Şimdi Ara

Anakart Seçimi Ryzen5 3600x 5700XT sistem için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ekran kartı 5700XT modellerine bakıyorum.
    Ram artık 8GB yeterli olmuyor 16GB şart deniliyor. Bende 32GB düşünütorum. 16Cl tepkime süreli 16GBx2Adet ram 3600MHz sorunsuz çalıştırabilmek için
    MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX Anakart veya farklı bir B450 modeli yeterli olurmu.
    Açıklamalarda 4133Mhz destekliyor denilmiş. Bazıları 3200Mhz bilemedin 3400Mhz da çalıştırabilirsin daha yukarısı için sorun yaşarsın diyorlar. Ana kart bios ayarı zormudur?
    Alsam pişman olurmuyum?

• Düşündüğün anakartı kullanıyorum 3600 mhz ram 3800 de denedim sorunsuz çalıştırıyor. Ben 650 tl ye aldım dolar fırlamadan önce oc potansiyeli falan kartın baya iyi tomahawk tan çok bi eksiği yok fakat bütçe sorunu yoksa şuan a pro 800 tl den aşağı yok diye biliyorum 900 e mesela tomahawk varsa düşünebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bearchero27 B kullanıcısına yanıt
    MSI AMD Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 XT GAMING X)

Bu kartı 3060 tl almıştım şuan ki fiyata bak hey yavrum hey allah sabır versin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Deswaaa

MSI AMD Radeon RX 5700 XT Gaming X 8GB 256Bit GDDR6 DX(12) PCI-E 4.0 Ekran Kartı (RADEON RX 5700 XT GAMING X)https://www.hepsiburada.com/msi-amd-radeon-rx-5700-xt-gaming-x-8gb-256bit-gddr6-dx-12-pci-e-4-0-ekran-karti-radeon-rx-5700-xt-gaming-x-p-HBV00000O1WKN?magaza=Hepsiburada

Bu kartı 3060 tl almıştım şuan ki fiyata bak hey yavrum hey allah sabır versin
    Bundan daha iyisi pulse modelini 2963 almıştım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Enes Eyibil E kullanıcısına yanıt
    Ben sapphire niteo + almayı düşünüyordum uzak durmamı söylediler şuan piyasa da en iyi kart msi deniliyor bende aldım çok da memnunum 2k ultra oynuyorum

• MSI b450 plus gaming de düşünebilirsiniz

• Pişman olmazsın ama çok az daha ekleyip B450M Pro VDH Max alırsan daha iyi olur.

https://www.itopya.com/msi-b450m-pro-vdh-max-3866mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-hdmi-dvi-vga-matx-anakart/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ThekT0niC kullanıcısına yanıt
    Sizin önerdiğiniz ana kart 3866MHz(OC). MSI B450M PRO-VDH MAX 3866MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA mATX Anakart
    Benim yazdığım ise 4133MHz(OC) MSI B450-A PRO MAX 4133MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DVI VGA ATX Anakart
    sizin ki daha iyi bir kart mıdır? biraz daha eklersen demişsiniz. Benim baktığım 850-900tl bandında sizinki 750tl
  • ozgur4591 kullanıcısına yanıt
    Ya birisi acaip korkuttu beni 8GBx2Adet ile 3200Mhz en fazla 3400Mhz alabilirsin dediler. Ben 16GBx2Adet ile 32gb rami 3600Mhz üstelik 16Cl de kullanmak istiyorum.
    Bu rami istiyorum yani; Bios ayarı zormu yapılır? Nasıl olur yardımcı olur musunuz?
    Epey
    G.Skill Trident Z Neo (F4-3600C16D-32GTZNC) 32 GB 3600 MHz DDR4 Ram
    https://www.epey.com/bellek-ram/g-skill-trident-z-neo-f4-3600c16d-32gtznc.html

• Deswaaa kullanıcısına yanıt
    Ya birçok konuda 5700XT taleplerine sapphire öneriliyor. Uzak dur diyenler nedenini söyledi mi?
  • XSimurgX kullanıcısına yanıt
    evet model çok ben sadece 100-150tl fazla vermeyi sorun etmiyorum. Bir üst modele geçecek olursak X570'e 750-800tl fazla verilecek. Gerek varmıdır. yoksa 3-4 yıl sonra devrin yeni model anakartlarından almayı düşünüyorum.
  • Bütçe meselesi olsada ben yerinizde olsam b450 kart alirdim yoluma bakardım ama dandik kart almazdım şuanda en dandik x570 kartlar en üst seviye b450 kalitesinde tercih sizin

• XSimurgX kullanıcısına yanıt
    Ana kartın iyi olması başta Ramlerin 3600Mhz de çalışmasına imkan verir. Yani ekipmanın gücünü ortay çıkarır. daha sonra diğer aksama ne faydası olur bilmiyorum. Bende elimdeki tek bilgi ile ramlerden (32gb 3600Mhz 36Cl düşünüyorum) tam performans alabilme imkanı veren bir anakart olsun sonra ilerde en iyi seviye İşlemcilerden bir sistem düzeceğim için (ortalama 4 yıl sonra) öyle bir işlemciyi destekleyen anakart şuanda piyasada yok.
    Bu hesap ile ileriye dönük alacağım ekipman anakart olmamalı sadece işimi görecek seviyede bir kart olmalı diyorum. Birisi beni 16Cl 32gb daha birde 3600Mhz ramleri asla çalışıtramazsın Biostan haftalarca çıkmazsın mavi ekran alıp durursun dedi. Ancak iyibir anakart ile 3600Mhz ram çalıştırabilirsin x570den aşagısı olmaz demişti. Doğru mu söylüyor diye işkillendim. Benim sorum bu adamın ne kadar haklı olduğu.
  • Bearchero27 B kullanıcısına yanıt
    Remleriniz 3600 ise ve anakartiniz 3600 u destekliyorsa her türlü calistirir.
    Bu bütün anakartlar için geçerli.

• B450 serisinin kralı Tomahawk Max'dir hocam. Uzun yıllar, overclock dahil her türlü sorunsuz kullanırısn.

https://www.itopya.com/msi-b450-tomahawk-max-2667mhzoc-ddr4-soket-am4-m2-dvi-hdmi-atx-anakart/
  • gul.dari kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve öneriniz için çok teşekkür ediyorum. Mümkün olduğunca büyük bir kasa alacağım için anakart boyutunda sorunum olmayacak. Boyut olarak geniş bir anakart daha serin olacaktır. Bu en büyük boyutumudur?
  • Sen 6 ay önce de aynı sistemi topluyormuşsun. 6 aydır karar veremedin galiba
  • ImKeynes kullanıcısına yanıt

Merhaba nasıl bir büyü ise bu bir 6 ay daha geçti gene alamadım. Umarım bir 6 ay daha beklemeyiz.

• Algerias kullanıcısına yanıt

1200 Liraya b450 anakart almak akıl işi değildir aynı ödeneğe Msı b550m pro vdh wifi , B550m bazooka yada Asus Prime B550-PLUS modeli alınabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.