

Uygular mısın ?

Siz dedikten sonra hemen yaptım sorun devam edecek mi diye birkaç gün bekledim sorun düzeldi diye umutlandım.Bir sefer memory management sanırsam normal bir mavi ekran yani her insana gelecek bir hata aldım sorun devam ederse konuyu hortlatacağım :)
  • hasan231 H kullanıcısına yanıt
    Beni de mentionlarsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.