meraba arkadaslar yeni bi bilgisayar almayi dusunuyorum bildiğim kadarıyla on board ekran kartları verimsiz oluyo fakat asusun yeni bi modeli cıkmıs RAMden yemiyen. Asus P4 R800-VM Ati 9100 128 Vga+Ses+Eth. bugun konustugum bilgisayarcı neden se pek ovdü bu modeli sizce bunumu alsam yoksa gigabyte ın sadece ses kartını barındıran modeli ile 64 luk bi geforce mu alsam
bir de 17'' monitorde 110 dolarlık bekoflat mi yoksa 112 dolarlık Philips mi dersiniz yada onereceginiz baska bi marka varmıdır
cok tesekkurler...
ucuz bi pc istiosun galiba ... ne için kullanıcağında önemli tabi ..
arkadaşım öncelikle hangi parçaları alacaksın. ne amaçla kullanacaksın. her parçaya kaç para ayırıyorsun var limit koy, ramdan yemeyen onboard ekran kartlı anakart yoktur. windowstan bakarsın 256 Ram görünür ama biostan kaç ayırdı isen o adarı ekran kartına gider. pek oyun performansı da vermez. anakrtta kaç PCI yuvası var ona da bak. gigabyte'ın 5 PCI yuvası bulunan bir modeli vardı onu araştır derim.
selamlar.
evet ucuz biseyler istiyorum kdv dahil 600 dolar civarı oyun cok onemli deil p4, 256 ram dusunuyorum acıkcası kafam karısık dusunduğum parcalar şöyle:
.p4 2.4 GHz prescot 533 Mhz box- 1Mb cache .ram 256 ddr 400 (buradaki 333 ve 266 Hz ile farkını da acıklarsanız sevinirm işlemciyle uyumu nasıl olyo) .HD Seagate 80 GB 7200rpm barracuda .anakart olarak Gigabyte s648rzc+ses 8x 800/533(53 dolar) yada intel d865 PERL+ses 8x 800/533 (81dolar değer mi) bi de 800/533 neyi ifade ediyo (biliyorum cahilce sorular ama vakti olan biri cevaplarsa sevinirim) .ekran kartı 64MB Geforce4 DDR mx440 Tvout 8x (oyun oynamak cok onemli deil) .monitör beko flat 17''
bide speaker 250W, 600W, 800W cok farkedermi kalite acısından yani güc acisindan farkeder tabide bu konuda da yorum yaparsanız sevinirim
cok tesekkur...
heralde dusunduğum parçalar çok kötü bi yorum gelmedi ya ben gorüldüğü gibi aşmış bi pc istemiyorum fakat parcaların uyumu acısından bi problem cıkarmı diye merak ediyorum
Asus P4 R800-VM Ati 9100 128 Vga+Ses+Eth bu anakart oldukça iyidir. Ama dediğin gibi oyun oynamak senin için önemli değilse.. Bence amd alternatifini de düşün..
diger konularda cok bilgim yok ama,speaker da o watt degerleri onemli degil cunku onlar pmpo yani anlik guc istegi,sen rms degerine bakacaksin 25 watt gibi yani,ne fazlaysa rms o kadar iyidir,creative bu iste iyidir,oyun onemli degilse ses ve ekran kartini onboard al,dikkat et ses karti senin istedigin speaker sistemini destekliyoru diye,yani eski anakartlardan kac ,onboard ses onerim soundmax 6 digital cıkıs,eyvallah