Selamlar, biligisayarımda ki asus a8n anakartımın biosu uçtu sanırım bilgisayarı ne zaman açmaya kalksam floopy ve cd-rom dan boot etmeye çalışıyor süreki bios ayarları ekranı bile gelmiyor anakartın yanında verilen cd yi taktığımda ise bios ile ilgili kopyalama işlemi yapılıyor fakat işlem sonunda "reset", "enter" seçenekleri arasında geçiş yapamıyorum klavye çalışmıyor ve belli bir zaman sonra tekrar reset atıp herşey eski haline geliyor nedir nedendir bi fikri olan var mı acaba? cevaplar için şimdiden teşekkürler..
bıos pilini çıkart ve bir süre bekletin, eğer bu BIOS DUAL ise 2inci bıos taki verileri ana bıos a aktararak sorun düzelecektir tabi dual ise yada bıos un chipini bulabilirsin bir yerde onun tak. dediğim gibi önce bıos pilini çıkartmaya bak bir süre beklet, sonra bıos u default yap
pili 10 saat kadar çıkartıp tekrar taktım fakat aynı sorun devam ediyor. acaba pili takmadan bilgisayarı çalıştırırsam herhangi bir sorun olur mu? yada çözümü hakkında başka herhangi bir fikri olan var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: ninlempis
Selamlar, biligisayarımda ki asus a8n anakartımın biosu uçtu sanırım bilgisayarı ne zaman açmaya kalksam floopy ve cd-rom dan boot etmeye çalışıyor süreki bios ayarları ekranı bile gelmiyor anakartın yanında verilen cd yi taktığımda ise bios ile ilgili kopyalama işlemi yapılıyor fakat işlem sonunda "reset", "enter" seçenekleri arasında geçiş yapamıyorum klavye çalışmıyor ve belli bir zaman sonra tekrar reset atıp herşey eski haline geliyor nedir nedendir bi fikri olan var mı acaba? cevaplar için şimdiden teşekkürler..
klavyen usb denmi baglanıyr eger öyle ise normal ps baglantılı klavye kullan .. usb klavye biosdan enable yapmadan çalışmaz ... ayrıca bios pilini çıkardıktan sonra kasanın power fişini çek ... ve pili çıkardıgın yuvada pile temas eden 2 adet metal vardır onları herhangi bir metal ile kısa devre yaptır .. ve pc power tuşuna 1 dk falan baski anakart üzerinde ki bütün kondansatorler boşalsın ..
hayır usb den değil ps girişinden takılı.. dediğini deneyeceğim fakat bir kısa devreden bahsetmişsin herhangi bir tehlikesi olmasın?
quote:
Orjinalden alıntı: ninlempis
hayır usb den değil ps girişinden takılı.. dediğini deneyeceğim fakat bir kısa devreden bahsetmişsin herhangi bir tehlikesi olmasın?
yok bişi olmaz o kısa devrede ... zaten onu pc kapalı iken ve power kablosunu takmadan yapıcak yapıcaksın 1-2 defa metal birşey değdir 2 ucuna kısa devreyi yap ondan sonra da power düğmesine basılı tut 1 dk falan .. butun bu işlemleri elektrik kablosu takılı degilken yapıcaksın
anakartına ait bios' u floppy diskete kaydet. bir tane de win98 kurulum disketi hazırla. biosuna ait yükleme programını da bir diğer diskete kopyala. 2-3-1 sıralamasını uygula. uygulamadan önce jumper ayarlarını bu iş için uygun hale getir. disketler ufak geliyor dersen bios ve programı için cd kullanmayı dene. dual bios ve jumper ayarlarını da okumak lazım bu işi yapmadan evvel. sen bu işi yaparsın, ha gayret..
saolun:) şimdi serkan arkadaşın dediklerini yaptım fişi de çekik dursun bakalım biraz. Bu arada netten son biosunu indirip cd ye yazmıştım fakat cd den biosu tanıdığına dair ekrana bios isim ve numarası geliyor ama bir türlü yükleme işlemine geçmiyor öyle kalıyor yani.. xp den başlangıç disketi oluşturup denedim illede bios cd yada disketi diyip durdu win98 olur mu ki acaba?? cevaplar için tekrar çok saolun arkadaşlar :)
1 ad .win 98 başlangıç disketi oluştur .. 1 ad . de bios disketi içinde biosun ve bios yükleme programı olsun .. sonra win98 ile başlat dos ekranında a\: düştügü zaman buraya bios yükleme programının adını yaz a:\xxxxx.exe şeklinde olucak .. sonrasında bios yükleme programı açılıcak .. bu açıldıktan sonrada bios un aadını gir xxxx.bin şeklinde olucak .. başkada aklıma bişi gelmiyor yanii ama biosun award mı ami mi ona göre indir bios programını ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme