bu güne kadar coreduo işlemci ile ve pd işlemci ile 4 anakart kullandım, 4dündede aynı problemi yaşadım.
sorun şu elimde toplam 4gb 4 x 1gb 533 mhz kingston ram var.
anakartlara 4 gb rami taktıgım zaman hepsinde eksik olarak gösteriyor bunun sebebi nedir acaba?
gigabyte dq6 =3,50 gb msi pn4sli = 3,25 gb asus p5b = 2,93 gb asus p5w deluxe = 2,93 gb
ramleri tek tek denedim hiç birinde herhangi bir problem yok ama yinede 4 gb olarak göremiyorum yada kullanamıyorum. (yardımcı programlar ile baktıgımda 4 gb ramı sorunsuz olarak görebiliyorum)
xp service pack 2yi yükle düzelsin sp1 3 gb a kadar destekliyor
zaten yüklü :)
vista bile yüklü ama yinede olmadı :(
açılışta ram sayımında kaç çıkıyor benim bildiğim xp 3.5 un üstünü görmüyor
açılışta 4 gb olarak görüyor. intelde yetkili bir arkadaşım var xp 3,5gb'Tan yukarısını görmüyor muhabbetini ona sordum, öyle bişiy yok dedi.
microsoftun sayfasında ramleri test etmek için bir program var memory diagnostic tool adı sanırım. o programla bir disket yarat ve bilgisayarı disketten boot et. tüm ramlerini tarıyacaktır. eger ramlerde bir problem varsa ortaya cıkacaktır. belki ondan kaynaklanıyordur.
ramlarde sorun yok gözüküyor...
ben daha önceden tek tek test etmiştim zaten...
ama anlamadıgım kısım niye anakarttan anakartta ram görme kapasitesi değişiyor.
başka fikri olan yokmu arkadaşlar?
bızde kurduk p5b ye teknık servıs ız 3 gb gosterıyor ekran kartına gıdıyor ekran kartı alıyor ekran kartın ne senın bızım kurdugumuz asus eax1600 pro hatta cızgıyı aradık dıspırator u nu ekran kartına gıdıyor demıstı 1 gb ram demekkı senın de anakartına gore ekran kartı yıyor ram ı nı