Şimdi Ara

Anakart Ram'lerimi Okumuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar sorum basit olacak yada bilmiyorum siz karar verin ram ve anakart ile ilgili şimdi;

Öncelikle şöyle söyleyeyim bende 4 tane hi-level 2 gb'lık ram var toplamı 8 yapıyor =) ana kartım gigabyte GA-990XA-UD3

şimdi ben 4gb'lık ram taktığımda sıkıntı yok 4 görüyor 8 taktığımda sıkıntı yok görüyor yani her slota 2 gb lık taktığımda 8 olarak görüyor veya 2 tane takınca 4gb görüyor ama asıl sıkıntım şu

6 gb'lık ram taktığımda yani 3 slotada ram taktığımda 3,96GB kullanılabiliyor diyor ( "ramlerimin 2 si öbür bilgisayarımda takılı eyer bu sıkıntı hallolursa diğer 2gb'ı söküp bu pc'ye takıcam böylelikle 6gb olucak öbür bilgisayarda gene çalışmış olacak" )

windows 7 64-bit ultimate kullanıyorum nedense olmuyor hani anakart kit şeklindemi kullanıyor ram'leri bilemedim yoksa ankart 4 ve 8 den başka okumuyormu onu bilemedim..

dediğim gibi soru aslında kolayda ben biraz abartmış olabilirim ;)

• bybanner kullanıcısına yanıt
    İşletim sistemin 32 bit olsa dediğin doğru fakat 64 bitin görmesi lazım slotlarda sıkıntı olabilir. Tam oturmamış olabilir 4 slot varsa tek bir ramı her slotta dene çalışıyor mu diye donanımsal testleri yaptıktan sonra hala devam ediyorsa bi format at 64 bit.
  • ram takılımı ile ilgili bir problem oldugunu dusunuyorum. yeni sistem anakartların bazılarında ram slotları bir doldur bir bos bırak seklindedir. ornegin soldan 1. ye taktın 2.yi atla 3.ye tak . sıralama bu sekilde yapıldıgında calısır. slot degerleri 1 3 2 4 seklindedir.
  • bios guncelle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aske

ram takılımı ile ilgili bir problem oldugunu dusunuyorum. yeni sistem anakartların bazılarında ram slotları bir doldur bir bos bırak seklindedir. ornegin soldan 1. ye taktın 2.yi atla 3.ye tak . sıralama bu sekilde yapıldıgında calısır. slot degerleri 1 3 2 4 seklindedir.

evet bende onu düşünüyordum acaba sırf o yüzdenmi çalışmıyor diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: ay_tech

bios guncelle.

bios'um güncel son sürüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ColoNize

İşletim sistemin 32 bit olsa dediğin doğru fakat 64 bitin görmesi lazım slotlarda sıkıntı olabilir. Tam oturmamış olabilir 4 slot varsa tek bir ramı her slotta dene çalışıyor mu diye donanımsal testleri yaptıktan sonra hala devam ediyorsa bi format at 64 bit.

kardeşim dediğini yaptım her slota 2 gb'lık tek ramı taktım bu şekilde çalışıyor sıkıntı yok 2 şer tanede zaten kullanıyorum şuanda
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    MSI anakat M.2 SSD mi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.