arkadaşlar ben oyun için bilgisayar toplaycağım. Önce anakart tavsiyesi istiyoorum sizden beni uzun yıl idare edecek yüksek performans alabileceğim üzerine intel işlemci takabileceğim bi anakart istiyorum. aynı zamanda hızlı olması ve üzerine çok çeşit şey takabileceğim bir şey olsun istiyorum. fiyat olarak 150 TL civarı olur. gerçekten güzel bildiğiniz anakart tavsiyelerinizi esirgemeyin...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Ne tür bir inteL işLemci takacaksın ???
aslında intel düşünüyodum biraz formu gezdım bana amd de önerdiler. ama napacağıma karar weremedım sızce napayım? bana bı yol gosterırsenız sevınırım. hem de ustune takabılecegım ıyı bır ıslemcı tavsıye edersen sevınırım en zor kısmı bu..
killer95 bu söyledikleriniz Intel için zor, hem fiyat olarak çok yüksektir anakartları, hem istediklerinizi yerine getiremezsiniz. Intel her mimari değiştirip yeni işlemci çıkarttığında işlemci soketlerini değiştirir, buda yeni anakart almak zorunda kalmak demek.
AMD alırsanız eski/yeni işlemcilere verdiği destek daha fazladır, fiyat olarak daha uygundur.
Sonuç olarak 150 TL anakart için çok düşük bir rakam, 200 TL civarına çıkarsanız hem şu anki mevcut AMD işlemcilere destek veren, hemde önümüzdeki günlerde çıkacak olan 8 çekirdekli AMD işlemcilere destek verecek olan bir anakart alabilirsiniz.
amd işlemci alacam buyuk ıhtımalle. dedıler oc falan daha ucuz daha hızlı ıntelden. ben de karar verdım amd alcam. ıslemcı olarak bı sorum olcak.
amd Phenom II X4 965 Black Edition AM3 3.4GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 288 TL
amd Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 229 TL
amd Phenom II X4 970 Black Edition AM3 3.5GHz 8MB Cache 45nm İşlemci 321 TL
ya da bunlara alternatıf ucuz 6 cekırdeklı war mı? bı de bunlara uygun oc yapablcegm bı anakart tavsıyesınde bulunursanız sevınırım.
Phenom x4 955 B.E modelini alın, overclock ile rahatlıkla 3.7ghz seviyesinde kullanılıyor, daha üstünede çıkılabilir ama gerek yok gerisi ekran kartınıza bakar çünkü.
Bunlardan daha ucuz anakart bakmayın kesinlikle. İlk linktekinde ikili üçlü ekran kartı kullanımı mevcut olduğu gibi chipseti diğerinden daha iyidir, 8 çekirdekli bulldozer işlemcilere destek verecektir.
yok usta senin verdiğin linkte amd anakartlar... genelde intel anakartlar var o sitede...
arkadaşlar hepinize tşkkur ederım. bide bu amd Phenom II X4 955 Black Edition AM3 3.2GHz 8MB Cache 45nm İşlemcinin ustundekı fan yetersızmıs galıba onu nasıl halledebılırım ?
sisce bu sistem iyi olur mu? bi de tercih edebileceğim iyi bir ekran kartı varsa tavsiyede bulunur musunuz?
evet usta o anakartın 14 tane usb 2.0 ve 3 tane usb 3.0 desteği var...
bu anakartı bu siteden başka bi yerde bulamadım başka tavsıye edebılcegınz war mı?
bence biraz daha bekle usta vatana da illa ki düşecektir bu ürün, daha uygun bi fiyata alınır o zaman bu anakart, en kötü ihtimal haftasonları yüzde 18 indirim yapıyor vatan bilgisayar... diğer sitelerde pek böyle bi şey yok... o zaman 200-210 lira civarina gelir anakart...
eywallah kardeş şimdi aklımda bi soru işareti kaldı.. bu anakartı alcam inş tamam ama işlemci olarak x6 mı x4 mü taksam? x4 yeter fakat beni kaç yıl ıdare eder bi de x4 955 be alırsam oc yapabılcek mıyım ?? benı cok yıl ıdare eder mı?
killer95 nerdeyse iki aydır ben de bilgisayar alıcam, ama dedim bekleyelim şu bulldozerleri hiç olmadı ona uygun bi anakart alalım uzun ömürlü olsun dedim... şu gigabyte ın anakartı çok yattı kafama... işlemcim belli zaten x4 955... en az dört yıl götürecektir bu işlemci... tabi oyun oynuyorsan sağlam bir ekran kartının olması kaydıyla... 4 gb ram de koydun mu en az üç yıl açamayacağı oyun olmaz...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme