Şimdi Ara

Anakart tepki vermiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: şoray uzun yolda Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 3 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, iyi forumlar. Önceki gün sokağımızda elektrik gidip geldi. Bu sırada bilgisayarım açık değildi. Bugün kalktığımda bilgisayarım hiç bir tepki vermedi. Fanlar dönmüyor ve herhangi bir ses çıkmıyordu. Ben bir kaç araştırma yaparak sorunun anakart veya PSU'dan olabileceğini öğrendim. Tamamen bilgisayardaki tüm kabloları ve bileşenleri çıkarttım. Tekrar topladım ama değişen bir şey olmadı. Eski bilgisayarımdan kalan emektar 250w psu ile 24pin bağlantısını takıp kontrol kalemi ile tetikleyerek çalıştırmayı denedim ve işlemci fanı dönmeye başladı yaklaşık 15 20 dakika çalışır vaziyette beklettim herhangi bir kesinti falan olmadı. Aynı şekilde bu sefer şuan ki kullandığım psu'yu eski bilgisayarıma taktım bu sefer de o gayet normal bir şekilde açıldı. Onuda yaklaşık 15 20 dakika çalışır vaziyette beklettim hiç bir kesinti ve kapanma olmadı. Uzay sistem olarak tekrar kurdum ve kontrol kalemi ile power sv tetikleyerek açmayı denedim elektrik geliyor anakarta ama açılmıyor. Açıkcası her şeyi denedim ama bir türlü düzelmedi ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

İşlemcim X4 955, Anakartım Ga-770ta-ud3, Psu FRISBY FR-PS45F12B 450W.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Juleân -- 9 Mayıs 2021; 3:21:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Boşta sadece besleme yapan bir psu sorunlu ya da değil diyemeyiz. 250 watt psu ile test edebilmişsiniz güzel. Ama normalde sisteminizde 450 watt psu var ve diğer bileşenlerinizde farklı. Öncelikle güncel bir psu ile mevcut sisteminizi denemeniz ya da psu çıkışlarını ölçecek bir tester cihazı almanız lazım. Tester açıkcası ben aldım bu zamana kadar çok da kullandım. Tavsiye ederim. Denizli de ikamet ediyor olsanız sizin sorununuza kesinlikle bire bir yardımcı olurdum :)

İlave olarak 450 Watt psu yu eski sisteminize taktığınızda o sistem çok eskise o an verilen güç onu çalıştırabilir. 450 watt afaki konuşuyorum 150 watt temiz güç veriyordur bu o eski sistemi sorunsuz bile çalıştırabilir. Psu da koku var mı ? anakart ve psu 24 pin de kararma var mı ?

TEKNİK DESTEK KANALIM: https://www.twitch.tv/afsinedremitli

• afsinedremitli kullanıcısına yanıt
    Hocam psu pinlerine bakıyorum herhangi bir yanık koku yok. Benim anlayamadığım Eski sistemimi bu psu ile çalıştırdım. Diğer sistemde hiç bir belirti olmaması bana tuhaf geliyor. İnce düşünceniz için teşekkür ederim :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorunumu yeni psu alarak çözdüm.. KONU KİLİT

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    8 ay önce açıldı
    Laptop tepki vermiyor.
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.